Державний комітет телебачення і радіомовлення
Чернівецька Міська Рада
Управління пенсійного фонду
Управління культури і туризму Чернівецької ОДА
Газета „Доба”
Газета „Погляд”
Газета „Версії”
Газета „Молодий Буковинець”
Газета „Час”
Газета „Свобода Слова”
Газета "Буковина"
buknews
Агентство „Press”
Територіальні громади Чернівецької області
Новини Путильщини
Вижницький район
Кіцманський район
Новодністровська міська рада
Фестиваль "Захарецький гарчик"
Сторінки пам`яті Володимира Івасюка
  Новини

Перші спекотні дні на Буковині, принесли перші смерті на водоймах. Останній випадок, стався в селі Грозинці Хотинського району, де в озері втопилася дванадцятирічна дитина. П`ятеро хлопчаків після уроків пішли купатися, там на березі озера була пришвартована плавбудка. Коли двоє дітей зайшли на неї, та почала швидко відпливати. Діти перелякалися і взялися стрибати у воду. Одному врятувати вдалося, інший потонув. Тіло школяра рятувальники шукали більше доби.
Замість свята останнього дзвоника приспущені прапори з траурними стрічками, замість білих бантиків – чорні пов’язки на головах учениць. У школі села Грозинці сумують за учнем, який втопився.
Ірина Тодощук, заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОСШ с. Грозинці: «Це велика трагедія і для школи, тому ми останній дзвоник відмінили і перенесли його на неділю, дозволити якісь веселощі в такий день, ну просто не маємо морального права».
Вадим у той злощасний день пішов з товаришами до озера купатися. Хлопець пригадує, загиблий Владислав чомусь вирішив, що в будці яка стояла біля берега, має бути мішок із грошима, йому закортіло збагатитися. Однак, як тільки дитина туди зайшла, будка швидко почала відпливати на середину озера.
Товариші покликали на допомогу дорослих, що неподалік відпочивали, ті миттю кинулися рятувати дитину. Сезон купання тільки-но розпочався, а працівники МНС вже наводять сумну статистику смертей на водоймах Буковини.
Олексій Смирнов, помічник начальника ГУ УМНС України в Чернівецькій області: «З початку року дванадцять людей загинуло на воді, з них 5 дітей. Останній випадок це в селі Грозинці Хотинського району. А перед цим мала місце трагедія на річці Прут, коли 13 річний юнак втопився, його тіло теж шукали кілька діб, доки його не прибило ближче до берега».
Рятувальники застерігають, не купайтеся у непризначених для цього місцях, не заходьте у воду в нетверезому стані. Батьки, стежте за тим, аби діти не залишалися біля водойм без нагляду дорослих.

Алла Спрінчінат

02.06.2009 12:37
Всього коментарів : 0

Ваше ім'я*

Понедiлок - П'ятниця
10:00, 19:00
Субота
10.00, 17.30
Субота
18.15
Вівторок, Четвер - 18.00
П`ятниця - 10.25
Неділя
10.00
Неділя
11.15
Неділя
18.15
Неділя
11.15
Неділя
18.45
Неділя
19.00
Середа
10.25
Всі права захищені © ЧДТРК 2004-2008 - CeCILL Free License
Web pages designed