This version of the page http://www.hgi.org.ua/?ch=Milos (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-18. The original page over time could change.
ХЕРСОН. ГРОМАДА. ІНІЦІАТИВА
Незалежний громадський сайт інформаційно-аналітичної підтримки
розвитку ефективного місцевого самоврядування і дієвого громадянського суспільства
На головну   Пишіть нам
ХЕРСОН.ГРОМАДА.ІНІЦІАТИВА            
 
  Область        Місто  
УЗНАТИ ОЦІНИТИ ІНІЦІЮВАТИ ОБ'ЯВИ ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ СПОНСОРІВ
 
ПРО ПРОЕКТ ЗАСНОВНИКИ ТА ПІДТРИМКА ПРОЕКТУ
ХЕРСОН
Херсон сьогодні >>
Керівники міста і області >>
Діалоги з успішними керівниками >>
Зазирнемо у майбутнє >>
Місто історичне >>
Природні рекорди Херсонщини >>
Важливі контакти міських і обласних служб >>
ГРОМАДА
Громада міста >>
Видатні громадяни >>
Громадські об'єднання >>
Громадська думка >>
Діалоги з лідерами громадських об'єднань >>
Благодійність та меценацтво >>
Громада в історичному
ракурсі >>
Сайти громадянського суспільства >>
САМОВРЯДУВАННЯ
Вектор самоврядування
Депутати >>
Місцеві програми >>
Органи самоорганізації населення
Самоврядування у вищих навчальних закладах >>
Шкільне самоврядування >>
Досвід самоврядування >>
ІДЕЇ ТА ІНІЦІАТИВИ
Оголошені конкурси >>
Матеріали конкурсів >>
Пропозиції проектів >>
НАШІ ПРАВА
Загальна декларація з прав людини
Міжнародний Пакт про громадянські і політичні права
Конституція України
Права дитини >>
Право громади >>
БІБЛІОТЕКА
Тезаурус
Матеріали про демократію
Філософська бібліотечка
Класика сатири

