Реклама
АВТОРИЗАЦIЯ
Введiть ваш логiн:
Введiть ваш пароль:
 
РОЗДIЛИ САЙТУ
ДОДАТКОВІ РОЗДІЛИ
КАЛЕНДАР ВАГІТНОСТІ
РОЗСИЛКА
Введiть ваш e-mail:
Ваше iм'я:
Формат листа:
про розсилку
RSS-ТРАНСЛЯЦІЯ
НАША КНОПКА

iншi кнопки ви можете знайти на цiй сторiнцi


Календар вагітності
Календар вагітності: десятий тиждень вагітності

Ембріон

Зростом у 4,5 сантиметри та вагою 5 грамів, твоя дитина здається мініатюрною. Так, вона мініатюрна, але всі основні органи та системи сформовані! Усередині тебе живе людина, яка своїм зовнішнім виглядом уже ніяк не нагадує пуголовка, як декілька тижнів тому!

Малюка вже можна впізнати в обличчя, навіть по таких дрібницях, як вії чи вушка. Стає видими перший пушок на голівці. Хрящі починають костеніти, на кінчиках пальчиків рук утворюються мініатюрні нігтики.

Трохи пізніше так же з'являться нігті на пальчиках ніжок, пізніше, адже дитинка розвивається згори вниз. Незважаючи на те, що стать уже давно визначена, ти ще не зможеш переконатися, хлопчик чи дівчинка скоро стане новим членом твоєї родини. На даному етапі розвитку пуповина між ембріоном та стінкою матки починає функціонувати активніше і достатньо швидко починає створюватися плацента. Адже дитина тепер буде швидко рости а це можливо лише тоді коли малюк отримує достатньо живильних речовин через пуповину з плаценти.

Поки що тобі не потрібно харчуватися за двох якщо ти, звичайно, не почуваєшься настільки голодною! Та все одно намагайся харчуватися настільки здоровою їжею, наскільки буде виходити: різноманітні продукти, багато високоякісних білків, зернові, яйця, продукти, багаті кальцієм, овочі та фрукти. Якщо ти можеш це собі дозволити, розглянь питання переходу на органічні продукти, які містять менше пестицидів, гормонів росту, антибіотиків.

Пий щодня більше, ніж ти пила зазвичай: твоє тіло виробляє більше крові, навколоплідної рідини - і ти ходиш у туалет за двох! Добре - це коли ти ніколи не відчуваєш спрагу, а вода завжди з тобою.

А ти знаєш, що з цього тижня твоя дитина - вже не ембріон? Тепер вона називається «плід» - ненароджений нащадок.

Майбутня мама

Мама втомилася... так утомилася від усієї цієї підготовки тіла до пологів. Нова судинна система має бути створена в твоєму тілі! Це може спровокувати залізодефіцитну анемію, через яку ти почуватимеш ще більшу втому.

На ранніх строках вагітності деякі жінки мають низький тиск, іноді навіть занадто низький. Результат - почуття втоми та запаморочення. І коли тебе цілий день нудить, це також втомлює досить сильно. А якщо ти маєш дітей, роботу, напружений графік, то буває досить складно знайти час на перепочинок. Ось чому для того, щоб бути хорошою мамою, ти маєш піклуватися і про себе також, уважно прислухатися до свого тіла.

І ти маєш змінити темп свого не-вагітного-життя на більш повільний. Просто лягати спати раніше, спати вдень, коли потребуєш цього, попросити чоловіка взяти на себе частину твоїх домашніх обов'язків. Маєш дітей? Можливо, бабуся й дідусь погодяться придивлятися за ними трохи частіше, поки ти не станеш почуватися більш енергійно. Можливо, твої скарги на ранньому строку вададуться комусь недоречними, та ти маєш робити все, щоб отримувати насолодження від вагітності.

Брат/сестра

Так, діти, ви були праві! Скоро у вас з'явитьсяновий братик або сестричка. Батьки казали про це вчора після школи. Ви і раніше підозрювали щось таке, але не запитували напряму. Ви просто зробили вигляд, що були взагалі не в курсі подій: нехай батьки тішаться, що зробили сюрприз!

Ви ще не вирішили, радіти цій події чи ні. Те, що відомо напевно: є дитина, вона у мами в животику, і ви маєте чекати, бо народиться вона нескоро. Мама і тато виглядали веселими і щасливими, коли казали про це - так що, можливо, це і дійсно непогано. Хоча поки що ви ніяк не можете уявити життя з немовлям у домі; уся ця ситуація виглядає досить таємничо.
Навіть у школі не можна нічого казати про дитину, бо мама сказала, що, можливо, ще будуть проблеми. Про що це вона?

* підрахунок з першого дня вашої останньої менструації

Попередній тиждень Наступний тиждень


(За матеріалами 3D Pegnancy)


Опублікувано : 06 Березень 2008 | Переглянуто : 8524 | обговорити на форумі
Коментарів: 0

Залишити коментар може тільки зареєстрований відвідувач. Якщо ви ще не зареєструвалися, будь ласка, пройдіть на цю сторінку.

ПОШУК ПО САЙТУ
Реклама
ДЛЯ ДIТЕЙ
Малювання та розфарбовування готує руку вашої дитини до письма. Поєднуйте приємне i корисне: завантажуйте красивi контурнi картинки.
Подивитися
Загадки: новi й улюбленi, цiкавi та смiшнi. Вибирайте на свiй смак!
Читати
усе для дiтей
У ВАС ПРОБЛЕМА?
Ви можете поставити будь-яке запитання щодо виховання чи навчання дитини i спецiалiст допоможе вам вирiшити вашу проблему.

На ваші запитання відповідають спеціалісти:
гінеколог
психолог
слінгоконсультант
косметолог
НАШІ ПАРТНЕРИ
НАШІ ДРУЗІ










































Сплануй своє весілля - obruchka.com.ua











ще друзі
Copyright 2007 MAMA-TATO.COM.UA
Усi права захищено. All rights reserved
На головну Форум Книги Статтi Контакти
При використаннi матерiалiв з порталу mama-tato.com.ua активне посилання на нас обов'язкове.



Покупайте ручки с логотипом и пепельницы с логотипом.. санитарно эпидемиологическое заключение на производство - посмотрите здесь
[ PG.t : 0.02 | DB.q : 10 | DB.t : 0.00 ]