This version of the page http://www.sta.lviv.ua/index.php?id=1135 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-15. The original page over time could change.
ДПА у Львівській області: Положення про Подяку сумлінному платнику податків (2008 рік)
Пошук
Головна » Інформація » Сумлінні платники податків » Положення про Подяку сумлінному платнику податків (2008 рік)

Положення про Подяку сумлінному платнику податків

І. Загальна частина

Подяка сумлінному платнику податків вручається з метою відзначення суб’єктів підприємницької діяльності всіх форм власності (далі - СПД), якими зроблено вагомий внесок в наповнення бюджету, формування належного рівня податкової культури у платників податків, заохочення всіх суб’єктів підприємництва до своєчасної і повної сплати податків та інших обов’язкових платежів на добровільній основі.

Подяка сумлінному платнику податків (далі – Подяка) є видом морального стимулювання платника податків до добросовісної і своєчасної сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів.

Вручення Подяки проводиться Головою ДПА у області або, за його дорученням, членами колегії державної податкової адміністрації гласно, в урочистій обстановці, до Дня підприємця у вересні календарного року.

ІІ. Критерії відбору претендентів на отримання Подяки

Право на отримання Подяки мають підприємства, установи, організації всіх форм власності – юридичні особи, фізичні особи – підприємці, які за результатами звітного періоду:

• досягли відповідної динаміки у сплаті податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджетів протягом 2007 року та першого півріччя 2008 року у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року;

• мали податкове навантаження не нижче середньогалузевого показника по області з податку на прибуток та податку на додану вартість;

• своєчасно та повністю сплачували податки та інші обов’язкові платежі до бюджетів;

• за результатами документальних перевірок яких не виявлено фактів ухилення від оподаткування, мінімізації сплати податків та зборів, співпраці з фіктивними структурами;

•  розмір середньої заробітної плати найманих працівників вищий середнього по області у відповідних галузях народного господарства або вищий середньообласного.

ІІІ. Відбір та подання списку платників-претендентів на отримання Подяки ДПА в області

До 22 серпня 2008 року управління економічного аналізу та прогнозування та управління оподаткування фізичних осіб ДПА у області з урахуванням критеріїв, зазначених в розділі ІІ Положення, проводять на основі аналізу розрахунків з бюджетом, рівня дотримання вимог податкового законодавства – юридичними та фізичними особами відбір СПД - претендентів на отримання Подяки:

- до 10 юридичних осіб з числа платників податків, які перебувають на обліку в кожній ДПІ у районах міста Львова та ДПІ у м. Львові, а також до 5 юридичних осіб з числа платників податків, які перебувають на обліку в кожній ДПІ у містах та районах області;

- 1 - 2 суб’єкти підприємницької діяльності – фізичні особи з числа платників податків, які перебувають на обліку в кожній ДПІ у містах та районах області.

Перелік платників податків юридичних та фізичних осіб – претендентів на отримання Подяки ДПА в області не пізніше 22 серпня 2008 року скеровується управлінням економічного аналізу та прогнозування та управлінням оподаткування фізичних осіб ДПА у області управлінню масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у області та начальникам ДПІ у містах та районах області.

До 25 серпня начальники ДПІ у містах та районах області узгоджують переліки платників податків юридичних та фізичних осіб – претендентів на отримання Подяки ДПА у області та із всіма застереженнями щодо відповідності критеріям відбору, а також іншу інформацію із зазначенням причин виключення окремих платників податків з переліків, надають їх управлінню масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у області, яке скеровує узгоджені з начальниками ДПІ у містах та районах області переліки керівникам структурних підрозділів ДПА у області.

До 27 серпня керівники підрозділів податкового аудиту та валютного контролю, оподаткування юридичних осіб, податкової міліції, адміністрування облікових показників, правового забезпечення, апеляцій, інформатизації процесів оподаткування вибирають орієнтовно 70 платників податків юридичних та фізичних осіб – претендентів на отримання Подяки ДПА у області та надають переліки таких СПД управлінню масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у області.

2 вересня узгоджені з усіма заступниками Голови ДПА у області переліки СПД – претендентів на отримання Подяки ДПА у області надаються управлінням масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у області на затвердження Голови ДПА у області.

Перелік сумлінних платників податків, що відзначатимуться Подякою, затверджується окремим наказом державної податкової адміністрації у Львівській області.

ІV. Вручення Подяк ДПА у області сумлінним платникам податків

Подяка підписується Головою державної податкової адміністрації у Львівській області.

На вручення подяк запрошуються члени Громадської колегії при ДПА у Львівській області та засоби масової інформації.

Інформація про платників, яким вручено Подяки, оприлюднюється на веб-сайті ДПА у області та в економічному тижневику „Діалог” протягом 10 днів з моменту їх вручення.

Перелік сумлінних платників податків, які отримали Подяку, скеровується в Департамент масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА України для опублікування у журналі „Вісник податкової служби України” та розміщення інформації на веб-сайті ДПА України.

Сумлінним платникам податків видаються перепустки для відвідування адмінбудинку ДПА у Львівській області (Львів, вул. Стрийська, 35) у зручний для них час протягом робочого дня з 1000  до 1730.