This version of the page http://cupol.brama.com/?id=24 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-18. The original page over time could change.
КуПол: Культура і політика

Архів інтернет-видання КуПол до жовтня 2004 року.
Новий сайт знаходиться за адресою http://cupol.lviv.ua

Сендега передав Байсі дарунок від Кучми

3 грудня 2003 року

Вчора на сесії Львівської обласної ради голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега подарував депутату Вірі Байсі з фракції Наша Україна книжку Леоніда Кучми «Україна – не Росія» з автографом автора,- повідомляє радіо Львівська хвиля.

Олександр Сендега закликав депутатів брати приклад з Віри Байси, яка спочатку знайомиться з текстом, а потім про нього говорить.
 
На попередньому засіданні сесії Львівської облради Віра Байса критикувала книжку...


Львівських науковців відзначено дежавними нагородами

3 грудня 2003 року

Відповідно до Указу Президента України „Про відзначення державними нагородами України працівників установ Національної академії наук України” двоє львів’ян отримали високі державні нагороди.

Орденом "За заслуги" III ступеня нагороджено заступника директора Фізико-механічного інституту імені Г.В. Карпенка, доктора технічних наук, члена-кореспондента НАН України Василя Івановича Похмурського. 

А медаллю "За працю і звитягу" нагороджено директора Інституту...


Жительку Тухлі вкусив скажений заєць

3 грудня 2003 року

Як повідомляє агентство ІТАР-ТАРС, у районну лікарню звернулася жінка села Тухля Львівської області, на яку напав заєць.

Коли жителька села, не очікуючи від зайця такої нахабності, впала, сірий і вкусив її за руку.

Зараз жінці зроблені всі необхідні щеплення. За нею спостерігають медики.

До слова, Тухля - легендарне село, описане у творі Івана Франка "Захар Беркут". У творі йдеться про протидію тухольців натаро-монгольській навалі.

За рік у цьому районі за допомогою...


Перший випуск у вищому навчальному закладі УПЦ МП

3 грудня 2003 року

Відбувся перший випуск у Львівському філіалі Православного Свято-Тихонівського богословського інституту. З цього приводу Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Олексій ІІ надіслав привітання на адресу викладачів і студентів Львівського відділення інституту.

Звичайно ж у привітанні не обійшлся без традиційного для московських церковників звинувачення на адресу „уніатів” та „плачів” щодо утисків православ’я на наших теренах:...


Здоров’я – нашим дітям

3 грудня 2003 року

У рамках благодійної програми “Здоров’я – нашим дітям” до Дня Святого Миколая проводиться благодійна акція “Святий Миколай – для здоров’я дітей”. У Львівській області є 31 школа-інтернат та 8 дитячих будинків, у яких мешкають майже 6 тисяч вихованців.

Більше половини інтернатів – це спеціалізовані заклади, де перебувають діти з особливими потребами і лікування яких також вимагає додаткових затрат на медикаменти. У неспеціалізованих інтернатах також не завжди вистачає коштів на придбання засобів...


ЛОДА розробила програму для інвалідів

3 грудня 2003 року

На виконання указу президента України від 2-го грудня 2002 року про додаткові заходи щодо посилення соціального захисту інвалідів та проведення в Україні у 2003 році року людей з інвалідністю, в області за участю громадської організації інвалідів розроблені заходи для розв’язання проблем з інвалідністю, надання їм різного виду соціальних послуг та соціального обслуговування і на сьогодні практично усі захлди виконані – стверджує голова облдержадміністарції Олександр Сендега.

Разом із представниками громадської організації інвалідів...


Молитва за ненароджених дітей

3 грудня 2003 року

Молитовну акцію на захист ненароджених дітей започаткував інститут родини та подружнього життя Українського католицького університету. Майже мільйон українців щороку гине так і не народившись. Як повідомляє радіо Люкс, кожен рік в Україні кількість абортів майже вдвічі перевищує кількість народжувань.

Таким чином, порушується найбільше право особи – право на життя – вважає виконувач обов»язки директора інституту родини та подружнього життя Українського католицького університету Петро Гусак. Саме зберегти життя, а не обмежити...


