This version of the page http://www.kreschatic.kiev.ua/art/1213130619.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-11. The original page over time could change.
Скрипаль Аркадій Аеров підкорює Європу з молодими віртуозами | Хрещатик - Київська мунiципальна газета



11 серпня 2009 року, вiвторок
№107 (3553)


останнiй номер RSS PDF-версiя


пошук по сайту:
Роздiли :   Головна Перша сторінка Наостанок  





Наостанок
11/06/2008

Скрипаль Аркадій Аеров підкорює Європу з молодими віртуозами


Українські “золоті зернята” гратимуть під час церемонії передачі Чехії головування у Євросоюзі

Минулого тижня нагороджували переможців VI Міжнародного дитячого музичного фестивалю "Золоті зернята України". Директор фесту Аркадій Аеров — професійний скрипаль, соліст Національної філармонії України. Він і розповів "Хрещатику", що унікальність дійства полягає в тому, що в ньому може взяти участь кожен молодий українець, який відвідує музичну школу.


Фестиваль “Золоті зернята України” проводили у Києві в квітні під патронатом Посольства Чехії та Чеського культурного центру за сприяння національного заповідника “Софія Київська” і Міжнародного благодійного фонду “Україна-3000”. У фінальній частині конкурсу, що відбулася на території “Софії Київської”, взяли участь понад 600 дітей. Найбільші досягнення продемонстрували вихованці з Києва, Сум, Первомайська та Харцизська. Отож 15 жовтня цього року хор столичної 10-ї музичної школи матиме змогу взяти участь у міжнародному фестивалі в Празі, а ще двоє дітей поїдуть до Чехії на конкурс “Усті над Лабою”. Причому, за словами пана Аерова, юні українці мають усі шанси на перемогу. “Колись учні музичних шкіл України могли виступати тільки на невеличких конкурсах. Тепер вони підкорюють широку аудиторію, виходять на міжнародний рівень”,— радіє пан Аеров.


Скрипаль розповідає, що ідея започаткувати конкурс для звичайних дітей, а не нащадків олігархів, належала українському підприємцеві Сергію Рябухіну. Однак його смерть завадила цьому. Корінний киянин Аркадій Аеров підхопив прапор Рябухіна і скерував усі сили на розвиток “Золотих зернят”. Гроші для конкурсу артист заробляє сольними концертами в Великій Британії, Німеччині, США, де грає твори Баха, Шуберта, Брамса, Лятошинського. Завдяки тісній співпраці із Чехією учасники конкурсу на початку 2009 року супроводжуватимуть вступ цієї країни у головування в Європейському союзі. “Отож іноземні держави вкрай зацікавлені у відкритті талантів у сусідніх країнах. Дуже хотілося б, щоб і наша держава активніше підтримувала вітчизняних віртуозів”,— сказав Аркадій Аеров.

На якому музичному інструменті ви мріяли грати у дитинстві?

Лері ВІНН, співак:
— Чесно кажучи, я навіть не мріяв про це. Але за збігом обставин навчився грати на барабанах і гітарі. Просто опинився у потрібний час і в потрібному місці. У моєї родини з’явився новий знайомий — режисер-постановник, а за колишньою термінологією, художній керівник самодіяльності заводу “Кристал”. Моя мама розповідала йому про мій слух і музичні дані, і він, протестувавши мене, запропонував навчити грати на гітарі за три місяці. Це було як наркотик. За деякий час він посадив мене за барабани. У музичній школі я свого часу закінчував ще й клас з контрабасу, але серйозно до цього ставитися не варто. Взагалі, музика, на мою думку,— це форма існування енергії, така ж сама, як і час. Музиканти живуть на своїй хвилі, у них все по-іншому. Музика — моя форма існування на Землі.

