This version of the page http://www.petition.org.ua/?action=view&id=113021 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-02. The original page over time could change.
Петиції Онлайн
Реклама

Петиція # 113021
Статус петиції: Опублікована на сайті

Адресат петиції: Президенту України Віктору Ющенку


Відкрите звернення проти порушення прав керівника фонду "Антикорупція" Бориса Пенчука


Шановний пане Президенте!

Ми представники української громадськості черговий раз звертаємось до Вас із закликом вжити всіх можливих та невідкладних заходів проти брутального порушення прав і свобод по відношенню до керівника фонду «Антикорупція» Бориса Пенчука, кримінальне переслідування якого вже стало чемпіоном за кількістю порушень законодавства України правоохоронними та судовим органами.

Ми переконані, в справі Пенчук - Колесников давно потрібно поставити крапку. Але, об’єктивне вирішення цього конфлікту виключає застосування політичного тиску та ігнорування всіх норм закону та прав людини. Інакше, це є нічим іншим як зведенням рахунків з тими, хто не має політичного захисту та депутатської недоторканості.

Саме в такому становищі опинився Борис Пенчук, виконуючи державну програму в 2005 році. Надавши свідчення проти народного депутата від Партії регіонів Бориса Колесникова, він став об’єктом політичних репресій.
Сьогодні Бориса Пенчука вже більше ніж 120 діб абсолютно протиправно утримують в донецькому слідчому ізоляторі, а його справу всупереч чинному законодавству розглядають в донецькому суді. Окрім того, сьогодні робиться все для того, щоб затягнути засідання суду. Водночас, ми розуміємо, що саме донецький суд є зручним місцем для деяких політиків, щоб завершити цю довготривалу історію та знайти в ній «цапа відбувайла», якого показово покарати.

Саме тому, ми звертаємось до Вас, пане Президенте як до гаранта Конституції з вимогою висловити свою публічну позицію з приводу того, що відбувається навколо справи Пенчука, а також взяти її під персональний контроль, використавши ті повноваження, які Вам надали українські виборці на захист своїх громадянських та конституційних прав.

Крім того, вважаємо, що подальше затягування цієї справи викликає ще більшу недовіру до влади як з боку українських громадян, так і міжнародного співтовариства, а також ставить Україну поряд з лідерами серед країн-порушників прав людини, таких як Зімбабве, Нікарагуа та Сомалі.

Ми із занепокоєнням слідкуємо за справою Бориса Пенчука, а також за Вашою реакцією, пане Президенте, на ці безпрецедентні порушення українського законодавства та порушення громадянських прав. З приводу вищевикладених фактів просимо вас вжити усі необхідні заходи по захисту прав людини.

Крім того, не може не обурювати як і простих громадян, так і юристів той факт, що кримінальне переслідування Бориса Пенчука стало наслідком його реалізації законного права на звернення до суду, закріплене зокрема ст. 55 Конституції України та ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.


З повагою,
ті, що підписалися нижче.


1.Олексій Губський ,Київ,громадський діяч
2.ІгорІванов,Київ,Громадський діяч
3.Олег Ахтирський ,Київ ,Громадянин України
4.СергійКИСІЛЬ,Київ,Журналіст
5.Марина Губська ,Київ ,журналістика
6.МашаТихомирова,Київ,приватний підприємець
7.СергійСальніков,Київ,Реклама
8.КостьЧеремський,Харків,Лікар
9.Андрій Юсов,Київ,громадський діяч
10.ЕльханНурієв,Київ,журналіст
11.ЮрійАнтихович,Дніпропетровськ,Громадянин України
12.ОлегБурячок,Київ,менеджер
13.РоманФотуйма,Київ,громадський діяч
14.СергійТищенко,Боярка,кореспондент
15.РоманСвистун,Сумы,менеджер
16.Володимир Золоторьов,Київ,журналіст
17.ДмитроХарьков,Запоріжжя,Громадський діяч
18.СергійДанилов,Лозова Харківської області,журналіст
19.ОльгаДайнеко,Вишгород,сисадмин
20.ANTБережний,Kyiv,IT

Ваше ім'я*:
Ваше прізвище*:
Місто*:
Рід занять*:
Ваш E-mail*:

Ваш e-mail потрібен нам для перевірки вашого підпису. Вам надійде лист з проханням підтвердити підпис. Вашу адресу не буде опубліковано чи передано третім особам.

Інформація про петицію.
Дата створення: 2009-02-02 17:25:37
Категорія: Політика і врядування
Географічний ареал: Україна
Тривалість підписної кампанії: 3 місяці
Ініціатор петиції:

Кількість підписів: 20

Версія для друку

(с) Всі матеріали цього сайту - "копілефт". Їхнє розповсюдження в електронному та друкованому вигляді заохочується. Однак, при відтворенні матеріалів просимо зазначати джерело - "Петиції", та/або адресу - www.petition.org.ua.