Пошук по сайту





м.Херсон
Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я

Адреса: Україна, 73000, Херсон, вул. Фрунзе, 2, к. 24.
E-mail: fmz@tlc.kherson.ua, fmz@publik.kherson.ua
Керівник проекту: Алла Тютюнник.
Загальна інформація про організацію Основна мета
Основною метою Фонду є максимальне залучення усіх ресурсів суспільства для надання безкоштовної правової, соціальної, медичної та іншої всебічної допомоги соціально незахищеним категоріям населення, які потребують посиленої турботи суспільства про них, налагодження співпраці з аналогічними міжнародними, всеукраїнськими та обласними організаціями для розробки та запровадження програм, які сприяють досягненню мети Фонду.
Структура та кількість членів в організації
Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я – організація з нефіксованим членством. Створений у січні 1989 року. Перереєстрований 24 березня 2000 року у зв’язку зі змінами в законодавстві. Керівні органи: обласна конференція, правління, виконавчий комітет, контроль здійснює Наглядова Рада. На сьогоднішній день з різною частотою і мірою участі в програмах Фонду працюють понад 450 добровольців. Управління поточною діяльністю здійснює виконавчий комітет на чолі з головою. Стратегічне планування здійснює правління Фонду. Найвищим керівним органом Фонду є обласна конференція, яка збирається 1 раз на 4 роки.
Фонд здійснює наступні проекти
1. Проект “Дослідницько-просвітницький центр “Едвокасі для НДО”. Започаткований у 2000 році. Види діяльності: Круглі столи “Взаємодія влади і громади: реалії сьогодення і перспективи”, семінари, відеотренінги з едвокасі для лідерів НДО малих і середніх міст Херсонської, Закарпатської, Полтавської областей і республіки Крим, випуск бюлетеня “ПРАВОбережжя”, веб-сайту “PRAVO”
( www.uapravo.org)
2. Проект “Веб-сайт “Юрист-ХХІ” www.u21.org.ua в рамках інформаційного проекту “UAPravo” www.uapravo.org” . Проект виконується спільно з Херсонською міською Асоціацією журналістів “Південь”. Веб-сайт створений для розвитку людської гідності. Є українська, російська, англійська версії. Призначений для студентів, викладачів юридичних вузів України, юристів, лідерів правозахисних НДО, де вони зможуть: ознайомитися із найсучаснішими здобутками цивілізованого світу в галузі захисту прав людини; ознайомитися з практикою звернень до Європейського суду; прочитати рішення українських судів , що стосуються захисту прав людини; розмістити дослідження студентських наукових товариств; дізнатися про досвід українських та зарубіжних юридичних клінік; задати питання кваліфікованим юристам і отримати детальну відповідь.
3. Проект “Добра справа”. Започаткований у 1997 році. Мета: сприяння розвитку медицини, поліпшення медичної допомоги населенню. Види діяльності: збір коштів для ремонту діагностичного та лікувального обладнання, підвищення кваліфікації лікарів, придбання сучасної медичної літератури, придбання ліків для найбідніших верств населення, інформування населення про права на отримання безкоштовної медичної допомоги та практична допомога у захисті цього права.
4. Проект “Клуб “Нова сім’я”. Започаткований у 1998. Створений перший в Україні координаційний центр безкоштовного обміну послугами людей похилого віку та молоді.
5. Центр громадського правозахисту. Започаткований у 2000 році. Проект ХОФМЗ, міськвиконкому м. Херсона та Херсонської міської асоціації журналістів “Південь”. Здійснюється за участю лідерів НДО, студентів-юристів, студентів-психологів та спеціалістів міськвиконкому м. Херсона. Журналісти асоціації “Південь” висвітлюють роботу Центру громадського правозахисту в газетах “Вгору”, “Гривна”, “Бивні”, на радіоканалах та телеканалах.
6. Проект “Зелені легені Херсонщини”. Започаткований у 1989 році . Група молодих вчених на добровільних засадах вивчає причини руйнації реліктових плавневих лісів у пониззі Дніпра і розробляє рекомендації для міністерств та відомств, видає просвітницькі брошури, листівки, буклети для мешканців прибережних населених пунктів та керівників господарств, роз'яснюючи, наскільки наше здоров'я залежить від здоров'я плавневих лісів, проток та озер у гирлі ріки. За результатами екологічних експедицій створено телевізійний фільм (спільно з міською Асоціацією журналістів “Південь”);
7. Коаліція “Партнерство за прозоре суспільство”. Понад 70 НДО із семи міст України в січні 2002 року стали учасниками Програми “Коаліція “Партнерство за прозоре суспільство” з метою сприяння розбудові демократичного громадянського суспільства, утвердження верховенства права, поліпшення суспільного клімату та підвищення участі громадян у виробленні політичних та економічних рішень. До Херсонської коаліції входять 9 НДО, які здійснюють програму заходів запобігання корупції та створення механізмів участі і контролю громадськості у прийнятті рішень владою. ХОФМЗ організував “гарячу лінію” та юридичну допомогу потерпілим від проявів корупції.
8. Громадсько-політична щотижнева газета “Вгору”. Ф А-3, наклад 5000. Створена у 2002 році для розвитку людської гідності. Основне спрямування – права людини, едвокасі, історії успіху в галузі захисту прав людини та громадського лобіювання.
Алла Тютюнник, президент ХОФМЗ.
 
Громадський простір
 

Актуальна цитата
В области образования нужно начать обращать внимание на обычно игнорируемые вещи. Мы тратим часы на изучение, скажем, структуры правительства или строения амебы. Но сколько усилий затрачивается на изучение структуры каждодневной жизни — на что тратится время, расходуются деньги, куда обратиться за помощью в обществе, в котором все так сложно? Мы принимаем, как само собой разумеющееся, что молодые люди уже знают свою дорогу в нашей социальной структуре. В действительности большинство имеет самое смутное представление о том, как организован мир работы или бизнеса. Большинство студентов ничего не знает о структуре экономики своего города, о работе местного управленческого аппарата или куда обратиться с жалобой на торговца. Многие даже не понимают, как организованы их собственные школы, даже университеты...

Э. Тофлер "Третья волна"

©2005 - 2007 Херсонська міська громадська організація "Розвиток"
Сайт функціонує за підтримки ПП Олексія Урсуленка

Сайт був створений за підтримки Міжнародного фонда "Відродження"