This version of the page http://www.library.te.ua/library_news/2005_rik/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-31. The original page over time could change.
Бібліотечні новини 2005 рік
Тернопільська обласна універсальна
наукова бібліотека




Зареєструватись
Забули пароль?

Бібліотечні новини 2005 рік

Директор Тернопільської ОУНБ Вітенко В.І. брав участь у міжнародній науково-освітній професійній програмі "Стратегія розвитку бібліотек у сучасному світі науки, інформації, освіти" (12-17 грудня 2005 року).

1 грудня - зустріч із Сергієм Синюком, молодим письменником, бібліотекарем, лауреатом літературної премії ім. Степана Будного, дипломантом музичного фестивалю "Червона рута - 2001", членом Національної спілки письменників України та Всеукраїнської спілки краєзнавців.

18 листопада Збаразька центральна бібліотека відсвяткувала своє 60-річчя. >

17 листопада - репрезентація історико-мемуарного нарису Євгенії Новосад "Вербовець".

7 листопада - обласний семінар директорів ЦБС на тему "Бібліотеки в сучасному світі: нові вимоги і тенденції"

З 24 по 26 жовтня в м. Закопаному (Польща) пройшла IV Міжнародна конференція Польського Союзу Бібліотек "Напрямки розвитку публічних бібліотек міст і гмін. Пошук модельних дій", на якій із доповіддю "Стан і перспективи розвитку сільських бібліотек України - досвід бібліотек Тернопільщини" виступив директор нашої бібліотеки Вітенко В.І.

Директор Тернопільської ОУНБ Вітенко В.І. брав участь у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної конференції "Інформаційні ресурси: створення, використання, досвід", що проходила з 3 по 7 жовтня в м.Алушті.

29 вересня Репрезентація Історико-краєзнавчого нарису “Великі Бірки – з глибини віків до наших днів”, авторами якого є Р. Мацелюк, Б. Побер, В. Ханас (Тернопіль: Лілея, 2005. – 220 с.) Запрошуємо Вас в читальний зал обласної універсальної наукової бібліотеки. Початок о 16-ій год. Контактний телефон: 52-72-70

28 вересня - “Український детектив?.. І чому я взявся за детективи?” – зустріч з Олександром Вільчинським, журналістом, письменником, лауреатом І премії Всеукраїнського конкурсу “Коронація слова”.

27 вересня “Тернопіль у стилі ретро” – зустріч з багаторічним читачем бібліотеки, кореспондентом газети ”Вільне життя”, заслуженим журналістом України, володарем Всеукраїнської журналістської премії “Золоте перо” Володимиром Сушкевичем

З 20 по 30 вересня в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці проводитиметься Декада відкритих дверей, приурочена Всеукраїнському дню бібліотек.

З 24 по 27 травня Посольство США в Україні спільно з Центром безперервної інформаційно-бібліотечної освіти Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв та Українською бібліотечною асоціацією проводять семінар для директорів бібліотек України, які беруть участь у реалізації проекту "Інтернет для читачів публічних бібліотек (LEAP)" на тему "Проект LEAP: підвищення ролі бібліотек у житті місцевої громади" на базі Тернопільської ОУНБ. Учасники семінару відвідають обласну бібліотеку для молоді, Бережанську, Чортківську, Теребовлянську ЦБ, Гусятинську та Заліщицьку ЦБС.

З 10 по 14 травня директори бібліотек Західного регіону відвідали бібліотеки Донеччини в рамках семінару-навчальної поїздки "Схід-Захід".

Завідувачка відділу читального залу Колевінська Т.М. брала участь у роботі Міжнародного семінару "Відносини Україна - НАТО", який відбувався з 23 по 25 травня у м.Брюсселі (Бельгія).

Директор Тернопільської ОУНБ Вітенко В.І. брав участь у реалізації науково-освітньої професійної програми "Європейські стратегії розвитку культури та освіти і роль бібліотеки у їх реалізації на базі бібліотек Німеччини" (19-28 квітня 2005 року)

22 березня в читальному залі обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться презентація поетичних творів, виданих за сприяння обласної видавничої ради.

18 березня для бібліотек області , що мають доступ до мережі інтернет, відбулася Інтернет-конференція "Тернопілля святкує день народження Кобзаря".

14 лютого - презентація ресурсного центру "Вікно в Америку", відкритого за сприяння Посольства США в Україні.

10 лютого ОУНБ запрошує на репрезентацію книги поезій Богдана Чепурка "Викрадення Європи", висунотої на здобуття Національної премії України ім. Т.Шевченка.

Незабаром. Спільний проект Тернопільської ОУНБ та видавництва “Підручники & посібники” - зустріч із українським письменником, тричі лауреатом літературного конкурсу “Коронація слова” Володимиром Лисом з Волині.

3 лютого віділ мистецтв ОУНБ запрошує на літературно-музичний вечір "Син галицької землі", присвячений 125-річчю з дня народження Василя Безкоровайного - нашого земляка, композитора, диригента.

25 січня відбудеться відкриття Інтернет-цетру в Теребовлянській центральній бібліотеці.

Видавництві "Підручники і посібники" вийшов з друку черговий випуск "Література до знаменних і пам"ятних дат Тернопільщини на 2005 рік", підготовлений працівниками обласної універсальної наукової бібліотеки.

   
Створення сайту,
студія «Дизайн проекти».