This version of the page http://www.gazeta.rv.ua/?n=13820 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-19. The original page over time could change.
Рівненська газета | Замов каструлю — й отримай 200 тисяч гривень


Рівненська газета. Інтернет версія.
Оновленно: 18.08.2009 17:44

NEW!!! Купуй та продавай он-лайн. Найбільша база оголошень м.Рівне
   
 
E-mail:
gazeta[AT] gazeta.rv.ua
 
Програмування та дизайн: Максим Антонюк m@il
Тема дня

Замов каструлю — й отримай 200 тисяч гривень

N 832 від 24.02.2009
фотоархів
Днями березнівчани масово отримали від одеської фірми-абонентської скриньки приголомшливі листи: ти виграв приз 200 тисяч гривень! Як відгукнувся мій знайомий, спочатку мало серце не зупинилось від несподіванки: надворі криза, а тут на голову грошовий дощ сипонув. От тільки заковика: приз один, а претендентів тільки в одному містечку — на мільйони. Оскільки незнайомі добродії ощасливили і мене сертифікатом на головну нагороду, то маю можливість текстуально пройтися по змісту агітки.
Психологічно лист, який названо офіційним повідомленням розіграшу, вражає. Передусім розмір суми має спонукати до втаємничення дій обранця чи хоча б тримати язик про виграш за зубами. По-друге, текст побудований таким чином, щоб переконати, що у фортуни ти — єдиний щасливчик. З цією метою на одній сторінці аж 12 разів називається твоє прізвище з наростаючим переконанням, переданим крупним шрифтом: результати нашого розіграшу остаточні: ти виграв приз 200 000 гривень, тепер ми уповноважені виплатити приз 200 000 гривень тобі, приз 200 000 гривень на шляху до — далі твоя адреса. Навіть купон на виграш із прізвищем нібито єдиного переможця виконаний у грошових кольорах. А на довершення до закликів “це абсолютна правда”, “будь достатньо мудрим”, “виграєш головний приз” подається список переможців, де твоє прізвище із зазначенням, що приз уже вповноважений до виплати на твою адресу, винесено на перше місце, а попередні щасливчики із вказанням вручених телевізора, холодильника, пральної машини, наведені внизу.
Що ж треба зробити для свого щастя? Ти втратиш право на всі 200 тисяч гривень, якщо не відповіси на це повідомлення, — застерігають благодійники. А для відповіді треба зазначити у купоні, названому виграшним сертифікатом, один із чотирьох поданих товарів: сковорідки, набір для нарізки овочів, каструлі, пояс для схуднення. Ось і весь секрет безплатного сиру в мишоловці. Це ж скільки каструль треба запустити в оборот, щоб від прибутку ще відстебнути шмат мільйона на приз? І хто дав право фірмі, що займається посилочною торгівлею, конкретизувати кожному адресату, що він отримає гарантований приз, який тільки коли-небудь хтось розігрував в Україні?
Місцеві юристи порадили звернути увагу, що це рекламна кампанія, яку важко утримати в правових межах: кинута наживка, а далі — справа твоя, але кидатись на покльовку не варто, бо вудка не в твоїх руках. А от щодо використання твого прізвища й адреси в комерційних цілях, то за кордоном це розцінили б як втручання у приватне життя і звернулися б за судовим захистом. Адже навіть у відкритому суспільстві є правові і моральні межі. З цікавості, чому моя адреса одеситам відома, а адреси призерів з виграшами обмежено тільки назвами населених пунктів, звіряю у бібліотеці за довідником адміністративно-територіального поділу України. Захист виграних телевізора чи холодильника від грабіжників? Виявляється таких сіл, як Надеждівка є аж 13 у семи областях, а Павлівок аж 64, із них шість в Одеській області і сім — у Дніпропетровській.
Філологи лісового коледжу звернули увагу, що найточніше в одержаних листах слово розіграш у розумінні ставити в безглузде становище, піддурювати. Навіть одна й та ж посада в одному місці названа директор комітету розіграшів, а в іншому — директор з винагород відділення вручення призів, що має, як засвідчує штамп на конверті, окремий офіс. Куди там нашому нагородному відділу в області — і це на каструлях і сковорідках! А пані Клава, викладач бухгалтерських дисциплін, порадила звернути увагу ось на що. У фінансових документах відсутність у повному прізвищі по батькові уже є правовою проблемою в одержанні призу, навіть коли припустити, що рідкісна ймовірність стала дійсністю.
Рекламний кидок на Березне уже не перший і, судячи з падіння попиту під впливом кризи, буде посилюватись. Варто тільки пам’ятати, що безкоштовний сир тільки в мишоловці.
Петро ЖЕЛІНСЬКИЙ
Версія для друку
Переглядів [576]

