This version of the page http://www.malecha.org.ua/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-04. The original page over time could change.
Малеча - ресурс для сучасних батьків
Остання фраза - Написав: MAECTP0 - П’ятниця, 04 Вересня 2009 07:59
а чого це глючать квоти "в нашому новому чаті"???? Люди, хто качає з "хттп:2 orrents.net.ua" якось зупинились всі закачки. Заходжу на ссайт, видає Цитата: 502 Bad Gateway nginx/0.7.61 Це мене вже й там забанили чи дійсно сервак щось не того, В мене там рейтинг повинен бути "немалий"...
Останні повідомлення з форуму
Тема Розділ Ост. допис Час Відп.
  Домашні пологи З хвилини на хвилину народиться дитина Ост.: bogun 11:51 32
  Теревені-3 Балачка-бла-бла-бла Ост.: Lile4ka 11:51 1902
  Смерть від щеплення Щеплення Ост.: АмІнка 11:50 120
  Секонд хенд Соціум Ост.: Veronika_S 11:49 267
  Форумівка у Львові. Наші зустрічі в реалі Ост.: Rusja 11:48 1128
  Татуаж Здоров'я та краса Ост.: olgastyle 11:48 38
  Народження нашого Артемчика Оповіді, ессе, нариси про наші пологи Ост.: Зоряна05 11:47 9
  Яку воду Ви п'єте? Домашній затишок Ост.: падді 11:44 91
  Хто з Рівненщини? Сядьмо в коло, панове сусіди Ост.: NatalkaPo 11:42 452
  Введення прикорму Дитяче харчування Ост.: гра з вогнем 11:40 1747
  Пральний порошок Домашній затишок Ост.: падді 11:36 60
  У нас є одна спільна річ - ми з Хмель... Сядьмо в коло, панове сусіди Ост.: Hopy 11:31 116
  Коли діти хворіють Будь здоровий Ост.: Лі*Куся 11:31 499
  Віршики для малечі Колисанки, пісні та віршики Ост.: melanja 11:30 78
  Балачка тих, хто планує лялю-2 Клуб майбутніх мам Ост.: nata1205 11:26 201
 
Останні новини
Нові статті
Проколюємо вушка маленьким принцесам

Мотиви для проколу вушок своїм дочкам у всіх батьків різні: для когось - це дотримання культурних і релігійних традицій, як, наприклад, в Індії і в Туреччині, де проколювання вух новонародженим або дітям в перші роки життя є особливим таїнством, ритуалом посвячення в нове життя. Хтось надягає сережки зовсім маленькій дитині ще в пологовому будинку, особливо це поширено в США.

Більшість «наших» батьків, чиї дочки в найніжнішому віці вже красуються в сережках, пояснюють своє рішення просто - красиво. А часто дорослі просто не витримують під психологічним натиском дівчаток. Молоду модницю теж можна зрозуміти: у Машки, Наташки і Дашки сережки вже є, а у неї ще немає. Ось тут-то мама з татом і «ламаються».

У якому віці проколювати вушка дитині?
Думки з цього приводу розходяться. Офіційна медицина не рекомендує проколювати вуха до трьох років. У той же час останні дослідження показують, що проколи мочок пізніше 11 років збільшують ризик розвитку келоїдних рубців на місці проколів. Окрім цього, лікарі попереджають: на мочці вуха знаходиться безліч точок, пов'язаних з очима, зубами, язиком, м'язами обличчя і внутрішнім вухом. Тому, як затверджують медики, прокол - справа не така вже безпечна. Невдала спроба може викликати хворобливе роздратування точки і пов'язаного з нею органу.

У свою чергу, дитячі психологи наполягають на тому, що вставляти сережки краще до 1,5 років, коли дитина ще не відчуває страху і швидко забуває про біль. Коли дочка підросте, буде складніше - капризи, істерики, сльози. І тоді доведеться чекати, поки дитина сама усвідомлено цього захоче, знаючи і розуміючи, що буде боляче. Багато мам керуються власним досвідом із цього питання. Вони ще пам'ятають про піонерські табори і про подружок, які проколювали мочку змоченою в духах голкою. А замість сережок в дірки вставляли нитки. Доглядати ж за такими проколами було дуже складно. Аргументація таких мам гранично проста - вже краще я простежу за цим процесом, ...