Дивна ситуація з "Художником"

3 грудня 2003 року

Магазин “Художник” у Львові буде, але невідомо, хто ним володітиме. Про це радіо Люкс повідомив начальник міського управління комунального майна Петро Фляк.

За словами чиновника, магазин вже став візитною карткою Львова, тому його не закриють. Йдеться про магазин “Художник” на площі Міцкевича, де багато років поспіль митці продають власні твори. Міська влада вирішила забрати свою частку в магазині, проти чого митці неодноразово пікетували.
 
Станом на сьогодні вітрини магазину обклеєно плакатами,...


Пограбували шістьох "італійців"

3 грудня 2003 року

Вчора о 2-й годині ночі біля села Плав’є Сколівського району Львівської області невідомі скоїли напад на групу заробітчан (шість осіб), які поверталися з Італії. Зловмисники поранили двох чоловіків та заволоділи грошима потерпілих в сумі 17 000 євро. Про це поінформувало УНІАН джерело у правоохоронних органах.
 
Як повідомило джерело, заробітчани поверталися з Італії на мікроавтобусі “Мерседес-спрінтер” з італійськими реєстраційними державними номерними знаками, який належить 28-річній жительці Чернівецької області, що також...


Облрада просить СБУ

3 грудня 2003 року

Львівська обласна рада просить Службу безпеки України взяти під суворий контроль завершення аграрної реформи у Львівській області. Про це сказано в зверненні Львівської облради Управлінню СБУ у Львівській області.

Як передають «Подробиці on-line», львівська облрада визнала незадовільним результати урегулювання земельних відносин у процесі проведення аграрної реформи у Львівській області. Депутати облради також вважають, що внаслідок викривлення аграрної реформи у Львівській області ліквідовані найбільші в області...


Тіла українців, які загинули у РУДН, можливо, сьогодні буде доставлено до Львова

3 грудня 2003 року

У середу тіла двох громадян України — О.Юріна та В.Юріна, які загинули під час пожежі в гуртожитку Російського університету дружби народів, — можливо, будуть доставлені до Львова. Про це повідомив заступник керівника прес-служби МЗС України Олександр Горьков.

За його словами, до Львова приїде також їхня мати Любов Юріна. У результаті пожежі в гуртожитку РУДН у ніч на 24 листопада загинули 37 осіб.

Серед потерпілих — громадяни Ефіопії, Габону, Йємену, Чаду, Камбоджі, Китаю, Монголії, Малаві, Гаїті,...


Відкрий двері святому Миколаю

3 грудня 2003 року

“Відкрий двері Святому Миколаю” – таку акцію перед святом оголосила Мальтійська служба допомоги та 20 молодіжних громадських організацій Львова. Зібрані подарунки розвезуть напередодні Дня святого Миколая усім дітям в інтернатах Львівщини та дітям-інвалідам.

Як повідомляє радіо Люкс, Мальтійська служба допомоги уже 7 рік допомагає Святому Миколаю обдаровувати дітей з інтернатів. Цього року у 900 річницю ордену до львівських мільтійців надійшло понад 400 листів від дітей з інтернатів. Але цьогоріч Святий Миколай...


У газетних кіосках ковбаси не купиш

3 грудня 2003 року

Санепідустанови Львова на даний момент проводять перепогодження асортиментних переліків продукції, дозволених до реалізації в торгівельних кіосках ВАТ Торгпреса, ТзОВ Преса та ТзОВ Інтерпреса. Внаслідок цього з кіосків, де торгують пресою, зникли продовольчі та тютюнові вироби, окремі групи промислових товарів.

Як вважає головний державний санітарний лікар Львова Раїса Потицька, розширення торгівельної мережі у Львові дозволяє відмовитися від реалізації цієї продукції у торговельних кіосках для преси, де відсутні умови для їх відповідного зберіганн...


Київ закупив першу партію львівських автобусів

2 грудня 2003 року

Львівський автозавод наприкінці листопада поставив комунальному підприємству "Київпастранс" 8 міських автобусів великої місткості. Львівський автомобільний завод (ЛАЗ) став першим постачальником цього виду транспорту з виробників, які перемогли в тендері на постачання автобусів Києву.

Нові автобуси отримали три столичні автопарки. Нагадаємо, що відповідно до рішення тендерного комітету Київміськадміністрації в 2003 - початку 2004 року Київ має намір закупити 110 міських автобусів МАЗ, п"ять автобусів "Богдан" надвеликої...


