This version of the page http://www.kreschatic.kiev.ua/art/21036.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-11. The original page over time could change.
Інтерактивний опонент | Хрещатик - Київська мунiципальна газета



11 серпня 2009 року, вiвторок
№107 (3553)


останнiй номер RSS PDF-версiя


пошук по сайту:
Роздiли :   Головна Перша сторінка Наостанок  





ГАЗЕТА - ЧИТАЧ - ГАЗЕТА
16/09/2004

Інтерактивний опонент


Кібернетик Валерій Лисенко щоразу відгукується на цікаві йому публікації в “Хрещатику”, а ще час від часу надсилає пропозиції чиновникам про спорудження трамвайного тунелю під головною столичною вулицею

Він захоплюється історією, туризмом, активний користувач Інтернету. В житті спробував багато чого: стрибав з парашутом, відвідував клуби самодіяльної пісні й поезії, працював будівельником, продавцем на радіоринку. А ще, як небайдужа людина, брав участь у багатьох теле- і радіопередачах. Киянин Валерій Лисенко вже кілька років є нашим інтерактивним читачем, автором найбільшої кількості листів до “Хрещатика”. Майже всі вони були опубліковані на сторінках часопису.

Пан Валерій за освітою математик, а за фахом кібернетик. Працює викладачем Інституту журналістики на кафедрі видавничої справи і редагування. Пише замітки з дитинства, хоча самокритично вважає свої творіння не надто професійними. Вже шість років видає власну електронну газету на одному з перших персональних україномовних сайтів, назва якого “1000-ліття української культури”, (httр:1000yеrs. uazone.net). Тут пан Валерій не тільки себе рекламує, а й наше місто. Він фанатично любить Київ. Тож його минулому та сьогоденню, відомим городянам присвячено найбільше сторінок інтернет-видання. А ще тут зібрано фотографії краєвидів, історичних місць, довідки про музеї, пам’ятки, столичний сервіс... Це як гарна багатоілюстрована книга, на відміну від якої сайт можна щодня поповнювати. Валерій Миколайович також відповідає на листи читачів його інтернет-газети, готує й публікує свої праці у фахових журналах. Останні дослідження були на теми “Електронні видання в Україні. Етапи становлення”, “Огляд стану видавничої справи в картографії”. Пан Лисенко регулярно надсилає електронною поштою відгуки на публікації “Хрещатика”: буквально в день виходу свіжого номера газети. Як йому вдається бути настільки оперативним?

— Все дуже просто,— каже читач.— Я вмію охопити поглядом одразу всю сторінку. А в галузі інформаційних технологій працюю понад тридцять років. Викласти свою думку і надіслати листа електронною поштою мені не складно. На це я не витрачаю багато часу.

Він відгукується не на всі кореспонденції й інтерв’ю — лише на ті, де його реакція може бути корисною і плідною. Коли щось із задоволенням прочитав, вміє оцінити: розміщує в своїй електронній газеті. Звісно, найцікавіше. Чи опубліковано його відгуки, навіть не цікавиться. Найбільше переймається роботою міського транспорту, благоустроєм, цінами, проблемою стихійної торгівлі. Інколи його коментарі аж надто категоричні. Як-от один з них на лист наших читачів, який було подано 29 липня нинішнього року під заголовком “У підземному переході до станції метро “Політехнічний інститут” пішоходам не протиснутися”. Валерій Лисенко вважає: “Безлад і неприпустима тіснява панують у більшості підземних переходів поблизу метро. І якби не корисливі бюрократи, що “пасуться” на цих теренах, то вже давно б можна було облаштувати і цивілізовані торгові ряди, і додаткові виходи з метро. Отже, все упирається в чесність та охайність”.

Можна погодитися з його думкою чи заперечити. Кажу йому про це, а він одразу ніби відбивається:

— Можливо, інколи я висловлююся не надто компетентно. Та є спеціалісти, котрі в усьому розберуться. А люди нехай кажуть, що думають, пропонують, а не чекають, поки хтось за них все зробить...

На всі закиди критиканів щодо надміру проблем у Києві відповідає: “Хвороба створювалася не роками, а десятиліттями недбалості. Отже, таке вмить не вилікуєш. Тож якщо неможливо швидко реконструювати шляхи й споруди, треба щодня “реконструювати” своє мислення. Марна справа лаяти помилки керівництва, якщо кожен з нас чинить так само...”

Валерій Лисенко бере активну участь у двох громадських форумах в Інтернеті, де люди обговорюють все, що стосується транспорту. Крім того, він завзятий турист. Мандрує разом зі своєю дружиною і друзями. Маршрути вибирають незвідані. Їдуть туди, де цікава історія, гарні краєвиди. Не в санаторно-курортні краї з комфортними умовами, а до заповідників чи в гори. Наприкінці літа, приміром, повернулися з Карпат. А раніше побували під Фастовом поблизу мальовничого села Плисецького. Один з київських маршрутів у них починався з Феофаніі, а закінчувався в Кончі-Заспі. Журналісти однієї з газет, до речі, пройшли тим же шляхом і детально його описали. Дізналися про похід на сайті Валерія Миколайовича, де однодумці вислювлювали свої враження щодо мандрівки.