Додав: Ксюнка, Субота, 15 Серпня 2009 16:06, Прочитати все
Нові статті
Хочу народитися!

Уяви, що ти — душа, яка хоче народитися... Від рішення батьків залежить твоя майбутня доля. І, на жаль, вплинути на їхнє рішення ти аж ніяк не можеш...

Серед більшості сучасних жінок побутує хибна думка: аборт — це один із засобів контрацепції. Проте необхідно в цьому розібратися. Аборт перериває вагітність. Контрацепція ж її попереджає. Аборт забирає життя, вбиває живу істоту в лоні матері, а також природну мікрофлору матки. Контрацепція ж ощадливо впливає на стан здоров'я жінки: презервативи взагалі не завдають шкоди, а от ліки проти запліднення можуть дати незначний негативний ефект. Та як би там не було, вони не руйнують здоров'я жінки.

Існує багато думок щодо аборту як одного з методів боротьби з вагітністю. Психологи, священники та медики по-різному розглядають цю проблему, але, водночас, одностайно виступають проти такого методу вирішення проблеми з народженням дитини.
Тільки факти
Дитячі психотерапевти що мають великий досвід роботи з абортованими сім'ями ( так у психології називають сім'ї, в яких робили аборти), стверджують, що сам процес аборту завдає моральної шкоди не лише батькам, але й діткам, які в них потім народилися. Це неймовірно, але факт. Діти, які народилися до того, як їхні батьки зробили аборт, або після того, відчувають певну напругу у стосунках зі світом та батьками: їм притаманні комплекси, немотивоване відчуття агресії, замкнутість, почуття ненависті до батьків. І все це тоді, коли вони могли навіть не знати про аборт в сім'ї.

На психологічному рівні, на рівні підсвідомості, такі дітки відчувають біль, образу, смуток, горе їхнього молодого чи старшого братика (сестрички), яким так і не судилося народитися. У практиці дитячих терапевтів існують ...

Додав: Татіка, Середа, 05 Серпня 2009 07:48, Прочитати все
Нові статті
Фотомистецтво

Художня фотографія – надзвичайно цікава та стильна деталь інтер’єру. Вона може перетворити навіть невеличку оселю на витончений арт-куточок.

Як відомо, немає нічого важливішого, ніж правильно підібрані деталі. Це, насамперед, стосується нашого помешкання. Отже, ремонт вдало завершений, меблі підібрані, але не вистачає чогось особливого, родзинки, котра могла б зробити твою оселю індивідуальною. Тут допоможе фотографія. Саме вона стане тією завершальною деталлю. Адже правильно підібрані та розміщені художні фотографії додають інтер’єру свіжості, оригінальності, підкреслюють стиль та настрій помешкання.
Ось декілька порад для ідеального розміщення фоторобіт:
- завжди намагайся вішати фотографію трохи нижче, ніж тобі хотілося б.
- враховуй пропорції кімнати. Наприклад, якщо в оселі високі стелі, а фотографії невеликі – розміщуй їх рядами, навколо найбільшого експонату;
- однакові за розміром фотороботи варто розміщувати в симетричному порядку;
- уникай розташування робіт в порядку збільшення чи зменшення розміру;
- фотографія необов’язково повинна висіти. Експонати можуть стояти біля стіни – це стильне рішення для великих кімнат;
- колір рамки не повинен суперечити кольоровій палітрі усієї кімнати;
- поєднуючи твори мистецтва з фотороботами, намагайся дотримуватися «золотої середини» – не перевантажуй кімнату зайвим декором;
- сімейні фотографії найкраще оформляти у рамки з натуральної шкіри чи різьбленого дерева;
- вітальня – чудове місце для фотоекспозицій у ретро-стилі. Особливо, якщо світлини чорно-білі;
- обрамлення фоторобіт повинно максимально відповідати зображеному.

Не помилися з розміром
...

