This version of the page http://www.useti.org.ua/pages/23/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-14. The original page over time could change.
Моніторинг ЗМІ за жовтень 2007
на головну мапа сайту пошук на сайті
Новини Про USETI Заходи Преса про нас Форум FAQ
   

Моніторинг ЗМІ за жовтень 2007

Близько 110 повідомлень про зовнішнє тестування в українських школах з’явилося у ЗМІ за період з 1 по 31 жовтня 2007 року.
Основними інформаційними приводами були прес.конференція Віктора Гаркавця, начальника головного управління освіти і науки Харківської ОДА та Олександра Сидоренка, директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти; рішення про переклад тестів мовами національних меншин;
початок реєстрації учасників незалежного зовнішнього тестування 2008 року; підготовка до незалежного зовнішнього тестування.
 
Основнітемипублікацій (див. додаток) оцінканезалежногозовнішньоготестуванняушколах; планинамайбутнєстосовнонезалежногозовнішньоготестуванняушколах, цьогорічненезалежнетестуванняушколах, атакожхідпідготовкидонезалежногозовнішньоготестування 2008 року.
 
Баланс позитиву і негативу. Загальне ставлення публікацій до тестування має переважно нейтральну тональність з відчутним ухилом у позитивний бік. Позитивне ставлення висловлювалося представниками центрів оцінювання якості освіти та регіональних управлінь. Негативне ставлення до незалежного зовнішнього тестування висловлювалося в кількох авторських статтях, де говориться про скептичні думки батьків, викладачів та журналістів. З’явилась також певна кількість публікацій, в яких піддавались критиці вже не сама ідея незалежного зовнішнього тестування, а процедура і методика його запровадження. Стосовно запровадження незалежного зовнішнього тестування критично висловлювалися як
представники адміністрацій вузів, так і представники регіональних управлінь освіти.
 
Ставлення до тестування з боку аудиторій. В жовтні різні аудиторії висловлювали різні думки з приводу незалежного зовнішнього тестування у школах. Організатори тестування говорили про позитивний ефект незалежного зовнішнього тестування, про його вдосконалення та розширення наступного року.
Представники адміністрацій університетів подеколи висловлювали тривогу з приводу багатьох невирішених проблем, пов’язаних із запровадженням незалежного зовнішнього тестування. Викладачі говорили про те, що на іспитах абітурієнти не підтвердили рівня оцінок з математики, виставлених за результатами незалежного тестування. Батьки висловили думку, що незалежне зовнішнє тестування лише змістить важелі корупції з вищої до середньої освіти. Засоби масової інформації мало висловлювали свою думку стосовно незалежного зовнішнього тестування. Загалом ті журналісти, що висловлювали власну думку стосовно незалежного зовнішнього тестування, скептично ставилися до нього.
 
ОсновніречникиОлександрСидоренко, директорХарківськогорегіональногоцентруоцінюванняякостіосвіти; ІгорЛікарчук, директорУкраїнськогоцентруоцінюванняякостіосвіти; СтаніславНіколаєнко,міністросвітиінаукиУкраїни.
 
Основні медіа . Зі загальнодержавних видань можна виділити такі видання, як газети «24», «Дзеркало тижня», Fin.org.ua, «Народна правда» та інші. Серед регіональних – прес.службу Харківської ОДА, харківські - «Status Quo», «Вечерний Харьков», «Медіа-группу «Объектив»; львівські - ІА «Західна інформаційна корпорація», «Львівська газета» та «Високий Замок»; донецький «КИД», севастопольську – «Слава Севастополя», київську «Газету по-киевски» та інші.
 
Основні регіони – Харків, Львів, а також Суми, Івано.Франківськ, Київ, Донецьк та інші.