— У нашому місті є куди піти і де відпочити,— запевняє наш читач.— Ходжу та їжджу по Києву все життя, дивлюся, милуюся. Відчуття таке, що отримав дуже багато — пора повертати, де взяв, але вже переосмислене, пропущене крізь душу.

Така його активна позиція. Тому знаходить час, щоб не тільки надсилати відгуки на резонансні публікації до газет. Пропозиції пише на загальноміські сайти, отримує і відповіді. Мріє про те, щоб кожен киянин мав змогу поспілкуватися з будь-яким чиновником, натиснувши клавішу власного комп’ютера. У Валерія багато ідей. Так, скажімо, він пропонував ще двадцять років тому спорудити додатковий перехід з вокзалу до універмагу “Україна”. Тепер цю зручність оцінило чимало городян. Беручи участь в одній з радіопередач, порадив створити на станції метро “Видубичі” вузол пересадки на приміські електрички й автобуси. Через два місяці потому його ідею втілили в життя. Тепер у нього з’явилася ще одна мрія, яку називає фантазією,— прокласти під Хрещатиком трамвайний тунель.

— Буває, з мене сміються,— каже небайдужий киянин,— коли раз на кілька місяців я надсилаю фахівцям цю пропозицію. Але хтозна. Можливо, через кілька десятиліть вона стане реальністю...

Ще одне захоплення Валерія — історія. Він не тільки читає новітні дослідження, а й сам аналізує, висловлює гіпотези. Принаймні, одна з них мене зацікавила. На думку пана Лисенка, Добриня Микитич — слов’янський Геракл, котрий у скрутний час допоміг київському князю Володимиру сісти на престол, щоб об’єднати і зробити могутньою державу. Називається дослідження “Роздуми між одинадцятим і двадцять другим червня”. Тут чимало посилань на відомих істориків, цитат з найдревніших літописів і книг, і звісно, власне авторське бачення й оцінка тієї чи іншої події.

Валерій Лисенко не соромиться оприлюднювати свої ідеї. Він також прислухається до інших людей. І бажає, аби вони захоплювалися не тільки футболом, естрадними піснями і пивом. Йому хочеться мати більше часу, щоб ретельніше вивчати Київ та околиці. А журналістам побажав оперативніше і детальніше висвітлювати в “Хрещатику” стан столичних новобудов.

Любов НЕЧИПОРЕНКО “Хрещатик”

прочитало 1346 человек

Коментарi:
 



Товари та послуги


Как выжить в условиях кризиса

Лучшие музыканты на праздник

Каталог популярных сайтов

Именные и сувенирные автономера

Натяжные потолки Demi-Lune


Додати ваш коментар: 
 
Ваше iм'я
Коментар
до 1000 знакiв
Код пiдтвердження
 

Статтi по темi:
 

16/09/2004 | В столичній школі № 47 вдячні Андрію Іванову за постійну турботу.


16/09/2004 | Завдяки Леву Парцхаладзе багатодітні родини оздоровилися і відпочили на морі.


16/09/2004 | Володимир Мартинюк опікується навчальними закладами свого округу.



TOP статтi


Загрузка...


TOP НОВИНИ





ОСТАННI НОВИНИ
[ Суспільство ] 18:40 |

Увечері 12 серпня спостерігатиметься сильний зорепад
[ Суспільство ] 18:10 |

Оголошено дату прем'єри документального фільму про Майкла Джексона
[ Суспільство ] 18:00 |

Вчені: Содова і соки смертельно небезпечні
[ Суспільство ] 17:45 |

Футболіста вигнали зі збірної Мальти за відмову перефарбувати волосся
[ Суспільство ] 17:35 |

Росіянка кинула чашку з чаєм в "Мону Лізу"
[ Економіка ] 16:35 |

Тарифи на транспортування вантажів трубопроводами України у ІІ кв. 2009 р. зросли на 1,4%.
[ Політика ] 16:31 |

Б.Гризлов: Звернення Д.Медведєва до В.Ющенка відображає російську стурбованість станом російсько-українських відносин
[ Суспільство ] 16:16 |

Шотландці зробили комікси університетською дисципліною
[ Суспільство ] 16:05 |

Продаж квитків на Донбас Арену закінчиться сьогодні
[ Політика ] 15:51 |

Ангела Меркель запропонувала виборцям глибоке декольте

новини RSS  |  всi новини

НОВИНИ
СТАТТI
IНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦIЇ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
НОМЕРИ ГАЗЕТИ
ДОКУМЕНТИ
ВАКАНСIЇ
КОНТАКТИ
ЦВЕТОДЕЛЕНИЕ
ДЕРЖАВНІ ЗАКУПІВЛІ


ДОКУМЕНТИ
Рiшення Київради
Нормативно-правовi акти 
Розпорядження
Проекти
Укази Президента України
Постанови

ПIДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Ваш E-mail




{r_sape}



© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
посилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin


Транспорт | Релігія | Євро-2012 | Благодійність | Київ | Політика | Економіка | Суспільство | Дозвілля

NEO