Додав: Татіка, Середа, 29 Липня 2009 09:45, Прочитати все
Нові статті
Час до школи? Починаємо готуватися зазделегідь

Можливо у війні за з'ясування істини, що впливає більше – спадковість чи виховання – зламано останній спис. Точніше, оголошено паузу-компроміс. Лауреат нобелівської премії по фізіології і медицині Джеймс Уотсон на черговій конференції проголосив: «Усі сперечаються, що важливіше – спадковість чи виховання? Спадковість, або гени важливі в пізнішому віці, а в ранньому віці важливе виховання».
Виховання за своєю суттю – безперервний освітній процес, який розпочинають батьки і продовжують освітні установи. І саме на етапі передачі дошколяти з люблячих батьківських рук в досвідчені вчительських усіх учасників чекає справжнє випробування. Знаючи про це, один з батьків часто переходить на півставки або цілком присвячує себе підтримці учня-початківця протягом першого року навчання. Чому це відбувається? Адже існують дитячі сади, які взяли на себе функцію „проміжної ділянки” і повинні допомогати дитині не лише соціалізуватися, але й підготувати до школи.

Проте, про недостатню підготовку дошкілят не втомлюються говорити вчителі, пишуть ЗМІ. Так, школа – новий етап. Але чому етап в даному випадку стає синонімом травми для всієї сім'ї, своєрідним тестом на гнучкість? Виходить, що не зважаючи на кількість всіляких розвиваючих занять і використання дидактичних матеріалів, якість підготовки дітей змінилася мало, тоді як вимоги шкіл до «першокласного портфелю» знаннь зросли. Дошкільна програма не передбачає навчання навикам читання, письма, рахунку, вивчення іноземної мови залишається формальним. Під час вступу до школи не всі дошкільнята вміють читати, писати і рахувати, але труднощі в новому колективі виникають не лише в «педагогічно запущених», але й у підготовлених дітей.

Критерієм готовності до навчання довгий час був виключно рівень розумового розвитку малюка. Пев ...

Додав: Татіка, Середа, 22 Липня 2009 10:09, Прочитати все
Нові статті
Комп’ютерний зоровий синдром

Комп’ютерний зоровий синдром - визначення, запропоноване Американською асоціацією оптометристів (синоніми: зорова астенопатія, зорове стомлення). Вживається для позначення симптомокомплексу, що виникає у користувачів ПК внаслідок роботи перед екраном монітора. КЗС посідає перше місце в структурі патології у користувачів ПК. Частота виникнення КЗС залежить від тривалості роботи за комп’ютером і типу монітора.




Клінічні ознаки

Скарги, що виникають в умовах КЗС, можна поділити на групи:
Астенопічні скарги: зниження гостроти зору вдалину і зблизька (“туман”); порушення акомодації (утруднення фокусування при переведенні погляду з близьких предметів на віддалі і навпаки); двоїння, швидке стомлення під час читання; зміна форми і розмірів об’єктів; зміна кольорового сприйняття; порушення бінокулярного зору.
Очні скарги: відчуття важкості, жару, піску в очах, біль в очах під час руху очних яблук; почервоніння очних яблук; сльозотеча; світлобоязнь; відчуття стомлення очей.
Повідомлення про симптоми КЗС часто супроводжуються скаргами, характерними для споріднених станів:
- синдрому ”сухого ока” - відчуття сухості в очах, слизові скупчення у них;
- синдром стресу - біль у голові та під чолом, підвищена дратівливість, зниження уваги, стомленість;
- синдром тривалого статичного напруження м’язів - біль у м’язах шиї та спини.
Об’єктивні ознаки. У пацієнтів спостерігаються такі групи клініко-функціональних ознак, властивих КЗС:
1) ознаки здорової астенопатії - надмірне напруження очей, зниження гостроти зору вдалину та зблизька, біль в очах, бінокулярне двоїння;
2) міопізація рефракції - частіше розвивається в осіб з аметропією, ніж з еметропією, та у дітей. При роботі за комп’ютером міопізація збільшується: п ...

Додав: Антік, Понеділок, 20 Липня 2009 12:42, Прочитати все
Гарячі новини
Материнство покращує якість водіння автомобіля


Як вдалося вияснити спеціалістам американського університету міста Річмонд, вагітність і пологи сприяють розвитку у жінок таких навичок, як швидкість реакції та енергійність. При цьому, отримані якості зберігаються на довгі десятиліття, незважаючи на те, чи це були єдині пологи чи їх було багато.
На думку дослідників цей феномен пояснюється тим, що в період виношування малюка в організмі матері відбуваються потужні гормональні зміни, які сприяють виробленню певних мозкових реакцій. Зумовлені біологічно, ці зміни в організмі жінки,яка народжувала приводять до того, що вона має кращий зір, пам’ять і координацію.

