УКРАЇНСЬКИЙ ЖІНОЧИЙ ФОНД оголошує конкурс грантів для громадських організацій України та Молдови, які працюють з жінками і для жінок
 
   Украинский женский фонд ищет организацию – информационного партнера в Беларуси.
 
    Програма «Перший крок до успіху»: Терміни подання заявок на участь у конкурсі продовжено до 31 липня. Запрошуємо вас до участі!  

     
                                        Про Фонд

Український Жіночий Фонд (УЖФ) – міжнародна благодійна організація, заснована 2000 року. Ми надаємо фінансову, інформаційну і консультативну допомогу організаціям громадянського суспільства (ОГС) з України, Молдови і Білорусі.

УЖФ представляє в Україні Мережеву жіночу програму Інституту відкритого суспільства – Нью-Йорк, є членом Міжнародної мережі жіночих фондів та Форуму грантодавців України.

Місія УЖФ

Ми прагнемо допомогти ОГС, зокрема жіночим організаціям, але не тільки, відігравати активну роль у процесах розбудови демократичного суспільства, яке забезпечує рівність, справедливість та реалізацію людських прав шляхом підтримки громадянського суспільства через надання фіннансових можливостей.

                                       Наші цілі

  • просування людських прав та основних свобод громадян через зміцнення ОГС
  • залучення ресурсів для підтримки громадянського суспільства через сприяння у розвитку культури філантропії в Україні 
  • посилення консолідації жіночого руху як невід'ємної частини громадянського суспільства України, Молдови та Беларусі
  • посилення участі громадськості в процесах прийняття рішень на різних рівнях
  • посилення уваги громадськості до питань різноманітності та гендеру

                                    Джерела фінансування та грантова програма УЖФ

 РІЧНИЙ ЗВІТ УЖФ ЗА 2007 РІК
 РІЧНИЙ ЗВІТ УЖФ ЗА 2006 РІК
  РІЧНИЙ ЗВІТ УЖФ ЗА 2005 РІК (у форматі PDF)
 ЯК ЖІНКИ ЗМІНЮЮТЬ СВОЇ ГРОМАДИ
          Успішні проекти: Україна, Білорусь, Молдова

 ПРОГРАМИ УЖФ
Пошук коштів для розвитку та зміцнення жіночого руху в Україні
Ми розуміємо, що пошук коштів для зміцнення жіночого руху є неможливим без відродження культури філантропії в Україні загалом.

Саме тому в рамках цієї програми УЖФ:

  • сприяє процесам відродження культури філантропії в українському суспільстві через інформаційно-просвітницькі проекти
  • проводить спеціальні дослідження та моніторинги
  • проводить фондрейзингові акції
  • співпрацює з компанією “Ейвон Косметікс Юкрейн” в рамках програми “Ейвон проти раку молочної залози”, а також за проектами, спрямованими на розвиток корпоративної філантропії в Україні.
Грантова програма УЖФ
Кожного року за результатами загальнонаціональних опитуваннь жіночих організацій УЖФ визначає пріоритетні напрямки програми.

У 2005 році ми підтримуємо проекти жіночих організацій, спрямовані на:

  • розширення економічних можливостей для жінок, розвиток жіночого підприємництва і зменшення жіночого безробіття
  • обмін інформацією та поширення успішного досвіду серед жіночих організацій, що сприятиме розвитку та формуванню інформаційних мереж громадських організацій, які займаються жіночими та гендерними питаннями
  • розвиток жіночих організацій з регіонів України з метою підвищення їх ролі та створення сприятливого клімату для активної участі жінок у суспільному житті
  • підвищення активності жіночої молоді у суспільному житті України, виховання/підготовку майбутніх лідерок та сприяння формуванню молодої хвилі жіночого руху

В рамках програми “Гранти, що об”єднують”, УЖФ надає можливість представницям жіночих організацій України брати участь у міжнародних заходах та доленосних міжнародних подіях з жіночої та гендерної тематики, представляти інтереси жінок України на міжнародному рівні, розвивати та зміцнювати українські НУО, що займаються жіночими та гендерними питаннями, через їхню співпрацю із зарубіжними жіночими організаціями.

Інформаційна програма

В рамках цієї програми УЖФ:

  • допомагає жіночим організаціям у налагодженні обміну інформацією і досвідом, сприяє їм у розбудові співпраці, створенні коаліції для вирішення актуальних проблем
  • проводить освітні, інформаційні і просвітницькі кампанії з жіночих і гендерних питань

Ми працюємо над розвитком регіональних інформаційних центрів для жінок і жіночих організацій, а також збираємо і поширюємо інформацію через Український жіночий портал http://portal.uwf.kiev.ua , що містить бази даних українських жіночих організацій, донорів, експертів, новини жіночого руху, тощо.

У 2005 році послуги Українського жіночого порталу буде розширено, зокрема планується надання можливості жіночим організаціям розміщувати на ньому свої веб-сторінки.

Тренінгова програма

Ми проводимо тренінги для жіночих організацій, передуcім – наших грантоотримувачів, з управління проектами, стратегічного планування, лобіювання, організаційного розвитку.

Міжнародні проекти

УЖФ представляє Україну у наступних міжнародних проектах Мережевої жіночої програми Інституту відкритого суспільства – Нью-Йорк:

  • “Гендерний монтаж: парадигми в пострадянському просторі” ;
  • “Рівні можливості для жінок та чоловіків у процесі входження до Європейського Союзу” ;
  • “Зупинимо насильство щодо жінок”