УКРАЇНСЬКА ВСЕСВІТНЯ КООРДИНАЦІЙНА РАДА
UKRAINIAN WORLD COORDINATING COUNSIL
 ПРО УВКР  СТРУКТУРА УВКР  НОВИНИ  ПРОПОЗИЦІЇ ПРО СПІВПРАЦЮ  УКРАЇНСЬКИЙ КАЛЕНДАР  ГОЛОВНА
ПРО УВКР
СТРУКТУРА УВКР
ДІЯЛЬНІСТЬ УВКР
ФОРУМИ УКРАЇНЦІВ
ВІСНИК УВКР
ФОТОГАЛЕРЕЯ
АРХІВ РАДІОПЕРЕДАЧ
ПОШУК


 ПРОПОЗИЦІЇ ПРО СПІВПРАЦЮ



  Земляцтво Стрийщини
 

  ІІІ випуск Міжнародного збірника інформаційних, освітніх, наукових, методичних статей і матеріалів з України та діаспори “Український вимір”
 

  I Міжнародна наукова конференція "Кобзарство – в історії, літературі, культурі та народному епосі"
 

  До 200-річчя Ніжинської вищої школи. To celebrate the 200th anniversary of Higher Learning in Nizhen, Ukraine
 

  Монографія Віктора Ідзьо "Український Історичний Клуб м.Москви - 10 років активної праці (1995-2005)"
  Шукаємо спонсора на книгу

  Газетно-видавнича установа "Рідне Слово" (Новий Сад, Сербія і Чорногорія)
 

  Українці в Балтії
  Латвійська академічна бібліотека, Український інформаційний центр Латвійської академічної бібліотеки, Товариство українців в Латвії, Українське культурно-просвітницьке товариство “Дніпро” в Латвії, Посольство України в Латвійській Республіці проводять 9 грудня 2005 року в м. Рига II Міжнародну науково-практичну конференцію.

  Діаспора як чинник утвердження держави Україна в міжнародній спільноті
  Міністерство освіти і науки України, Львівська обласна державна адміністрація, Українська Всесвітня Координаційна Рада, Національний університет “Львівська політехніка” , Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою проводять І Міжнародну наукову конференцію 8-10 березня 2006 р., у м.Львові.

  І Міжнародна наукова конференція "Історія та мистецтво Галичини", присвячена пам'яті доктора мистецтвознавства, професора Михайла Фіголя
  Український Університет м.Москви, Університет”Львівський Ставропігіон”, Інститут Східної Європи, Державний Художній Музей м.Івано-Франківська – Хата- музей Михайла Фіголя. Конференція відбудеться в м. Івано-Франківську, з 29 по 30 вересня 2005 р.

  Творчість письменників-слобожан і вивчення їхньої спадщини у середній та вищій школі
  Інтернет-конференція. З 15 листопада 2005 р. по 15 листопада 2006 р. Організатори: Донецьке відділення Центру гуманітарної освіти НАН України, Донецька філія Товариства "Україна - світ".

  Науково-практична конференція "Постмайданове громадянське суспільство України: уроки для країни та світу"
  23 грудня 2005 року. Організатори: Секретаріат УВКР, Ініціативний консорціум громадського проекту “Україна – це ми”.

  Союз "Рада українців Казахстану"
  27 травня в м. Астана (Республіка Казахстан) відбудеться ІІ Республіканський фестиваль української народної творчості "Любіть Україну".

  «Українська освіта у світовому часопросторі»
  25 – 27 жовтня 2007 року в м. Києві відбудеться Другий Міжнародний конгрес

  МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ
  Під час проведення заходів у зв‘язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років

  „МОЛИТВА ЗА УКРАЇНУ”
  Союз української молоді Мурмана закликає всіх українців зі всього світу взяти участь в акції «Молитва за Україну», яка приурочена до святкування Великодня 8 квітня 2007 року – дня воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Саме у цей рік час свята збігається як у східних (православних), так і у західних (протестантів, католиків) християн. На нашу думку, це прекрасна можливість проявити єдність всіх українців незалежно від місця проживання і конфесійних відмінностей.

