This version of the page http://www.ugcc.org.ua/288.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-22. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: 21.09.2008
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Бібліотека - Покуття - Вересень 2008 - 21.09.2008

21 вересня 2008 року

 

Різдво Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії.

Св. свящмуч. Антима Нікомидійського.
Преп. Теоктиста
.

 

  • Короткий життєпис святого дня
  • Рядовий Апостол
  • Рядове Євангеліє
  • Оповідання для роздумів
  • Прохання про молитву

 

Різдво Пресвятої Богородиці

Велика радість була в домі праведного подружжя Йокима і Анни, коли Бог обдарував їх донечкою. Побожні батьки дитини з любов'ю величали Господа, що після довгих років сердечних молитов дав їм на старість таку велику потіху. Ще того самого дня дали їй ім'я Марія. Ніхто тоді не передбачав, що ця дівчинка стане Матір'ю Спасителя світу.

Першу вістку про життя Марії подає нам св. євангелист Лука з нагоди Благовіщення. Тоді св. архангел Гавриїл сказав, що Марія благодатна, тобто повна ласки і з першої хвилини свого життя була обдарована повнотою святості.

Св. Іван Дамаскин каже, що "день Різдва Богородиці є днем всесвітньої радості, бо через неї обновився весь людський рід, і смуток праматері Єви перемінився в радість". Тож величаймо Господа за Його прецінний дар. Радіймо народженню Матері Божої, яка заведе нас до неба, якщо ми будемо її добрими дітьми.


2 послання ап. Павла до Коринтян 1, 21-2, 4

Браття, той же, хто утверджує нас з вами у Христі і хто помазав нас, то Бог, який поклав на нас свою печать і дав у наші серця завдаток Духа. Я ж призиваю Бога на мою душу, що я, щадячи вас, не прийшов більш у Коринт. Не наче б ми панували над вашою вірою, але ми хочемо співпрацювати вам на радість; бо ви щодо віри стоїте твердо. Я постановив не приходити до вас знов у смутку; бо коли я вам завдаю смутку, хто мене розважить, як не той, що зазнав від мене смутку? Написав я, отже, щоб, коли прийду, не мати смутку від тих, від кого мені належалася б радість; бо я відносно вас певний, що моя радість — радість усіх вас. З великого бо горя та туги серця писав я вам, і крізь ревні сльози, не щоб ви сумували, але щоб знали мою любов до вас надмірну.

Євангеліє від Матея 22, 1-14

Сказав Господь притчу оцю: Царство Небесне схоже на царя, що справив своєму синові весілля. Він послав своїх слуг кликати запрошених на весілля, але вони не хотіли прийти. Тоді він знову послав інших слуг, кажучи: Скажіть запрошеним: Ось я зготував обід мій, зарізано волів та годовану худобу, все готове, ідіть на весілля. Та вони ним знехтували і пішли геть, хто на власне поле, хто до свого крамарства; інші ж, схопивши слуг, знущалися з них і вбили. Розгнівався цар і вислав військо, яке вигубило тих убивців, і їхнє місто спалило. Тоді він мовив своїм слугам: Обід готовий, але запрошені були негідні. Підіть, отже, на роздоріжжя і, кого лише здибаєте, кличте на весілля. Вийшли ці слуги на дороги і зібрали всіх, кого тільки спіткали, і злих і добрих, так що весільна світлиця була повна гостей. Якже ввійшов цар, щоб подивитися на гостей, побачив там чоловіка, що не був убраний у весільну одіж, і сказав до нього: Як ти ввійшов сюди, друже, не маючи весільної одежі? Той мовчав. Тоді цар промовив до слуг: Зв'яжіть йому ноги й руки і киньте геть у темряву кромішню. Там буде плач і скрегіт зубів. Багато бо покликаних, але мало вибраних.


Порада Моцарта

Одного разу до Моцарта прийшов молодий композитор, щоб проконсультуватися, як розвивати свій талант.

– Я би порадив Вам починати з простих речей, – сказав Моцарт. – 3 пісень наприклад.

– Але ж Ви уже в дитинстві писали симфонії! – заперечив чоловік.

– Це правда. Але тоді я не мав до кого ходити за порадою, як розвивати свій талант.


Ентоні де Мелло "Молитва жаби", том 1 - Свічадо, 1999


Прохання про молитву

З 9 грудня 2003 року на цьому місці у "Покутті" Ви можете подати своє прохання про молитву. А ми передамо його сестрам-монахиням Української Греко-Католицької Церкви, які будуть молитися у Вашому намірі. Якщо Ви не заперечуватимете, прохання буде активізоване тут (тільки текст прохання, без вказівки імені та прізвища того, хто просить про молитву).

Запрошуємо відвідувачів нашої сторінки до спільної молитви, адже Господь наш Ісус Христос сказав: "Де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них" (Мт. 18, 20), - а також: "Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам" (Мт. 7, 7). Як відомо, молитви є різні (одна триває декілька хвилин і інша - лічені секунди), тому просимо про таку молитву, яку матимете змогу промовити.

Просимо помолитися

- за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея (Шептицького) та Ісповідника віри Патріарха Йосифа (Сліпого);
- за благословення для Андрія та Оксани, за мир, злагоду і любов у їхній сім'ї, і щоб Господь Бог подарував їм дитину;
- за здоров'я та благословення для Ольги, Романа, Марії, Дмитра, за мир, злагоду і любов у їхній сім'ї;
- за Боже благословення для Руслана і Лесі.

 

Якщо Ви бажаєте залишити своє прохання, то просимо заповнити нижчеподану форму (формулювання прохання має бути чітким і лаконічним).


В розділіi...



      Створення web-сайту - WebСвіт