This version of the page http://www.dubno.com.ua/vaga.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-03. The original page over time could change.
ДУБНО міський портал
 
     
Історія міста Музей Готелі Кав'ярні Чат Форум Фотогалерея Оголошення Корисні лінки

Ринок

Важити без обважування

Наша українська мудрість гласить, що на базарі є дві особи: один хоче дорожче продати, а інший – дешевше купити. Буває, що для досягнення однією з мети вдаються до хитрощів, використовуючи в тому числі і вимірюючи прилади. Тож часто-густо на цьому грунті виникають дискусіє, які, буває, межують із суперечкою. Але й тут є контролюючі органи, які мають розставити усі крапки над «і». Про це та інше піде розмова із директором Дубенського комунального підприємства «Ринок» Валерієм Морозом.
- Валерію Миколайовичу, чи має захист покупець перед шкалою терез, яка визначає вартість товару?
- Терези – це надзвичайно важливий прилад у торгівлі. Тож він має бути справним і показувати правильно, тобто не обважувати покупців. Саме через це у липні адміністрація ринку запросила спеціалістів з Рівненського науково-виробничого центру стандартизації метрології та сертифікації здійснити повірку терез, якими тут користуються, в тому числі і підприємці. Наше комунальне підприємство дотримуєтьсяІ основних положень Закону «Про метрологію та метрологічну діяльність». Із 79-ти обревізованих одиниць засобів вимірюваної техніки (ЗВТ) – ваги та торгові гири – 34 одиниці ЗВТ визнані непридатними до застосування (закінчився термін повірки, розпломбовані). А вже через два тижні інспектори знову приїхали на ринок, аби переконатись, що зазначені недоліки підприємці усунули. Порушників оштрафовано.
Варто зазначити, що засоби вимірювальної техніки, які використовуються продавцями на ринку, повинні бути в справному стані, мати повірочне тавро
територіального органу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої, політики та проходити періодичну повірку в установленому порядку. Суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують власний санітарний або спеціальний одяг, торговельний інвентар та засоби вимірювальної техніки, несуть персональну відповідальність за його відповідність санітарним та технічним нормам.
- Але чимало покупців діє за принципом: довіряй, але перевіряй…
- На ринку, що на вулиці Млинівській, є контрольні терези, де кожен покупець може безкоштовно перевірити вагу придбаного товару. Наші терези знаходяться у м’ясному павільйоні та нижній касі.
Але коли поміж продавцем та покупцем виникають якісь непорозуміння, то адміністрація ринку з’ясує обставини, аби прийняти правильне рішення. До речі, про всі випадки порушень привал торгівлі (експлуатація ЗВТ з закінченим терміном повірки, роз пломбованих, застосування побутових приладів) як на ринках, так і в магазинах області можна письмово повідомити у ДП «Рівнестандартметрологія» за адресою: Рівне, вул. Замкова, 31, тел.22-58-76.

Замок

© 2008 Всі права захищені       Розробка та дизайн "Vinchi"
 

центр психологический мытищи:купить нокиа 6303:работа для студентов:Юридический справочник: налоговый кодекс часть 1, бесплатно:Купить линзы цветные линзы Color Tones (2 шт) 700 руб. в Москве.