This version of the page http://www.president.gov.ua/content/nsdc.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-09. The original page over time could change.
Рада національної безпеки і оборони України - Офiцiйне представництво Президента України

Рада національної безпеки і оборони України

Згідно із статтею 107 Конституції України, координаційним органом з питань національної безпеки і оборони при Президенті України є Рада національної безпеки і оборони України.

Рада національної безпеки і оборони координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.

Рада національної безпеки і оборони була заснована Указом Президента України від 30 серпня 1996 року «Про Раду національної безпеки і оборони України».

Головою Ради національної безпеки і оборони є Президент України, він же формує її персональний склад. До складу Ради національної безпеки і оборони за посадою входять прем’єр-міністр, міністр оборони, голова Служби безпеки, міністр внутрішніх справ і міністр закордонних справ. У засіданнях Ради національної безпеки і оборони України може брати участь голова Верховної Ради України.

Голова Ради національної безпеки і оборони України здійснює загальне керівництво роботою Ради і особисто головує на її засіданнях, а також здійснює інші повноваження, передбачені Законом України про Раду національної безпеки і оборони України.

Рішення Ради національної безпеки і оборони України вводяться в дію указами Президента України, а її компетенція і функції визначаються вище вказаним Законом. Згідно з цим законом членами Ради національної безпеки і оборони України можуть бути також керівники інших центральних органів виконавчої влади.

Для забезпечення організації роботи і виконання рішень Ради національної безпеки і оборони України було засновано посаду Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Секретар Ради національної безпеки і оборони України призначається та звільняється з посади Президентом України і безпосередньо йому підпорядкований.

Поточне інформаційно-аналітичне і організаційне забезпечення діяльності Ради національної безпеки і оборони України здійснює її апарат, який підпорядкований Секретареві Ради національної безпеки і оборони України. Функції, структура і чисельність апарату Ради національної безпеки і оборони України визначаються Президентом України.

Докладніше про діяльність Ради національної безпеки і оборони України ви можете дізнатись в інтернеті на її офіційному сайті.


Конституційні зміни

Проект Закону України «Про внесення змін до Конституції України»

Пояснювальна записка до законопроекту

Порівняльна таблиця до законопроекту

Офіційні документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 605/2009
Про делегацію України для участі у Щорічній зустрічі експертів держав - учасниць Конвенції про заборону розробки, виробництва та накопичення запасів бактеріологічної (біологічної) і токсинної зброї та про їх знищення і Щорічній зустрічі держав - учасниць Конвенції про заборону розробки, виробництва та накопичення запасів бактеріологічної (біологічної) і токсинної зброї та про їх знищення

Графік Президента

07.08.2009
Зустріч з делегацією Конгресу США 

Події

Робоча поїздка
до Одеської області

Twitter

Представництво Президента

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

2009

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

Фотоальбом


Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, Президент України Віктор Ющенко і Митрополит Київський і всієї України Володимир

Віртуальна екскурсія