«Наша Україна» зачекає з відставкою Буняка

2 грудня 2003 року

Блок партій "Наша Україна" вважає недоцільною відставку голови виконавчого комітету міської ради Львова Любомира Буняка, передають Українські Новини, посилаючись на повідомлення керівника представництва "Нашої України" у Львівській області Петра Олійника.

"Перевибори мера Львова сьогодні недоцільні, ситуація в країні змушує зосередитися на більш конкретних соціальних і політичних проблемах", - сказав він. За його словами, блок сконцентрується на проблемах загальнодержавного масштабу.

Політична партія...


Адамчука змінить не Сало

2 грудня 2003 року

Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак переконаний, що новим начальником УМВСУ у Львівській області не буде начальник управління міліції на Львівській залізниці Олег Сало.

Про це він сказав на брифінгу, коментуючи перебіг сьогоднішньої сесії Львівської обласної ради,- повідомляє радіо Львівська хвиля.

Олега Сала називали найреальнішим претендентом на посаду начальника УМВС у Львівській області. Сьогодні вранці Михайло Сендак повідомив, що він отримав офіційне підтвердження звільнення Ігоря Адамчука.

...


Хліб може подорожчати вже з 1 січня

2 грудня 2003 року

Одинадцять підприємств області отримають дотації на придбання борошна. Завдяки цьому вони мали б продавати хліб за дешевшими цінами.

Про вартість хліба та інших продуктів харчування говорили сьогодні на сесії Львівської обласної ради,- повідомляє радіо Люкс. Утримувати теперішні ціни хліба вдасться до 1 січня за допомогою системи дотацій. Про це розповів заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Стефанишин.

Він зазначив, що вже зафіксували грубі порушення на хлібопекарських підприємствах, які хліб першого гатунку реалізовували...


Комітет з євроінтеграції відвідає Львів

2 грудня 2003 року
 
Виїзне засідання Комітету з питань євроінтеграції Верховної Ради відбудеться завтра на Львівщині.

Як повідомили радіо Люкс у прес-службі Львівської облдержадміністрації, делегація Комітету прибуде до Львова вже сьогодні.

Передбачається, що завтра народні депутати ознайомляться з роботою митного переходу Смільниця-Кросцєнко, після цього у Дзеркальній залі ЛНУ ім.І.Франка під час засідання парламентського Комітету з доповідями виступлять чиновники та дипломати, акредитовані у Львові.

...


Львів готовий приймати Чемпіонат Європи 2012

2 грудня 2003 року

Федерація футболу України вже готова визначити кількість міст, що готові приймати фінальний турнір Чемпіонату Європи 2012 року. Серед них – Київ, Донецьк, Львів і Харків. Про це сьогодні заявив Президент федерації Григорій Суркіс.

Українські фахівці вже провели попередній аналіз стану футбольних арен в Україні. Також вже визначені необхідні обсяги реконструкції і кількість нових стадіонів.

Одночасно Федерація збирається провести аналіз стану готельного господарства міст-кандидатів, транспортну і соціальну інфраструктуру регіонів.


Один томограф на всю область

2 грудня 2003 року

На сьогодні у Львові справно працює лише один комп’ютерний томограф, який нещодавно встановили в новому онкологічному центрі,- повідомляє радіо Львівська хвиля.

За неповний рік там обстежили понад 750 хворих, хоча потреба є набагато більшою. В області загалом є три томографи, та два з них – поламані. Головний лікар онкоцентру Ігор Ковальчук говорить, що центр укомплектований обладнанням на 80%, але це набагато краще, ніж в інших лікарнях.

Сьогодні Львівський...


Однострій Петлюри показують у Львові

2 грудня 2003 року
 
Віднедавна львів’яни мають нагоду на власні очі побачити як виглядали українські вояки першої половини двадцятого століття.

Понад 15 одностроїв українських військових формувань Західної і Центральної України виставлені у єдиній в Україні галереї українського військового однострою у Львові.

Як повідомляє радіо Львівська хвиля, керівник галереї Богуслав Любів пошив усі костюми сам і за власні кошти.