Дані якості є одними з найважливіших для водіїв і з цього випливає, що жінки-матері краще справляються за кермом, ніж ті, котрі ще не народжували, пише інтернет-видавництво «Рокфелер». Крім того, підвищене відчуття відповідальності, уважність і передбачливість, які є притаманні матерям, роблять їх поведінку на дорозі менш небезпечною. Це ще раз свідчить про те, що далеко не кожна пані за кермом по манері їзди є «блондинкою».

http://www.kolesa.ru/
...

Додав: Ксюнка, П’ятниця, 10 Липня 2009 16:15 Додати коментар(1), Прочитати все
Здоров'я
ПАСИВНЕ КУРІННЯ ПРИЗВОДИТЬ ДО РОЗВИТКУ АСТМИ У ДІТЕЙ

ПАСИВНЕ КУРІННЯ ПРИЗВОДИТЬ ДО РОЗВИТКУ АСТМИ У ДІТЕЙ

Більшість кидає курити після народження дитини тому, що не хоче вчити її поганому. Тепер у курців з’явилася ще одна причина відмовитися від шкідливої звички — підвищений ризик інфекційних захворювань у дитини.
Такого висновку дійшли китайські медики, які вивчали вплив пасивного куріння на здоров’я дітей. Проведені раніше дослідження давали схожі результати: за свідченнями британських учених, пасивне куріння у ранньому віці призводить до розвитку астми. Тепер список захворювань, які загрожують дітям курців, доповнили й інфекційні захворювання.
Дослідження з цього питання проводили співробітники Університету Гонконга і Департаменту охорони здоров’я міста. Вони вивчили дані про здоров’я близько 7,5 тисячі дітей віком 8 років і порівняли частоту інфекційних захворювань із інтенсивністю пасивного куріння.
Виявилося, що найбільше страждали діти, які «брали участь» у пасивному курінні в перші місяці після народження. Ще не досягнувши річного віку, третина цих малюків потрапляла у лікарні з різними діагнозами, пов’язаними з інфекціями. Це пояснюється тим, вважають медики, що загальний імунітет знижений через вплив сигаретного диму на дитину.
Висновком роботи стали досить жахливі цифри, які повинні хоча б якось насторожити батьків, котрі курять. За підрахунками лікарів, якщо дитина вдихала сигаретний дим у перші півроку свого життя, ризик підчепити заразу для неї збільшується на 45%. Якщо дитина народилася досить худенькою, ризик зростає на 75%. Якщо малюк з’явився на світ передчасно — на 100%, повідомляє Medportal.

"Ваше здоров*я" - медична газета України.
...

Додав: Антік, П’ятниця, 10 Липня 2009 13:07 Додати коментар(0), Прочитати все
Нові статті
Як повідомити про вагітність майбутньому батьку

Чоловіки – істоти непередбачувані й загадкові. На радісну звістку про майбутнє батьківство твій партнер може "видати" найнесподіванішу реакцію – від глибокого шоку до вальсування по кімнаті з тобою на руках.

Як повідомляти коханому про свою вагітність, залежить від конкретної ситуації. У будь-якому разі, відкладати повідомлення настільки важливої новини не варто – по-перше, хто як не він причетний до зародження нового життя, і по-друге, цим ти покажеш, що для тебе важлива його думка й участь.

Чоловіча реакція на звістку про майбутнє батьківство непередбачувана.



Не злічити жіночих розповідей про те, як подавалася ця важлива новина. Хтось повідомляє про неї sms- якою, хтось – електронною поштою. Записки, футболки з написами й просто емоційні розмови – майбутні матусі стараються як вміють.

Потрібно сказати, що чоловіки погано розуміють різні натяки й недомовки. Скільки не натякай, поки прямо не скажеш, чоловік може нічого не зрозуміти. Йому мало що скажуть дві смужки на тесті – він, як кажуть, "не в темі".

