This version of the page http://fireon.org.ua/interesting/bttf.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-09-01. The original page over time could change.
Назад у майбутнє: цікаві факти
Назад у майбутнє: цікаві факти


Тему фільму “Назад у майбутнє” хотілося б продовжити ось чим. На тому ж блозі ДПК, де я знайшов відео, опубліковане в попередньому пості, був лінк на один Живий Журнал, автор якого, а саме elhutto, займався пошуком інформації про фільм і цю інформацію публікував в себе в журналі.

Основна маса інформації була знайдена на сайті Zidz.com. Сам заходив на цей сайт, і, скажу я вам, зроблений він дійсно оригінально і одразу видно, що інфи там достатньо. Проте існує один нюанс: сайт повністю німецькою, а оскільки я німецькою ні-бе-ні-ме, тому й величезний респект elhutto за переклад і публікацію.

Ось моменти, які найбільше сподобались мені:

В процесі сценарію концепція машини часу багато разів мінялася. Спочатку це був лазерний прилад розміром з кімнату. Потім машина часу стала виглядати, як холодильник. Роберт Земекіс розповів в інтерв’ю, що цей концепт відкинули, побоюючись, що маленькі діти забиратимуться в холодильник і постраждають при цьому. Була ще одна ідея – для повернення в 1985 рік ДеЛореан потрібно було довезти до полігону для випробування атомних бомб. Зберігся навіть варіант сценарію з цією ідеєю.

Ерік Столц був навіть запланований на роль Марті МакФлая! Майкл Джей Фокс був зв’язаний контрактом з серіалом «Сімейні узи» («Family Ties») і не міг брати участь у фільмі. Через декілька тижнів після початку зйомок продюсери зрозуміли, що Столц не підходить на роль підлітка. Тому його звільнили з фільму, і довелося оновляти весь гардероб Марті МакФлая. (Фотографії Столца в ролі Марті)

Марка «Келвін Кляйн» була досить маловідомої в Європі в 1985 році. Тому в італійському дубляжі Марті в 1955 році називають «Леві Штраус». У французькому дубляжі його звати «П’єр Карден»

Школа Хіл Веллі насправді знаходиться в місті Вайттір в Каліфорнії. У цій школі вчився колишній президент США Річард Ніксон

На початку фільму Марті під’їжджає зустріти Дока до торгового центру «Дві ялинки» (Twin Pines Mall). Оскільки він розчавив одну з ялинок Пібоді в 1955 році, в кінці фільму торговий центр називається «Самотня ялинка» (Lone Pine Mall). (фото 1, фото 2)

Новий ф’юзійний реактор «Mr. Fusion – Домашній перетворювач енергії» на ДеЛореані створений з кавомолки марки Крупс. (фото 1, фото 2)

Перший зв’язок між Клінтом Іствудом і «Назад у Майбутнє» – заставка другої частини йде поверх матеріалу (польоту над хмарами), знятого ILM для фільму «Firefox» (!) з Клінтом Іствудом в головній ролі.

Місто-вестерн Джеймстаун, в якому проводились зйомки Хілл Веллі 1885 року, було зруйноване в 1996 році. Причина: пожежа в результаті удару блискавки (!)

А ось найцікавіше:

Біф передає сам собі альманах спорту. Він каже: «Флорида виграє чемпіонат світу по бейсболу 1997-го року, ну звичайно…» Фільм вийшов в 1989 році. 8 років опісля на чемпіонаті світу по бейсболу дійсно виграла команда Флориди, Florida Marlins. Найцікавіше – в 1989 році у Флориди взагалі не було своєї бейсбольної команди, і Florida Marlins ще не існували!

Цікаво? Тоді читайте повністю.

P.S. Тисність на “To be continued”

Коментарів: 2 Posted in Веб-сайти, Фільми, Цікавинки

Коментарів: 2

  1. Aureole

    я особисто дуже люблю цей фільм. А цього не знала)

  2. Даніела Кріс

    Аффтар підпалює! Я читала це російською:) Дуже цікаво побачити блог українською. Вперше таке бачу:) Респект, друже:) Підпалюй ще!

Прокоментувати

Клацніть, щоб скасувати відповідь.

Використовуйте Ґраватари в коментарях - виділіться серед інших!

На правах реклами