Він говорить, що костюми відтворені з максимальною точністю на основі архівних фотографій, музейних...


Під залізобетонною плитою загинула дитина

1 грудня 2003 року

Трагедією закінчилися дитячі ігри в приміщенні недіючої ферми, що у селі Петричі Буського району Львівської області: під впалою залізобетонною плитою загинула 14-річна дитина.

До місця події відразу ж було спрямовано рятувальників, яким під уламками впалої плити перекриття старої тваринницької ферми вдалося відшукати тіло загиблого. Пожежні провели розбір зруйнованих конструкцій у пошуках інших можливих потерпілих і організували охорону місця події до прибуття слідчих бригад.

У даний момент проводиться слідство, встановлюються причини...


МВС не поширювало інформацію про порушення Кримінальної справи проти Романа Шмідта

1 грудня 2003 року

До КуПола звернувся голова НРУ Борис Тарасюк, який попросив спростувати поширену нашим виданням 7 жовтня ц.р. інформацію стосовно порушення кримінальної справи проти Романа Шмідта. У копії листа МВС, надісланій на головs НРУ і переданій КуПолу йдеться про розгляд звернення Б.Тарасюка "З приводу розповсюдження Полтавським УБОЗ інформації про відкриття кримінальної справи проти Романа Шмідта".

У висновку зазначається: "Проведеною перевіркою фактів щодо розповсюдження підрозділами МВС інформації про порушення кримінальної справи...


Народні депутати вмовлятимуть мера вирішити проблему заборгованості вчителям

1 грудня 2003 року

Проблема заборгованості вчителям по статті 57 Закону України про освіту ніяк не вирішена в бюджеті 2004 року. Про це заявив голова Львівської обласної організації УНП народний депутат України Олекса Гудима.

За його словами, народні обранці від Львівщини не голосували за цей проект бюджету, оскільки хотіли бачити у ньому хоча б частково вирішення проблеми вчителів. У силу цих обставин проблему виплат по 57 статті доведеться вирішувати, бодай частково, у рамках міського бюджету – зазначив Олекса Гудима.

Як повідомляє Львівська хвиля,...


Після появи на світ Ісуса Христа в Україні почали народжуватися Ангели

1 грудня 2003 року
 
Нещодавно у Львові народилася дитина, яку батьки назвали Ангелом. Про це повідомили у відділі РАГС Львівського обласного управління юстиції.

За словами співробітників облуправління, працівники РАГСу спробували відмовити батьків від такого рішення. Зокрема через те, що дідусь із бабусею новонародженого прийшли у РАГС протестувати проти вибору батьків. Проте бажання матері з батьком довелося виконати - дитину назвали Ангелом.

Утім, більша частина львів"ян більш демократична у виборі імені для свого нащадка. Загалом за один...


Львівська «Батьківщина» просуває в президенти Тимошенко

1 грудня 2003 року
 
Звітно-виборча конференція ЛОО партії «Батьківщина», ухвалила рішення рекомендувати з’їзду партії висунути лідера партії Юлію Тимошенко кандидатом в президенти України.
 
Раніше таке рішення прийняла Сокальська районна організація партії. Звітно-виборча конференція ЛОО партії „Батьківщина» також обрала Івана Деньковича повторно головою ЛОО партії.

Іван Денькович є директором школи середньої школи №18 р. Львова, депутатом Львівської міської...


Львівський Миколай привітає донецьких дітей

1 грудня 2003 року

Святий Миколай зі Львова привітає дітей на Львівщині і поїде в Донецьк. Близько тисячі обездолених дітей на Донеччині отримають подарунки від львів’ян.

На Львівщині облікується близько 10 тисяч дітей-інвалідів та сиріт. До частини із них – тих, які найбільше потребують допомоги, завітає Святий Миколай. Близько 3 тисяч подарунків буде роздано дітям у сиротинцях, інтернатах та реабілітаційних центрах. За словами народного депутата Олекси Гудими, цьогоріч нашоукраїнівці вирішили дарувати подарунки дітям особисто.

Ще...


Міждержавна комісія слідкуватиме за роботою митниці

1 грудня 2003 року
 
Депутати Старосамбірського району Львівської області та Бещадського повіту Польщі підписали угоду на 2004 рік, що передбачає створення спільної депутатської комісії для боротьби з корупцією на митниці.

