This version of the page http://kiev.usembassy.gov/educult_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-21. The original page over time could change.
Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні - Програми академічного та професійного обміну
 

Програми академічного та професійного обміну

Освітні програми / Професійні обміни / Програми для учасників обмінів / Партнерські організації та консультаційні центри / Довідник для тих, хто бажає навчатися у США

Відділ преси, освіти та культури Посольства США (PAS) ставить на меті розвиток двостороннього взаєморозуміння через мережу фінансованих США програм академічного та професійного обміну для студентів, вчителів, викадачів університетів та молодих професіоналів у різних галузях.

Освітні програми

Відділ преси, освіти та культури Посольства США координує й надає інформацію про програми академічних обмінів для студентів, викладачів, науковців і фахівців переважно для покращення розуміння США, зокрема у галузі суспільних і гуманітарних наук, управління та бізнесу. Відділ також проводить діяльність з покращення стосунків між американськими та українськими університетами. Партнерські організації), серед них Американські Ради, IREX та Офіс Фулбрайта сприяють у поширенні інформації про ці програми та їх втіленні. Освітні консультаційні центри надають інформацію українцям, зацікавленим у навчанні у США. Із детальною інформацією ви зможете ознайомитись на сторінці Освітніх програм.

Професійні обміни

Секція культури Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні координує ряд програм, які дають можливіcть українським фахівцям, зацікавленим у подальшому професійному розвитку, відвідати США за короткотерміновими програмами (зазвичай до 30 днів) для консультацій зі своїми американськими колегами та налагодження зв'язків з організаціями США. До програм професійного обміну входять такі програми: Програма міжнародних відвідувачів, в якій беруть участь перспективні лідери у своїх галузях спеціалізацій; Програма "Відкритий світ", започаткована в Україні з 2003, дає можливість новітнім політичним і громадським лідерам відвідати США для короткострокового десятиденного навчання; Програма "Громадські Зв'язки" - короткотермінові стажування українських підприємців і професіоналів в американських комерційних та інших професійних організаціях; Програма поглиблення зв'язків громад, спрямована на покращення зв'язків між американськими та українськими установами.

Із детальною інформацією ви зможете ознайомитись на сторінці Професійних обмінів.

Програми для учасників обмінів

Мета наших заходів для випускників програм обміну - об'єднати енергію багатьох видатних осіб, які взяли участь в одній з програм, та перетворити їх на силу, здатну змінити на краще свою країну. Ці заходи адмініструються самими випускниками, і можуть включати семінари на теми, у яких зацікавлені випускники - скажімо, боротьба з фінансовими зловживаннями та махінаціями або питання, пов'язані із вступом до НАТО. Розташований у Києві інформаційно-ресурсний центр для випускників програм, фінансованих США, допомагає координувати програми, у яких зацікавлені випускники, а отримує підтримку Посольства США в Україні. Також існують грантові програми, які надають гранти для проектів або підтримки випускників, запрошених виступити на наукових конференціях за кордоном у своїй галузі.

Партнерські організації та консультаційні центри

Хоч Відділ преси, освіти та культури Посольства США координує значну кількість програм обміну, фінансованих Бюро освітніх та культурних програм Держдепартаменту США, значну частину втілення та адміністрування, включно із розповсюдженням заяв та конкурсним процесом виконують неурядові організації, які працюють в Україні, такі як Американські Ради, IREX, та Проект Гармонія. Регіональні консультаційні центри надають інформацію про навчання у США.

Довідник для тих, хто бажає навчатися у США

Відділ преси, освіти та культури
Радник з питань преси, освіти та культури: Крістофер Фітцджеральд
Аташе з питань культури: Сьюзан Клірі
Прес-Аташе: Ненсі Петіт
Телефон: 380-44-490-4026 або 4042/Факс: 380-44-490-4050
вул. Глибочицька, 4
Київ 04050 Україна

Програми обміну
Академічні
Професійні
Ресурси
Випускники програм
Гранти
Центр Інформаційних ресурсів
Партнерські організації та консультативні центри
Архів прес-релізів
Викладання англійської та американістики
Регіональне відділення з питань викладання англійської мови
Література на продаж
Література на абонементі
Ресурсний центр для викладачів англійської(ETRC)
Культурні заходи
Виставка:"Україна очима добровольця Корпусу Миру США"
Фотовиставка:"Образи з Епіцентру"
Виставка:"Заголовки історії: світова преса про трагедію 11 вересня 2001 року."

Вгору

Цей сайт створений та підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються. Маєте запитання чи коментарі? Будь ласка, пишіть на електронну адресу kyivwebmaster@state.gov. Прочитайте наші Зауваги про дотримання приватності та інші Застереження.