This version of the page http://kiev.usembassy.gov/cultural_music_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-05. The original page over time could change.
Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні - Культурні заходи
 

Відділ преси, освіти та культури > Культурні заходи та програми > Музичні заходи

Події | Лектори | Музичні заходи | Виставки

"Дует Руденко" виступає в Україні
3 і 4 квітня Рут і Деніел Коппелмани, працівники музичного відділу університету Фурмана (Грінвілль), стипендіати програми імені Фулбрайта, провели майстеркласи та концерти для студентів, які займаються музикою, і для інших киян - шанувальників музики. Дует грав на фортепіано й електронних інструментах та експериментував із сучасною музикою, виконуючи класичні, джазові й електроакустичні мелодії. В їхніх концертах звучали твори великих американських композиторів - Гершвіна, Айвза, Армстронга, Еллінгтона та інших, а також твори українських композиторів - Цепколенко та Гомельської.

Американські джазмени навчають ритму та співу в Києві
З 17 по 24 вересня 2006 р. троє відомих американських музикантів – професор Школи музики Берклі барабанщик Кім Плейнфілд, професор Манхеттенської школи музики саксофоніст Стів Слейгл та співак і тромбоніст Френк Лейсі - приїхали до Києва, щоб провести інтенсивний курс для студентів українських музичних закладів. Три групи молодих українських співаків та інструменталістів взяли участь у тижневому інтенсиві. 24 вересня студенти продемонстрували свої досягнення під час великого концерту в Київській музичній Академії. Концерт відвідали посол Тейлор і його дружина доктор Тейлор, заступник посла і радник з питань преси, освіти та культури.
Невеликий грант, наданий Посольством американським викладачам, допоміг підвищити рівень майстерності та знання джазу молодими українськими музикантами і продемонструвати частину американської культурної спадщини в Україні.

Американська музика лунає в центральній концертній залі у Ялті
6 липня 2006 року Симфонічний оркестр Кримської філармонії, за підтримки Посольства США в Україні, виконав твори Гершвіна “Рапсодія в блакитних тонах,” сюїту з “Поргі і Бесс», танцювальні мелодії з “Історії Заходу” і твір Соуса “Зірки і смужки назавжди”.

Концерт джазового квартету Марлона Джордана (Новий Орлеан)
Концерт квартету Марлона Джордана і вокалістки Стефані Джордан, в рамках міжнародного турне “Культурна спадщина Нового Орлеану”, відбудеться 13 листопада у Великому залі Національної музичної академії за сприяння Посольства США в Україні.
Фотогалерея

Концерти тромбоніста Гаррі Воттерса
Нью-Орлеанський тромбоніст та демонстратор інструментів фірми Yamaha Гаррі Воттерс виступав у Києві, Харкові, Одесі та Львові у жовтні 2004 року. Гаррі Воттерс виступає у складі The Army Blues Jazz Ensemble (Ансамблю блюзу та джазу армії США ). Нещодавно він також увійшов до Квінтету духових інструментів армії США. Живе та працює у Вашингтоні, округ Колумбія.

Меморіальний концерт 11 вересня
11 вересня 2003 року спільно з Національною спілкою композиторів України Посольство США організувало меморіальний концерт у католицькому соборі Св.Миколая. Українські політичні, релігійні та ділові діячі, урядовці та дипломати приєдналися до американської спільноти в Україні на концерті, де прозвучала музика видатних українських композиторів.

Посли Джазу
Посли джазу - це програма, організована Державним департаментом США разом із Центром мистецтв імені Джона Кеннеді. В рамках цієї програми професійні джазові музиканти з Америки гастролюють у різних країнах. Відібрані учасники повинні продемонструвати найвищий рівень музичної майстерності та бути обізнаними у найрізноманітніших сферах сучасного американського життя й культури. Вони мають бути готовими до великої кількості виступів і подорожувати в досить тяжких умовах. Під час туру музиканти також проводять майстер-класи.


Відділ преси, освіти та культури
Радник з питань преси, освіти та культури: Крістофер Фітцджеральд
Аташе з питань культури: Сьюзан Клірі
Прес-Аташе: Ненсі Петіт
Контакт: 380-44-490-4026/4042 -- 490-4050 (факс)
вул. Глибочицька, 4
Київ 04050 Україна


Програми обміну
Академічні
Професійні
Ресурси
Випускники програм
Гранти
Центр Інформаційних ресурсів
Партнерські організації та консультативні центри
Архів прес-релізів
Викладання англійської та американістики
Регіональне відділення з питань викладання англійської мови
Література на продаж
Підручники для роботи в класі
Ресурсний центр для викладачів англійської(ETRC)
Культурні заходи
Виставка:"Україна очима добровольця Корпусу Миру США"
Фотовиставка:"Образи з Епіцентру"
Виставка:"Заголовки історії: світова преса про трагедію 11 вересня 2001 року."
Вгору

Цей сайт створений та підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються. Маєте запитання чи коментарі? Будь ласка, пишіть на електронну адресу kyivwebmaster@state.gov. Прочитайте наші Зауваги про дотримання приватності та інші Застереження.