This version of the page http://www.dcci.dp.ua/Leningrad_news.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-15. The original page over time could change.
:: Новости ::

 

Нові горизонти партнерства



Відповідно до плану роботи в рамках міжрегіональної угоди про партнерство в торговельно-економічній, науково-технічній, гуманітарній і культурній сферах між Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та Урядом Санкт-Петербургу відбувся візит офіційної делегації Дніпропетровщини на чолі з головою облдержадміністрації Надією Дєєвою до Санкт-Петербургу. До складу делегації увійшов і президент ДТПП
Віталій Жмуренко.

Під час зустрічі з губернатором Санкт-Петербургу Валентиною Матвієнко обговорювалася подальша співпраця регіонів в торговельних відносинах, інвестиційних проектах, виробничій інтеграції, муніципальних, науково-технічних, культурних та соціальних програмах. Зроблено акцент на необхідності більш активного обміну досвідом щодо реформування житлово-комунального господарства, охорони здоров'я; будівництва соціального житла; розвитку іпотечного кредитування тощо. Особливу зацікавленість сторін викликала можливість поставок з Дніпропетровщини будівельних матеріалів, зокрема, цементу та виробів металургійних підприємств. Відповідним фахівцям було запропоновано підготувати робочий протокол до угоди з відображенням стратегії розвитку двосторонніх ділових стосунків.

За результатами зустрічі Дніпропетровська область отримала запрошення на Міжнародний економічний бізнес-форум, який відбудеться 8-10 червня 2007 року.

Надія Дієва та члени дніпропетровської делегації мали зустріч з генеральним консулом України в Санкт-Петербурзі Миколою Рудьком.

У генеральному консульстві України в м. Санкт-Петербург відбулася також конструктивна розмова з представниками Північно-Західного федерального округу Російської Федерації. Сторони обмінялись інформаційними матеріалами та домовилися про підготовку Угод про міжрегіональне співробітництво та співпрацю. Особливу зацікавленість викликали пропозиції представників Ленінградської, Мурманської, Калінінградської областей, республік Карелія та Комі. Своїми здобутками та досвідом у вирішенні проблем водопостачання Санкт-Петербургу поділилися представники місцевого водоканалбуду. Дніпропетровським фахівцям, зокрема, були передані пропозиції щодо безтраншейної відбудови та санації трубопроводів. На зустрічі були присутні представники Українського національного агентства, яке налічує понад 300 тисяч українців.

Делегація відвідала торгово-промислову палату Санкт-Петербурга, з якою Дніпропетровська ТПП уже кілька років співпрацює в рамках відповідного договору. Йшлося про подальший розвиток спільної діяльності в багатьох напрямках, в тому числі - виставковій. Керівництво Санкт - Петербурзької палати запропонувало перелік виставок, на яких місцевим підприємцям хотілося б бачити дніпропетровських колег з презентацією своєї продукції. Надія Дєєва підкреслила особливу важливість та перспективність таких виставкових заходів, як "Планета дитинства", "Екологія", "Будівельна виставка" тощо.

Конкретні питання двосторонньої співпраці обговорили також президенти ДТПП Віталій Жмуренко та СПбТПП Володимир Катеньов.

Спеціалісти науково-виробничої корпорації "Механобртехніка", яка давно і плідно співпрацює з Дніпропетровським національним гірничим університетом, приймаючи делегацію нашого регіону, запропонували свіжі ідеї та методичні матеріали щодо переробки твердих побутових відходів, а також відповідне обладнання.

До культурної програми, організованої для членів дніпропетровської делегації, увійшли відвідини Державного Руського музею та Історико-культурного заказника "Петропавлівська фортеця". З керівництвом цих всесвітньо відомих закладів обговорювалися питання щодо обміну інформацією та організації програми віртуальних екскурсій в Дніпропетровському історичному музеї ім. Д. Яворницького.

За загальним визнанням, візит можна вважати максимально корисним, таким що відкриває нові горизонти співробітництва між двома крупними регіонами двох держав. Головне тепер - наповнити діючу угоду конкретними справами.