Обов'язкове страхування

Автоцивілка (ОСЦПВ ВТЗ)

Від нещасного випадку на транспорті

Страхування небезпечних вантажів

Страхування пожежників

Цивільна відповідальність суб'єктів господарювання

Страхування зброї

 Добровiльне страхування

Медичне страхування

АвтоКАСКО

Від вогневих ризиків та стихійних явищ

Страхування від нещасних випадків

Пільгове страхування житла

Медичні витрати під час поїздки за кордон

Страхування залізничного транспорту

Страхування вантажів та багажу

Відповідальність перед третіми особами

Страхування кредитів

Страхування здоров`я на випадок хвороби

Страхування фінансових ризиків

Страхування цивільної відповідальності власників наземного транспорту






Страхування небезпечних вантажів


    Страхування відповідальності суб`єктів перевезення небезпечних вантажів на випадок настання негативних наслідків при перевезенні небезпечних вантажів.

     

    Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 733 від 01.06.2002р. Обов'язкове страхування відповідальності суб'єктів перевезення небезпечних вантажів на випадок настання негативних наслідків під час перевезення небезпечних вантажів (далі - страхування відповідальності суб'єктів перевезення небезпечних вантажів) проводиться з метою забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної життю і здоров'ю фізичних осіб, навколишньому природному середовищу, майну фізичних та юридичних осіб під час перевезення небезпечних вантажів.

      
    Суб'єктами страхування відповідальності суб'єктів перевезення небезпечних вантажів є страхувальники, страховики та треті особи, яким заподіяна шкода під час перевезення небезпечних вантажів.
    Страхувальники - це суб'єкти перевезення небезпечних вантажів, а саме:

    •  відправник небезпечного вантажу - зазначена в перевізних документах юридична (резидент і нерезидент) або фізична особа (громадянин України, іноземець, особа без громадянства), яка готує та подає цей вантаж для перевезення;
    • перевізник небезпечного вантажу - юридична (резидент і нерезидент) або фізична особа (громадянин України, іноземець, особа без громадянства), яка здійснює перевезення небезпечного вантажу;
    • одержувач небезпечного вантажу - зазначена в перевізних документах юридична (резидент і нерезидент) або фізична особа (громадянин України, іноземець, особа без громадянства), яка одержує небезпечний вантаж від перевізника.

        
    Страхувальником може виступати особа, що виконує експедиторські функції в разі згоди на це перевізника.
    Страховиками є юридичні особи - резиденти України, які отримали в установленому порядку ліцензію на проведення страхування відповідальності суб'єктів перевезення небезпечних вантажів.
    Треті особи - фізичні та юридичні особи, яким заподіяна шкода у зв'язку з настанням негативних наслідків під час перевезення небезпечних вантажів.

     

    Страховими ризиками, з настанням яких виникає цивільно-правова відповідальність страхувальника, є шкода, заподіяна життю, здоров'ю фізичних осіб, навколишньому природному середовищу, майну фізичних та юридичних осіб під час перевезення небезпечних вантажів.

      
    Страховий випадок - будь-яка подія під час перевезення небезпечних вантажів, внаслідок якої заподіяна шкода життю, здоров'ю фізичних осіб, навколишньому природному середовищу, майну фізичних та юридичних осіб і виникла цивільно-правова відповідальність страхувальника щодо відшкодування цієї шкоди.

      

    Усі майнові претензії чи позови щодо збитків, завданих однією подією, вважаються одним страховим випадком.

    Страховою сумою за страхуванням відповідальності суб'єктів перевезення небезпечних вантажів є сума, в межах якої страховик зобов'язаний у разі настання страхового випадку здійснити страхову виплату страхувальнику або за його дорученням потерпілій третій особі. Страхова сума за кожну повну та неповну тонну небезпечного вантажу встановлюється залежно від класу небезпеки вантажу в розмірах зазначених в постанові.


    Розмір страхових тарифів визначається від найменування класу, підкласу небезпечного вантажу та формою перевезення.

     

     
      © 2009 www.dobrobut.com

    04070, м. Київ, вул. Сагайдачного / Ігорівська, 10/5а,
    +38 (044) 428-72-28, 428-76-76

    сайт разработан студией веб-дизайна "Goresh"  
    http://www.goresh.net