Номер 103 за 11.06.2009
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Ваша улюблена пора року:
зима
весна
літо
осінь
однаково
важко сказати
     

«Диво» погоріло
Вогняна стихія завдала заповіднику «Асканія–Нова» збитків приблизно на 4 мільйони гривень
Ірина КИРПА   

Степову пожежу в Чаплинському районі, на території заповідника «Асканія–Нова», що почалася пообіді 7 червня, вдалося вже загасити. Високі язики полум’я помітив один із туристів під час автобусної екскурсії. Група з 30 рятувальників боролася з вогнем десять годин. Роботу ускладнював потужний поривчастий вітер, що допоміг вогню охопити велику площу степу. Пожежники вважають, що причиною займання став недопалок, який кинув хтось із відвідувачів.


Кобилячі пристрасті
ВО «Свобода» поскаржилося в Генпрокуратуру, що Червоненко назвав коняку іменем «Україна»
Олекса ШВЕЦЬ   

Днями заступник мера Києва Євген Червоненко в одному з телепроектів зізнався, що його улюблену кобилу звуть Україна. За словами Червоненка, йому «дуже приємно запрягати «Україну» і їздити на ній верхи». Націонал–патріотичну громадськість це вельми обурило: хоч запрягання та їзда верхи на Україні, що гріха таїти, є улюбленою справою її чиновників, але назвати Україною кобилу — це вже занадто, вирішили не у Львові, й не в Івано–Франківську, а в Луганську.


Костолом у бігах, міліція — з краю
Приватного охоронця, який зламав руку фотокореспонденту, оголошено в розшук
Іван ПОВАЛЯЄВ   

Нещодавно стало відомо, що приватного охоронця Романа Колодяжного, який восени минулого року із палицею в руках намагався завадити журналістам висвітлювати акцію протесту проти незаконної забудови, оголошено в розшук. Як повідомляє сайт «Тема», про це йдеться у письмовій відповіді начальника слідчого відділу Печерського райвідділу міліції Києва С. Реви до Київської незалежної медіа–профспілки, яка вимагала від правоохоронців порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістам.


Ховають, шукають, ховають...
Кількість загиблих гірників на шахті ім. Скочинського збільшилася до дев’яти осіб. Чотирьох шукають і досі
Павло КУЩ   

У середу на Донеччині відбулися похорони шести загиблих гірників шахти імені Скочинського. П’ятьох із них поховали на міському кладовищі неподалік копальні. Саме тут у 1998 році на останній підземний горизонт глибиною всього два метри провели й жертв підземного вибуху, що забрав життя 63 шахтарів. Загалом за останні три десятиліття на глибоченній шахті трапилися 15 групових аварій, жервами яких стали 109 гірників... А нині на вугільному підприємстві, де в понеділок стався викид газо–вугільної суміші, тривають пошуково–рятувальні роботи. Разом із гірничорятувальниками пошуки своїх колег ведуть і досвідчені гірники. Проте зробити це нелегко, бо, окрім високої температури, доводиться долати завали вугілля, якого в лаві понад 700 тонн. Досі невідомою вважається доля чотирьох потерпілих.


Нальотчиків підвезли до ощадкаси
Мелітопольські підривники дають свідчення і невдовзі постануть перед судом
Андрій БАГНЮК   

Завершується досудове слідство у кримінальній справі, порушеній після нападу на мелітопольське відділення «Ощадбанку» 2 червня. Обох підозрюваних (і безпалого «піротехніка», і доправленого з Криму його помічника, котрий виявився будівельником) слідчі возили на місце трагедії, аби відтворити перебіг подій. Слідчий експеримент тривав 5 і 9 червня, повідомив начальник Мелітопольського управління МВС Валерій Андрущук.


НОВИНИ ПЛЮС


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ
Постаті
Традиції
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
Листи
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

НБУ

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