Безпосереднім завданням комісії буде реагування та розслідування усіх фактів хабарництва на митних переходах, що діють у цих районах, за зверненнями громадян обох країн.

До складу комісії входять 6 осіб — 2 депутати з польської та 4 з української сторони. Поки що комісія спостерігатиме лише за роботою українських м...


Прецедент в українському судочинстві

1 грудня 2003 року

Викладач Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Юраш створив судовий прецедент, вигравши судовий позов до пана Олександра Доброєра, звинуваченого у науковому плагіаті. Судове рішення у цій справі Галицький суд виніс сьогодні зранку.

Два роки тому викладач релігієзнавства Андрій Юраш придбав у Києві книгу Олександра Доброєра “Католицька церква в Україні”, у другому розділі якої знайшов чимало власних думок та висновків. Порадившись з адвокатом, викладач звернувся за експертизою до Київського інституту філософії.


Есдеки взяли Яворів

9 серпня 2003 року

Головою Яворівської райдержадміністрації призначено Миколу Довбу, — повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації. До цього часу посадовець очолював ДПА Яворівського району. Микола Довба є депутатом Львівської облради, членом фракції „Соціальна справедливість” та членом СДПУ (о).

На посаді голови Яворівської адміністрації Микола Довба замінив Степана Лукашика, якого у лютому було призначено заступником голови Львівської ОДА. До речі, Довба, крім уже перелічених приналежностей є ще й головою ДПІ Яворівського району, тобто...


Анонім лякає мешканців Львова

9 серпня 2003 року

Близько десятої години ранку учора до чергової частини міліції поступило повідомлення про замінування двох будинків на вулиці Генерала Чупринки. Анонім повідомив, що заміновано будинки номер шістдесят сім та шістдесят дев’ять.

На місце події прибули фахівці вибухово-технічного відділу, які евакуювали людей, проте вибухівого пристою не виявили. Правоохоронці стверджують, що сьогоднішнє фальшиве повідомлення не пов’язане з учорашнім.

Нагадаємо, що учора на дві години було паралізовано роботу Привокзального ринку. Обидва...


Куйбіда піарить Януковича?

9 серпня 2003 року

Колишнього мера Львова ми знайшли у столичному офісі Народного руху України. Нині він — заступник голови партії Бориса Тарасюка. Очолює апарат НРУ. Каже, що розбудовує партію. Водночас працює в Міжрегіональній академії управління. Ми попросили Василя Куйбіду відповісти на кілька запитань, що стосуються поточних проблем Львова та України. Стаття з дрогобицького часопису Галицька Зоря .

...- Прем’єр Янукович уже заявив, що харчовий дефіцит — це наперед спланована акція. І її організатори — певні політичні сили... А сам...


Затримано злочинця, який пограбував журналістку ICTV

9 серпня 2003 року
 
Заступник начальника карного розшуку Львівського обласного управління полковник міліції Володимир Мартыняк особисто затримав грабіжника і вилучив у нього речові докази, - повідомили в ЦОС УМВС у Львівській області. Для проведення упізнання підозрюваного привезли за 180 кілометрів. Ним виявився тричі судимий 23-літній житель одного з хуторів.

Як розповів Володимир Мартиняк, спочатку злочинець намагався заперечувати свою причетність до пограбування журналістки, проте вже через десять хвилин "розколовся" і сам показав, куди сховав...


У Польщі за торгівлю людьми судять двох львів’ян

9 серпня 2003 року

В окружному суді польського міста Жешув розглядається справа двох громадян України, що звинувачуються в торгівлі жінками і переправленню нелегалів з України в Польщу. Як повідомили у генеральному консульстві України в Кракові у четвер, в злочинах, зокрема, звинувачується голова угрупування 51-річна Тетяна Возняк і її 28-річний зять Олег Танчин, що проживали у Львові.

Крім того, затримано 14 співучасників злочинів - громадян Польщі. Учасники угрупування сприяли переправленню через україно-польський кордон дівчат з України для роботи у борделях...