Юрій ВАРИВОДА, дизайнер:
— У дитинстві я мріяв і грав на піаніно, як і багато хто з моїх ровесників. Мені це подобалося до першого іспиту! Грав і на баяні, акордеоні. В дитинстві у нас був вокально-інструментальний оркестр, в якому хтось грав на скрипці, хтось на баяні, барабанах... А мені чомусь дали таку дощечку ( досі не знаю, як називається), як для прання, з паличкою. Нею я десь півгодини-годину мав грати, і лунали звуки: р-р-р, р-р-р... Також я дуже мріяв про скрипку — це наймузикальніший і найдушевніший інструмент, особливо для творчої людини. Ніколи не пробував на ній грати, такого гуртка не було, але мрія була сильною!

Олег ТЯГНИБОК, лідер ВО “Свобода”:
— Хотів навчитися грати на гітарі, та не склалося. Дід учив мене грати на акордеоні, він мав музичну освіту. Зрештою не я, а брат закінчив клас у музичній школі з фортепіано. Був період, коли пробував опанувати сопілку. На початку 1990-х, коли створювали національні молодіжні організації, організовували культурні поїздки Україною, в яких ми відшукували пісні — патріотичні, про кохання.

Євгеній ДИКИЙ “Хрещатик”. Фото Аркадія АЕРОВА

прочитало 1945 человек

Коментарi:
 



Товари та послуги


Как выжить в условиях кризиса

Лучшие музыканты на праздник

Каталог популярных сайтов

Именные и сувенирные автономера

Натяжные потолки Demi-Lune


Додати ваш коментар: 
 
Ваше iм'я
Коментар
до 1000 знакiв
Код пiдтвердження
 

Статтi по темi:
 

11/06/2008 | Чоловік киянки має бути коханцем.


11/06/2008 | Погода.



TOP статтi


Загрузка...


TOP НОВИНИ





ОСТАННI НОВИНИ
[ Політика ] 09:22 |

На брюссельській зустрічі у форматі ЄС-Україна-Росія обговорюватиметься питання транзиту газу через Україну до ЄС
[ Політика ] 08:04 |

Д.Медведєв прийняв рішення відкласти приїзд до України нового посла Росії
[ Суспільство ] 08:02 |

У магнітів Великого адронного коллайдера проблеми із "пам'яттю"
[ Суспільство ] 07:52 |

У галереї “Лавра” стартує проект “Пасіка. Apiary”
[ Політика ] 07:50 |

Кремль надасть Медведєву право використовувати війська Росії для "примушення до миру"
[ Економіка ] 07:47 |

Курси валют Нацбанку на 11 серпня
[ Дозвілля ] 18:20 |

22-23 серпня 2009 пройде фестиваль “Парк Київська Русь”
[ Суспільство ] 17:36 |

Дипломатам дозволили повертатися до британської королеви спиною
[ Суспільство ] 17:30 |

Житель Львівської області виграв у лотерею більше мільйона доларів
[ Київ ] 17:00 |

За 8-9 серпня 2009 року у місті зареєстровано 9 ДТП

новини RSS  |  всi новини

НОВИНИ
СТАТТI
IНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦIЇ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
НОМЕРИ ГАЗЕТИ
ДОКУМЕНТИ
ВАКАНСIЇ
КОНТАКТИ
ЦВЕТОДЕЛЕНИЕ
ДЕРЖАВНІ ЗАКУПІВЛІ


ДОКУМЕНТИ
Рiшення Київради
Нормативно-правовi акти 
Розпорядження
Проекти
Укази Президента України
Постанови

ПIДПИСАТИСЬ НА НОВИНИ
Ваш E-mail







© Редакцiя газети "Хрещатик".

У разi використання матерiалiв сайту,
посилання на www.kreschatic.kiev.ua обов'язкове.

Всi права на матерiали цього сайту
охороняються вiдповiдно до законодавства України,
зокрема про авторське право i сумiжнi права. WebAdmin


Транспорт | Релігія | Євро-2012 | Благодійність | Київ | Політика | Економіка | Суспільство | Дозвілля