  "Українська весна в Санкт-Петербурзі"
  ІІ Міжнародний фестиваль під такою назвою відбудеться 18-22 травня 2007 року в м. Санкт-Петербурзі. Ідея проведення фестивалю з’явилася як результат прагнення до духовного відродження, взаємного збагачення і відтворення загального культурного простору, дружби і співпраці. Ми прагнемо до того, щоб фестиваль став однією із найяскравіших подій у Санкт-Петербурзі, щоб серед його учасників були справжні зірки, а серед гостей – шанувальники фольклорного мистецтва та сучасної музики.

  ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ В ДИТЯЧОМУ ФЕСТИВАЛІ "ВЕСЕЛКА" В БОЛГАРІЇ
  Представники української діаспори м. Варна (на березі Чорного моря) спільно з болгарськими фірмами вдруге організовують творчий дитячий фестиваль під назвою „Веселка”. 2006 року в ньому взяли участь діти з багатьох країн, зокрема і з України. Число учасників становило майже 360 осіб.

  Відгукніться!
  Полтавське обласне товариство політв’язнів та репресованих, порушивши майже занедбану проблему репресій та голодомору, розпочало велику благородну справу – пошук земляків, геноцидом розкиданих по всьому світу.

  УВАГА! КОНКУРС!
  Управління у справах національностей та міграції Київської міської державної адміністрації разом з Українською Всесвітньою Координаційною Радою проводять щорічний міський конкурс на кращу роботу серед учнів 9-11 класів навчальних закладів міста Києва на знання української діаспори, її історії, традицій і звичаїв.

  Про Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету “Львівська політехніка”
  ХХІ століття характеризується двоєдиним процесом: потужною глобалізацією і національною самоідентифікацією. У цих об’єктивних суспільних процесах особливої ваги набирає таке явище як діаспора – етнічна меншина емігрантського походження, яка живе поза межами своє матірної Батьківщини, але підтримує духовні, культурні та матеріальні зв’язки з нею. Свідченням цього є проведення саміту Європейської діаспори 2003 року, в документах якого зазначено: “Європейці, які проживають за межами батьківщини, є великою цінністю. Те, що вони досягли особисто у поєднанні культур, при збереженні їх власної культури, є спільною метою розширеної Європи.”

  Протокольне рішення
  Протокольне рішення за результатами селекторної наради впровадження тематичного напрямку туристично-екскурсійного маршруту „Трипільська Україна” інноваційного проекту „Подорожі до прадавніх культур та хліборобських традицій Східної Європи”

  IV Фестиваль української культури “Калина“ (Новий Сад, 2007)
  25 червня – 1 липня 2007 року в Новому Саді (Сербія) відбудеться ІV Фестиваль української культури "Калина". Захід проходитиме під патронатом Виконавчої ради АК Воєводини та за фінансової підтримки Міністерства культури і туризму України, Міністерства культури Сербії, міської ради Нового Саду.

  Міжнародний благодійний фонд „Українська Всесвітня Рада”
  Міністерство юстиції України зареєструвало Міжнародний благодійний фонд „Українська Всесвітня Рада” Української Всесвітньої Координаційної Ради.

  НАЦІОНАЛЬНА ФІЛАРМОНІЯ УКРАЇНИ
  Презентує Андрія Бурлуцького у літературно-музичних виставах

  Моновистави Андрія Бурлуцького
  Українська Всесвітня Координаційна Рада звертається до громад українців за кордоном з рекомендацією запрошувати на культурні заходи та пам’ятні дати Лауреата міжнародних конкурсів читців, артиста Національної філармонії України Андрія Бурлуцького.

ENG | UKR
НОВИНИ
АНАЛІТИКА
ПРОПОЗИЦІЇ ПРО СПІВПРАЦЮ
УКРАЇНСЬКІ ЗМІ СВІТУ
УКРАЇНСЬКИЙ КАЛЕНДАР
ГОСТЬОВА КНИГА
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
ОБГОВОРЕННЯ
При використанні матеріалів посилання на uvkr.com.ua
є обов'язковим.
01004, Київ, вул. Горького 3-б, тел. 287-22-41





© УВКР, 2004 MADE IN WEBKOMORA