This version of the page http://www.dubno.com.ua/football.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-03. The original page over time could change.
ДУБНО міський портал
 
     
Історія міста Музей Готелі Кав'ярні Чат Форум Фотогалерея Оголошення Корисні лінки

Футбольне літо ДЮСШ «Спартак» за кордоном

Літо, канікули… Дітки відпочивають, набираються сили перед початком нового навчального року. Але відпочинок теж буває різним: хтось спить до обіду, хтось розважається з друзями, а хтось – грає у футбол.
От і для спортивної школи «Спартак» літній період виявився досить напруженим. Хлопчики-футболісти мали багато як офіційних, так і неофіційних змагань, причому, не лише в України.
- Ще з травня розпочалися обласні змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч», – розповідає старший тренер з футболу спортивного товариства «Спартак» Олег Філик. – У цьому турнірі серед трьох вікових груп (1997, 1996 та 1995 р. н.) найкраще виступили наймолодші, які зайняли ІІІ місце. Також три команди ДЮСШ «Спартак» (1994, 1995 і 1997 р. н.) їздили в червні у польське місто Гіжицьк, де взяли участь у Восьмому європейському футбольному вікенді.
- Конкуренція там була серйозною?
- У кожній віковій групі цих змагань було по 6-8 команд. З України були лише ми, дубенчани, всі інші – поляки. І там найкраще виступили хлопчики 1995 р. н., які посіли у своїй віковій групі І місце (до речі, вже другий рік поспіль). Також ми подивилися Гіжицько, покаталися на теплоході – представники української діаспори у Польщі зробили все для того, щоб наші діти гарно зіграли та відпочили.
- А після Польщі?
- Вже у липні наші юні футболісти (1995 та 1997 р. н.) взяли участь у чемпіонаті України з футболу в м. Скадовськ «Золотий колосок» серед сільських колективів фізкультури. На жаль, там ми виступили нижче своїх можливостей. І хоча в десятку потрапили обидві наші команди, за призові місця поборотися не вдалося. Та, окрім змагань, нам вдалося оздоровити 30 дітей. Ця поїздка була організована спортивною школою «Спартак» і ФК «Дубно» (президент Андрій Хижняк) за підтримки батьків спортсменів і спонсорів.
А на закуску літніх канікул на горизонті юних дубенських футболістів «намалювалася» Швеція. Саме туди на фестиваль футболу їздила команда «Альт».
- Тут брали участь 168 команд зі всієї Європи, – розповідає Олег Борисович. – Україну представляли Тернопіль, Дубно і Житомир. Дубенчанам поїхати на ці змагання допоміг знайомий тренер Михайло Донець, який колись жив у Швеції та зберіг там старі футбольні зв’язки. Наша делегація у складі 22 чоловік виїхала з України 26 липня, а повернулася 7 серпня. І, як на мене, основною нашою задачею було не настільки зіграти, як подивитися справжню Європу та… розчаруватися. Розчаруватися в організації українського спорту. Бо ж якщо у нас є лозунг: «Все краще – дітям», то у них це не слова, а дії. У Швеції все організовано для здорового способу життя дітей. Ми перебували у м. Тімра, де на 22 тисячі населення є 4 футбольних поля, льодовий та легкоатлетичний палаци, стрілковий тир, басейн. Такі ж питання, як, наприклад, тепла чи холодна вода, то й взагалі не стоять.
- А як пройшли самі змагання?
- Наша команда в цілому склала непогане враження. Хоч за результатами гри ми посіли 9 місце серед 12-ти команд, та, якщо врахувати, що грали із старшими на рік хлопчиками, – це є хороший результат.
- Дорого ця поїздка вам обійшлася?
- В загальному на Швецію ми потратили 60 тис. грн. 30% від цієї суми забезпечили батьки спортсменів, 30% - спонсори і 30% - сторона, яка нас приймала (харчування та проживання за рахунок шведів).
- І на цьому ваше футбольне літо закінчилося?
- Ні, після Швеції, 23 серпня, у нас був кубок до Дня Незалежності в Мирогощі, де перемогла команда «Альт». А вже 25 серпня був проведений дитячий футбольний турнір на кубок «Альта», де знову ж таки перемогли футболісти «Альту». Крім того, постійно маємо ігри, товариські зустрічі, тренування.
- Ну і традиційно на завершення, – ваші плани на майбутнє.
- Найближчі плани – участь у дитячо-юнацькій лізі області, яка розпочинається в середині цього місяця. Крім того, 13-14 вересня у нас буде V міжобласний дитячий турнір з футболу пам’яті Василя Хижняка. Тут гратимуть команди з Тернополя, Львова, Луцька, Нетішина – підтвердження вже дали практично всі. І в цьому чемпіонаті знову ж робимо ставку на футболістів «Альту».
Що ж до спонсорів, то за допомогу хотілося б подякувати підприємцям Андрію Шаламаю, Богдану Гузю, Сергію Логвину, Юрію Під борецькому, Віктору Сухолейстеру, Валерію Морозу, Віталію Дудку, Ігорю Куперському, Віталію Коханцю, Володимиру Герасимчуку, Дубенській міській раді, магазину «Ольвія» та, звісно ж, батькам спортсменів. До речі, у нас ще є вакантні спонсорські місця по Швеції – маємо 10 тис. грн. боргу.
- Дякую за розмову! Нехай досягнення будуть лише чемпіонськими!

Джерело: Замок

© 2008 Всі права захищені       Розробка та дизайн "Vinchi"
 

аппарат для наркоза, мониторы пациента, мониторы пациента:На тридцать дней виза во Францию по приглашению:юридический адрес Киев:запчасти на технику, запчасти и гусеницы Т-170