Цілодобова вода. Стрийська. Ціна - 64 коп за куб

8 серпня 2003 року

Цілодобову воду отримають незабаром мешканці Стрия. Виконавчий комітет Стрийської міської ради врахував результати опитування і ухвалив рішення, згідно з яким державне комунальне підприємство “Стрийводоканал” забезпечить з початку серпня цілодобове водопостачання Стрия.

Як повідомляє обласне управління з питань внутрішньої політики, через це збільшено тарифи до 64 копійок за кубометр води та до 27 копійок за кубометр стоків. Ще у лютому Антимонопольний комітет дав дозвіл ВАТ „Львівобленерго” на оренду цілісного майнового комплексу...


Жовкву покажуть світові

8 серпня 2003 року

Перший маркований пілотний вело-маршрут Жовквою презентуватимуть у рамках святкування 440-річчя від часу надання містові Магдебурського права.

Хоча у Львівській області такі маршрути уже неодноразово робили, цей буде першим, який розробили за новою технологією із залученням багатьох фахівців. За допомогою візуальної інформації на узбіччі дороги туристи зможуть швидше дістатися до архітектурних пам’яток, які їх зацікавлять.

Окрім того, до цієї дати Управління курортів та туризму при облдержадміністрації готує видати каталог “Жовква...


Червоноград поділили на зони

8 серпня 2003 року

Останніми роками у Червонограді побільшало автотранспорту і очевидним є той факт, що транспортна проблема в місті існує. Міські чиновники сподіваються вже найближчим часом розв’язати її хоча б частково, визначивши так звані зони паркування автотранспорту.

На транспортній схемі міста передбачається 16 зон паркування. Декілька зон паркування буде запропоновано для послуг місцевих таксі, власники яких до цього часу організовували стоянки стихійно. В межах усіх зон паркування передбачається резервувати місця для спеціального паркування: для...


Козявкіна визнали у Дубно

8 серпня 2003 року

У Дубно на Рівненщині з’явився почесний громадянин. Звання "Почесного громадянина Дубна" носитиме віднині Герой України, директор інституту проблем медичної реабілітації та реабілітаційного центру "Еліта" (м.Трускавець) Володимир Козявкін. За це рішення на сесії дубнівської міської ради проголосували одноголосно.

Володимира Козявкіна із райцентром пов’язує давня дружба, він довгий час працював тут,...


Мостиська прославили Львівщину

7 серпня 2003 
 
Львівщина перемогла у Всеукраїнському конкурсі на кращі будинки і споруди. Напередодні дня будівельника було підбито підсумки Всеукраїнського конкурсу на кращі будинки і споруди, збудовані і здані в експлуатацію минулого року.

Конкурс проводиться під егідою Держбуду України і має на меті визначити кращі архітектурні споруди, якість будівельних робіт, застосування передових технологій, матеріалів та вирішення питань енергозбереження. Цього року на конкурс було подано понад 200 об`єктів, з 19 областей України.

Львівську область...


Розпочалась підготовка до Прикарпаття-2003

7 серпня 2003

7 серпня група військовослужбовців підрозділу радіаційного, хімічного і біологічного захисту збройних сил Італійської Республіки розпочала рекогносцировку районів загальних українсько-італійських миротворчих навчань "Прикарпаття-2003". Відповідно до плану підготовки протягом трьох днів на Яворівському полігоні Західного оперативного командування буде працювати делегація італійської армії, що очолює начальник групи РХБ захисту бригади "Арієте" капітан Джорджіо Гуарілья.

Крім нього до складу делегації входять старший інструктор...


Туристам допоможуть спрощені карти

7 серпня 2003 

У Львові цього літа вперше встановлено спрощені карти міста, за якими іноземні туристи можуть легше знайти цікаві місця для відвідин. Один стенд із картою Львова є біля музею Арсенал, інший – на розі Музею етнорафії та художнього промислу. За допомогою них іноземні відвідувачі міста легше знаходять цікаві для них місця.

Про це свідчить уже той чинник, що за інформацією до Львівської асоціації розвитку туризму, яка встановила такі стенди, впродовж останнього часу звернулось більше іноземців. За словами менеджера асоціації Андрія Мацелюха, найчастіше...


