Державний комітет телебачення і радіомовлення
Чернівецька Міська Рада
Управління пенсійного фонду
Управління культури і туризму Чернівецької ОДА
Газета „Доба”
Газета „Погляд”
Газета „Версії”
Газета „Молодий Буковинець”
Газета „Час”
Газета „Свобода Слова”
Газета "Буковина"
buknews
Агентство „Press”
Територіальні громади Чернівецької області
Новини Путильщини
Вижницький район
Кіцманський район
Новодністровська міська рада
Фестиваль "Захарецький гарчик"
Сторінки пам`яті Володимира Івасюка
  Новини

Любов до справжнього українського слова – це основа процвітання нашої Батьківщини. А тому в Україні популяризувати вивчення рідної мови намагаються як серед учнів шкіл, так і серед студентів. Саме з такою метою традиційно проводиться дев’ятий Міжнародний конкурс української мови імені Петра Яцика. В Чернівцях відбулося нагородження переможців обласного турніру та написання робіт Всеукраїнського етапу.
Український меценат Петро Яцик більшу частину свого життя прожив у Канаді, та незважаючи на це, серцем завжди залишався зі своєю Батьківщиною. Він заповів певну суму грошей для започаткування конкурсу з української мови серед школярів та студентів. За довгі роки скарбниця українського доброчинця спустошилась, проте інтелектуальне змагання не зникло, цю традицію зараз продовжує Ліга українських меценатів, за сприяння якої переможці цього конкурсу будуть нагороджені не лише цінними подарунками, але й президентськими стипендіями.
Знати українську мову – це не лише обов’язок кожного українця, але і духовна потреба, говорять учасники конкурсу імені Петра Яцика. Це спонукало їх висловлювати любов до своєї Батьківщини та рідної мови не лише прозою, але й віршами. Проте проблема незнання української мови серед підлітків все ж таки залишається відкритою.
Незважаючи на це підростаюче покоління вчить рідну мову, осягає її глибини і більше того, модернізує її. Сприяє цьому і конкурс української мови імені Петра Яцика.
- Мова — це глибина тисячоліть. А тому не втрачайте дар, подарований нам предками. Любіть українське слово так, як любив і шанував його Петро Яцик.

Євгенія Карачун

02.02.2009 14:11
Всього коментарів : 0

Ваше ім'я*

Понедiлок - П'ятниця
10:00, 19:00
Субота
10.00, 17.30
Субота
18.15
Вівторок, Четвер - 18.00
П`ятниця - 10.25
Неділя
10.00
Неділя
11.15
Неділя
18.15
Неділя
11.15
Неділя
18.45
Неділя
19.00
Середа
10.25
Всі права захищені © ЧДТРК 2004-2008 - CeCILL Free License
Web pages designed