Коментарі:
Додати коментар
Коментарі відсутні
Читайте також:
Учні залишились без школи // N 906 від 18.08.2009
На пожежу у Познань Рокитнівського району виїздили рано-вранці минулої суботи рятувальники. У селі горіла одноповерхова дерев’яна частина школи. Допоки рокитнівські вогнеборці майже годину долали 50-кілометрову відстань до населеного пункту по розбитій дорозі, майно і частина навчального закладу були повністю знищені вогнем. Рятувальникам за допомогою водяних стволів вдалося не допустити розповсюдження вогню на нову прибудову (будівля складається з двох частин — дерев’яна розмірами 29 на 16 м, збудована у 1959 році) та цегляна (розмірами 27 на 17 м, збудована у 2004 році).
Майор із водієм загинули під потягом “Ковель-Москва” // N 904 від 13.08.2009
У понеділок чергова залізничного переїзду в селищі Оржів Рівненського району пані Ольга стала свідком жахливої аварії. У момент, коли швидкісний пасажирський потяг “Ковель-Москва” перетинав автодорогу, автомобіль ВАЗ-21099 прямував на переїзд. Зіткнення сталося миттєво.
У туалет – через... вікно // N 903 від 11.08.2009
Знахабнілі рівняни, котрим відключили каналізацію за борги, почали викидати власні відходи прямісінько на вулицю. Це на власному тілі відчули мешканці вулиці Шухевича, 18 обласного центру.
Рівняни збирали квіти, по яких ходив Патріарх Кирило // N 901 від 06.08.2009
Очевидно, що побувати в Рівному для Патріарха Московського та всієї Русі Кирила стало справою принциповою. Інакше пояснити таке наполегливе прагнення глави Російської православної церкви потрапити у нижній храм Свято-Воскресенського собору просто не можна. “ГАЗЕТА” супроводжувала Патріарха під час усього його перебування на Рівненщині — і в неділю, і в понеділок.
У Рівному Патріарха зустрічали... двічі // N 900 від 04.08.2009
Здається, лише байдужий до усього і усіх за останні три дні не робив прогнозів: приїде Патріарх Московський і всієї Русі Кирило у Рівне чи ні. Адже плани стосовно відвідин саме Свято-Воскресенського собору главою Російської православної церкви змінювалися ледь не щогодини. А від офіційних представників звучали лише взаємні звинувачення: у змові, страху та заполітизованості.
Театр тріщить по швах // N 898 від 30.07.2009
Будівництво підземного містечка під Театральною площею (так звану другу чергу), планували розпочати ще у 2007 році.За задумом, її сполучать з уже існуючим переходом, що з’єднує Речовий та Центральний продовольчий ринки.
Маршрутка з рівнянами перекинулася під Житомиром // N 897 від 28.07.2009
Черговий раз нещасливим для рівнян стала траса Київ–Чоп. Минулого четверга неподалік Житомира маршрутка “Київ–Рівне” зіткнулася з легковим автомобілем. Внаслідок аварії травмувалися 12 осіб. Семеро з них госпіталізували, вони досі у лікарні.
“Справа Музики” до суду не дійшла // N 895 від 23.07.2009
Рівненські правоохоронці виявились неспроможними довести до суду кримінальну справу, порушену за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 2 грудня минулого року поблизу Свято-Покровського собору у Рівному. Нагадаємо, тоді водій автомобіля “Ауді Q 7”, підприємець Ігор Музика, збив 19-річну рівнянку, студентку кооперативного економіко-правового коледжу та працівницю туристичної фірми Ольгу Горецьку.
“Рівнеазот” — без роботи // N 891 від 14.07.2009
Під загрозою скорочення — п’ять тисяч працівників заводу
Марафет для Ющенка // N 889 від 09.07.2009
Ющенко зачастив у гості до рівнян. У лютому він погуляв пологовими області, а нині — вирішив “зацінити”, які квартири збудували молодим сім’ям. До того ж, на Президента покладена важлива місія: урочисте відкриття новобудови. І нічого, що у деякі квартири вже переїхали жити, а в інших — закінчують ремонти...
Всі права захищені діючим законодавством України. Будь-яке порушення прав переслідується в судовому порядку. Будь-яке відтворення інформації з сайту дозволяється лише за умови посилання (для інтернет-видань - прямого гіперпосилання) на www.gazeta.rv.ua. Відповідальність за достовірність усіх матеріалів, розміщених на сайті, крім матеріалів, які містять посилання на інші інформаційні агентства або інтернет-видання, несе інформаційне агентство "Рівнеінформ" (Свідоцтво №75 від 10.10.2002р. ДКІПТРУ).