This version of the page http://www.petition.org.ua/?action=view&id=1802 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-02. The original page over time could change.
Петиції Онлайн
Реклама

магазин феерверков | монтаж сэндвич панелей | На нашем сайте большое количество данных о дизайн детской. | Note Находка | египет отдых в апреле |

Петиція # 1802
Статус петиції: Опублікована на сайті

Адресат петиції: Президент України


Cкажемо "Ні!" пам'ятнику російській імператриці Катерині ІІ в Одесі!


Козацьке товариство звертається до Вас із закликом - втрутитися й попередити виникнення громадянського протистояння та конфлікту на національному ґрунті, який вміло розпалюють деякі депутати і чиновники Одеської міської ради.
Справа в тім, що міськрада, всупереч сучасним реаліям та здоровому глузду, ухвалила торік рішення знести пам’ятник Морякам-потьомкінцям, які повстали проти царського режиму в 1905 році, а на цьому місці встановити пам’ятник відомому катові та гнобителю українського, польського, єврейського, російського, калмицького та кримськотатарського народів – російській імператриці Катерині 2.
Таке враження, що дехто з депутатів перебуває у 19 ст. і вважає, що соціально-економічні, транспортні та інші важливі для одеситів проблеми вже розв’язано. Знайшовся навіть такий, що зголосився за власний кошт відлити у бронзі статую тієї, що, за оцінкою Т.Шевченка, „доконала вдову-сиротину”. Низка містечкових ЗМІ, заснованих українофобами, силкується реанімувати старий міф про нібито заснування нашого міста Катериною 2, а разом з нею і так звану „Новоросію”. До речі, ще сто років тому міф спростував відомий одеський історик В.Яковлєв, якого аж ніяк не запідозриш в українофільстві.
Допустити встановлення пам’ятника сановній особі означає відверту підтримку антидержавницьких сил, які в Одесі об’єднуються, на наше переконання, за кошти іноземних спецслужб і спрямовуються всілякими кауровими, черновими на дестабілізацію політичної ситуації, розпалювання ворожнечі на міжетнічному, міжконфесійному та мовному ґрунті.
Наше товариство разом з іншими козацькими та громадськими організаціями зробить усе можливе для недопущення глумління над історико-культурними пам’ятками та символами української державності та народів, що постраждали від імперського гніту.
Мусимо нагадати, що у 1992 році вже відбулася сутичка між міліцією та козаками, що протестували проти перейменування однієї з центральних вулиць міста на Катерининську, що мало великий резонанс в Україні. І лише після того, як було офіційно заявлено, що вулиця названа на честь святої Катерини конфлікт було вичерпано. У 1995 році теж була нахабна спроба знести пам’ятник Потьомкінцям і увічнити Катерину 2, що спричинило хвилю громадського обурення - тодішній уряд України відмовив місцевій владі вчинити цей акт вандалізму.
Таке ж ставлення до реанімації в Одесі символів „Новоросії” не лише козацьких структур, а й місцевих науковців – істориків, культурологів, краєзнавців, письменників, що засвідчила низка звернень-протестів до уряду і публікацій у центральній пресі. Обурення деяких українських організацій може вилитися і в акції протидії зухвалим русифікаторам.
Щоб зняти таку небезпеку, необхідно раз і назавжди припинити намагання різноманітних провокаторів, які пролізли до державних і міських інституцій, встановити пам’ятник цій „всесвітній повії”, як писав один з класиків, і гальванізувати з небуття так звану „ Новоросійську губернію”.

Крайовий отаман Гуцалюк С.Б.


З повагою,
ті, що підписалися нижче.


401.ВіталійГорлань,Дніпропетровськ,економіст
402.МаксимБреус,Дніпропетровськ,Лікар
403.ТимофійВласюк,Київ,адміністратор
404.ОленаГриньова,Київ,юрист
405.ПавлоЗ.,Одеса,приват.бізнес
406.ВолодимирШ,с.Шевченкове,програміст
407.ОлексійГолобордько,Київ,поліграфіст
408.RomanSchudlo,Drohobych,urist
409.ДмитроРадченко,Хмельницький,студент, економіст
410.CтaніславHacтенко,Київ,сист. аналітик
411.ЛюдмилаГриценок,Київ,психолог
412.ПетроКузь,Київ,головний художник видасництва
413.ВолодимирСисак,Київ,студент
414.МаксимЛукашук,Миколаїв,студент
415.ЯнаКорицька,Рівне,студентка
416.ОлександрКорицький,Рівне,програміст
417.РоксоланаГірявенко,Київ,школярка
418.ПавлоБілак,Київ,студент
419.ДмитрийВолков,Одесса,студент
420.РусланСинельников,Київ,політолог, громадський діяч
421.ТарасСкрипник,Київ,студент, козак у КІШ
422.ІгорЗарванський,Київ,Сттудент
423.ОлександрДорохін,Котовськ,підприємець
424.МихайлоСемашин,Сімферополь,художник
425.СвичинскаяЛилия,Павлоград,директор з продажу
426.ЄвгенСоков,Москва,студент
427.ЯцівАндрій,Калуш,Сантехнік
428.МаксимПетренко,Київ,підприємець
429.АнатолійТраксель,Чемерівці,дизайн
430.МаксимДармохвал,Львів,програміст
431.ВолодимирЛихвар,Золочів,продавець
432.ЮрійФащенко,Дніпропетровськ,службовець
433.SlavkoBokov,Odesa,marketolog
434.МихайлоСасин,Хуст,Службовець
435.ОлегСтроган,Київ,програміст
436.ОксанаПоліщук,Київ,аспірантка, робітник
437.АндрійЛогінов,Кривий Ріг,студент
438.БогданДробенко,Львів,таксист
439.ИльяСмогоржевский,Киев,Студент
440.ОлександрПасевич,Любешів,вчитель
441.МиколаГосподарик,Луцьк,Директор
442.ВячеславБрона,Київ,громадянин України

Ваше ім'я*:
Ваше прізвище*:
Місто*:
Рід занять*:
Ваш E-mail*:

Ваш e-mail потрібен нам для перевірки вашого підпису. Вам надійде лист з проханням підтвердити підпис. Вашу адресу не буде опубліковано чи передано третім особам.

Інформація про петицію.
Дата створення: 2007-06-05 00:14:44
Категорія: Політика і врядування
Географічний ареал: Україна
Тривалість підписної кампанії: 1 місяць
Ініціатор петиції: козацькі товариства Одеської області, http://gaidamaky.pp.net.ua/

Кількість підписів: 442

Версія для друку

(с) Всі матеріали цього сайту - "копілефт". Їхнє розповсюдження в електронному та друкованому вигляді заохочується. Однак, при відтворенні матеріалів просимо зазначати джерело - "Петиції", та/або адресу - www.petition.org.ua.