Польща і Україна домовлятимуться у Львові про спільне проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році

7 серпня 2003

Футбольна асоціація Польщі пропонує Федерації футболу України провести 26-28 вересня у Львові засідання федерацій двох країн питання про подання спільної заявки на проведення фіналу Євро-2012. Як повідомили у Федерації футболу України, польські колеги також пропонують провести таке ж засідання 2004 року в Польщі. У листі глави польської асоціації Михала Лісткевича, що днями надійшов до ФФУ, говориться, що в його країні ідея проведення фінальної частини континентальної першості в Україні і Польщі викликала "величезний інтерес". М.Лісткевич вважає, що...


Більше навчань на Яворівському полігоні

7 серпня 2003

8 серпня на Яворівському полігоні Західного оперативного командування завершується практична фаза занять з військовими спостерігачами, що входять у резервну групу Збройних Сил України.

Під керівництвом викладачів Національної академії оборони України - начальника курсу військових спостерігачів, доцента, підполковника Юрія Трояна і викладачів 7-го окремого навчального центру "Партнерство заради миру" військові спостерігачі відпрацьовують основи і правила керування спеціальним автотранспортом, виконують практичні вправи водіння спецмашин в умовах...


Новий подвиг Віктора Януковича

5 серпня 2003

Вже наступного року на Львівщині - з міста Броди - розпочнеться будівництво відрізка трубопроводу, за допомогою якого нафта буде постачатися з України до Польщі і далі на захід Європи. Про це ще минулого тижня домовилися прем”єр-міністри України і Польщі Віктор Янукович і Лешек Міллер.

Український прем”єр-міністр вважає, що будівництво польської частини нафтопроводу “Одеса-Броди” є спільним завданням для України і Польщі на найближчий час.

Незважаючи на політичний спротив Росії щодо домовленостей України з Польщею...


Міжнародна конференція математиків

5 серпня 2003

Понад 150 науковців прибули до Львова для участі у 4-ій інтернаціональній алгебраїчній конференції. До 9-го серпня у Львівському національному університеті ім. Івана Франка триває Четверта Інтернаціональна Алгебраїчна конференція в Україні.

Її учасники говоритимуть про проблеми та теорії алгебри від часів заснування цієї науки й до сьогодення. За словами декана механіко-математичного факультету Ярослава Притули конференцію таки вдалось зорганізувати, незважаючи на обмежену кількість коштів.

Гостями математичної конференції стали більше...


Недописана книга

5 серпня 2003

“Недописана книга” – видання з такою назвою побачило світ в львівській компанії “Манускрипт”.

Автор книги – мешканка Тернопільщини Стефанія Новацька намагалась донести до читача історію свого роду, участь його представників у національно-визвольних змаганнях.

У щирій, невимушеній розмові пані Стефанія ділиться своїми радощами, болем і смутком, усім, що сталось з її родиною на перехрестях життєвих доріг.

В книзі також вміщено низку фотокарток та віршів авторки,- повідомляє радіо Тернопіль...


Давній Львів Ігоря Качори

5 серпня 2003

Напевно, багатьох цікавить, який вигляд мав Святоюрський собор 200 літ тому чи костел ордену тринітаріїв, якого нині вже нема? Це можна побачити у Музеї етнографії та народного промислу, де недавно відкрито виставку графіки "Давній Львів" Ігоря Качори.

Тому, хто споглядає роботи митця, виконані пером і тушшю, незвично бачити замість давніх кам"яниць щось на зразок теремків та суцільних яток на площі Ринок, чи звичайний частокіл - біля костелу Івана Хрестителя, або церкву Миколая - на крутій горі, чи панораму готичного Львова з одноповерховими...


Нова ділянка магістрального водогону

5 серпня 2003

Завтра в районі вулиці Зеленої, від вулиці Керченської до межі міста, і прилеглої до неї, а також на вулицях Тарнавського та Льва Толстого вода буде подаватися за скороченим графіком і з пониженим тиском, — повідомила прес-служба МКП „Львівводоканал”.

Це викликано проведенням планових робіт по введенню в експлуатацію нової ділянки магістрального водогону.

Адміністрація МКП „Львівводоканал” просить вибачення за незручності.

...


Поляка ненароком занесло в Україну

5 серпня 2003

Вчора близько 18-ї години на полі поблизу КПП “Рава-Руська” здійснив несанкціоновану посадку польський пластиковий спортивний планер. Як повідомив начальник прикордонної застави старший лейтенант Мірошніченко, очолюваний ним наряд затримав порушника за кількасот метрів від україно-польського кордону.