Не дивуйся, якщо ти подзвониш із радісною новиною йому на роботу, а у відповідь почуєш сухе: " А-А-А, чудово, подзвоню тобі пізніше" (або "Поговоримо про це ввечері"). І не ображайся, що новина не викликає в нього такого бурхливого захвату, як у тебе. Адже материнським інстинктом наділені жінки, а батьківські почуття чоловіку потрібно ще "виростити".

Кожна людина індивідуальна й виражає почуття по-своєму: один дасть вихід емоціям і бурхливо зрадіє, іншому властива прихована радість і зовні він ніяк не виявить цих почуттів. Крім того, кожен чоловік підходить до питання майбутнього народження маляти не тільки з емоційної, але й із практичної точки зору, адже він розуміє, що на нього ля ...

Додав: Татіка, Середа, 08 Липня 2009 08:25, Прочитати все
Нові статті
Залишитися чи піти:

Молоді пари практично не зіштовхуються з труднощами, працюючи разом, але з кожним днем в обох змінюється ритм життя: хтось починає швидше рухатися, в тому числі й кар’єрними сходинками, а когось усе влаштовую і так, як є.

Ось тоді романтика першого періоду стосунків, коли знаходишся з коханим цілий день поруч, нехай навіть у різних кінцях коридору, може перетворитися на непоборну перешкоду. Сумісна робота двох особистостей без явної конкуренції повністю можлива, якщо ваші біоритми співпадають. Найчастіше, люди в таких парах завжди разом, але сама по собі ця пара частіше одиначка, ніж активна соціальна одиниця.



Говорячи про недоліки сумісної роботи, найпоширенішим мінусом у такому “сімейному підряді” є зменшення особистого простору кожного у парі. В сучасному швидкому ритмі кожній людині хочеться викроїти свій особистий вільний час. Звісно, це стосується насамперед усунення від робочих питань у сім’ї. Однак у сучасних чоловіків та жінок є маса інших інтересів, в яких немає місця для другої половини: чоловічі види спорту та хобі, жіночі салони краси та фітнес-клуби, шопінг та автомобілі... Тотальне співпадання інтересів зустрічається доволі рідко, і не факт, що це добре. Звісно, крім суб’єктивних плюсів та мінусів є багато об’єктивних.

ПЛЮСИ
-Не потрібно купувати другий автомобіль.
-Можна заощадити на обідах, коли дружина турботливо прихоплює зранку кілька бутербродів.
-Погодити свій робочий розпорядок таким чином, щоб по черзі забирати малюків із садочка.
-Ввечері повертатися додому з чоловіком не так сташно.
-Завжди знаєш, хто, де і з ким.
-На корпоративних вечірках веселіше, тому що друга половинка поруч.
-Можна пишатися досягненнями коханої людини, адже в ...

Додав: Татіка, Вівторок, 30 Червня 2009 13:49, Прочитати все
Нові статті
Чи корисно спати за режимом?

До недавна лікарі рекомендували мамам укладати дітей спати за режимом. І це прикро, оскільки немає найефективнішого засобу, щоб відучити дитину від її природного біоритму, ніж дотримання режиму.



Тому, якщо батьки хочуть, аби малюк добре і міцно спав, слідував своєму природному біоритму, потрібно дотримуватися головного правила: дитина повинна спати тоді, коли вона хоче, а не тоді, коли хочуть батьки. А тому ніколи не будіть сплячого малюка, навіть якщо час його годувати: немовляті важливіше виробити свій біоритм сну і неспання.

Звісно, можна і «сову» навчити засинати о сьомій вечора і «жайворонка» пізно вночі. Але без наслідків така «наука» не обійдеться. І потім не варто дивуватися, якщо маля «раптом» почне заїкатися або лякатися вночі, або у нього з'являться нервові сіпання ручкою або ніжкою чи істеричний плач.

Джерело http://ivona.com.ua/ ...

Додав: Татіка, Понеділок, 29 Червня 2009 09:51, Прочитати все

37 Сторінки 1 2 3 4 5 ... Остання »

 

Портал для батьків "Малеча" © 2007-2009 - Всі права застережено
При використанні матеріалів сайту обов'язковий гіперлінк на www.malecha.org.ua