This version of the page http://www.visnuk.com.ua/glosariy/N.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-08. The original page over time could change.
- ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ - ONLINE

08
серпня
Субота
2009
ГЛОСАРІЙ



Розширений пошук >>
  
USD7.6980
RUB0.2469
EUR11.0620

Глосарій


А   Б   В   Г   Ґ   Д   Е   Є   Ж   З   И   І   Ї   Й   К   Л   М    Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ю   Я

- Н -

Наймана особа - фізична особа, яка безпосередньо власною працею виконує трудову функцію виключно за дорученням або наказом працедавця згідно з умовами укладеного з ним трудового договору (контракту) відповідно до закону. При цьому усі вигоди від виконання такої трудової функції (крім заробітної плати такої найманої особи, інших виплат чи винагород на її користь, передбачених законодавством), а також усі ризики, пов'язані з таким виконанням або невиконанням, отримуються (несуться) працедавцем (Закон України від 22.05.03 р. N 889-IV).

Незалежна професійна діяльність - діяльність, що полягає в участі фізичних осіб у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, так само як діяльності лікарів (у тому числі стоматологів, зубних техніків), адвокатів, приватних нотаріусів, аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів та помічників зазначених осіб або осіб, зайнятих релігійною (місіонерською) діяльністю, іншій подібній діяльності, за умови якщо такі особи не є найманими працівниками чи суб'єктами підприємницької діяльності, які згідно з абзацом другим пункту 1.8 цієї статті прирівнюються до найманої особи (Закон України від 22.05.03 р. N 889-IV).

Неплатоспроможність - неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку їх сплати грошові зобов'язання перед кредиторами, в тому числі по заробітній платі, а також виконати зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) не інакше як через відновлення платоспроможності (Закон України від 30.06.1999 р., N 784-XIV). 

Нерезиденти - юридичні особи, суб'єкти підприємницької діяльності, що не мають статусу юридичної особи (філії, представництва тощо), з місцезнаходженням за межами України, які створені й діють відповідно до законодавства іноземної держави, у тому числі юридичні особи та інші суб'єкти підприємницької діяльності, створені з участю юридичних і фізичних осіб (Закон України від 04.02.1998 р., N 74/98-ВР). 

Нерухоме майно (нерухомість) - об'єкти майна, які розташовуються на землі і не можуть бути переміщені в інше місце без втрати їх якісних або функціональних характеристик (властивостей), а також земля (Закон України від 22.05.03 р. N 889-IV).




ОГОЛОШЕННЯ ПРО КОНКУРС!

Довідник N 50 пільг, наданих чинним законодавством по сплаті податків, зборів, інших обов'язкових платежів

Оглядові листи ДПА України з питань справляння податків і зборів

План закупівель товарів, робіт та послуг ДП "ІВЦ ДПА України" на 2009 рік

Рішення ДПА України про розстрочення податкових зобов'язань платників податків

План закупівель товарів, робіт та послуг ДП "ІВЦ ДПА України" на 2009 рік

Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій

Перелік матеріалів з питань оподаткування та бухгалтерського обліку, надрукованих у "Віснику" протягом 2008 року

Проект Податкового кодексу України



ЦИФРИ І ФАКТИ

Читайте у наступному 29-му номері




Для пошуку необхідної інформації Ви використовуєте

До якого із спецвипусків "Вісника" Ви найчастіше зверталися

Ваша оцінка проекту Податкового кодексу України