19-річного Лукаша Квасника з міста Замостя, що мав летіти за маршрутом Мокра - Томашув Любельский - Мокра повітряні маси занесли на українську територію і він вже не зміг повернутися додому. За словами старшого лейтенанта Мірошніченка, прикордонники...


Даниленко домовився з Мельником і Буняком

5 серпня 2003

Перший в Україні меморандум про співпрацю підписали сьогодні голова Держкомзему України Анатолій Даниленко та перший заступник голови Львівської ОДА Леонід Мельник. За словами Леоніда Мельника, меморандум допоможе вирішити чимало проблемних питань, пов"язаних із земельною власністю.

На думку Анатолія Даниленка, Львівщина першою серед інших регіонів уклала меморандум завдяки тому, що у нашому регіоні найбільше земельних паїв передано у власність громадян. Анатолій Даниленко відзначив, що в Україні прийнято Закон про іпотеку, висловив сподівання,...


 
Сторінки: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6    [наступна]    [остання]

Архів публікацій

<<< Серпень 2009 >>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Останні публікації

  • » Сендега передав Байсі дарунок від Кучми...
  • » Львівських науковців відзначено дежавними нагородами...
  • » Жительку Тухлі вкусив скажений заєць...
  • » Перший випуск у вищому навчальному закладі УПЦ МП...
  • » Здоров’я – нашим дітям...
  • » ЛОДА розробила програму для інвалідів...
  • » Молитва за ненароджених дітей...
  • » Дивна ситуація з "Художником"...
  • » Пограбували шістьох "італійців"...
  • » Облрада просить СБУ...
  • » Тіла українців, які загинули у РУДН, можливо, сьогодні буде доставлено до Львова...
  • » Відкрий двері святому Миколаю...
  • » У газетних кіосках ковбаси не купиш...
  • » Київ закупив першу партію львівських автобусів...
  • » «Наша Україна» зачекає з відставкою Буняка...
  • » Адамчука змінить не Сало...
  • » Хліб може подорожчати вже з 1 січня...
  • » Комітет з євроінтеграції відвідає Львів...
  • » Львів готовий приймати Чемпіонат Європи 2012...
  • » Один томограф на всю область ...
  • » Однострій Петлюри показують у Львові...
  • » Під залізобетонною плитою загинула дитина...
  • » МВС не поширювало інформацію про порушення Кримінальної справи проти Романа Шмідта...
  • » Народні депутати вмовлятимуть мера вирішити проблему заборгованості вчителям...
  • » Після появи на світ Ісуса Христа в Україні почали народжуватися Ангели...
  • » Львівська «Батьківщина» просуває в президенти Тимошенко...
  • » Львівський Миколай привітає донецьких дітей...
  • » Міждержавна комісія слідкуватиме за роботою митниці...
  • » Прецедент в українському судочинстві ...
  • » Есдеки взяли Яворів...
  • » Анонім лякає мешканців Львова ...
  • » Куйбіда піарить Януковича? ...
  • » Затримано злочинця, який пограбував журналістку ICTV...
  • » У Польщі за торгівлю людьми судять двох львів’ян ...
  • » Цілодобова вода. Стрийська. Ціна - 64 коп за куб...
  • » Жовкву покажуть світові...
  • » Червоноград поділили на зони...
  • » Козявкіна визнали у Дубно...
  • » Мостиська прославили Львівщину ...
  • » Розпочалась підготовка до Прикарпаття-2003 ...
  • » Туристам допоможуть спрощені карти...
  • » Польща і Україна домовлятимуться у Львові про спільне проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році ...
  • » Більше навчань на Яворівському полігоні ...
  • » Новий подвиг Віктора Януковича ...
  • » Міжнародна конференція математиків...
  • » Недописана книга...
  • » Давній Львів Ігоря Качори...
  • » Нова ділянка магістрального водогону...
  • » Поляка ненароком занесло в Україну ...
  • » Даниленко домовився з Мельником і Буняком...


  • » Карта сайта

Попередні публікації

  • » Статті партнерів

  • » Читати статті
  • » Інші матеріали