This version of the page http://www.sta.lviv.ua/index.php?id=636 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-01. The original page over time could change.
ДПА у Львівській області: Як подати звітність в електронному вигляді
Пошук
Головна » Інформація » Електронна звітність » Як подати звітність в електронному вигляді

Податкова звітність в електронному вигляді

Податкова звітність в електронному вигляді подається до органів ДПС України за умови її підготовки в форматі, визначеному наказом ДПА України від 03.05.2006 №242 із змінами, внесеними наказом ДПА України №670 від 05.12.07, із накладанням електронного підпису на електронний документ та його шифруванням для забезпечення конфіденційності інформації.

Щоб підключитись до системи подання податкової звітності в електронному вигляді та подати звітність через Інтернет необхідно виконати наступних 7 кроків:

1. Відвідати Державну податкову інспекцію за місцем реєстрації або сайт ДПА у Львівській області чи ДПА України (www.sta.gov.ua) для отримання необхідного пакету документів, безкоштовного програмного забезпечення формування та подання до органів ДПС податкової звітності, податкових накладних і реєстрів податкових накладних в електронному вигляді.

 - завантажити типовий договір у форматі MS Word;

- Інструкція з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку;

 - завантажити необхідне ПЗ.

2. Обмінятися з податковим органом посиленими сертифікатами відкритих ключів електронно-цифрового підпису (ЕЦП), сформованими акредитованим центром сертифікації ключів ЕЦП, та укласти договір про визнання електронних документів, надісланих засобами телекомунікаційного зв’язку.

Укладання договору НЕ ЗОБОВ'ЯЗУЄ Вас надавати звітність ТІЛЬКИ в електронному вигляді!

Будь-який з податкових звітів Ви матимете можливість надавати саме так, як побажаєте:

- або як і раніше - у паперовому чи комбінованому вигляді (дискета + паперовий носій),

- або по-новому - в електронному вигляді засобами e-mail.

3. Підготувати звітність з використанням наявного у Вас програмного забезпечення у форматі XML.

На сьогоднішній день звітність у вказаному форматі дозволяють підготувати останні версії провідних бухгалтерських програм "1С Бухгалтерія", "Бест-Звіт", "Парус" тощо.

Податкова служба розуміючи, що не всі платники податків мають фінансову можливість придбати системи автоматизації бухгалтерського обліку, чи не мають потреби у встановленні таких потужних систем, розробила для платників податків спеціальне безкоштовне програмне забезпечення для формування і подання податкової звітності, податкових накладних та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді.

4. Засобом криптографічного захисту інформації (КЗІ), сумісним за форматами даних із засобами КЗІ, що використовуються в органах ДПС, накласти на сформований файл (файли) податкової звітності електронний цифровий підпис та зашифрувати його з використанням сертифіката відкритого ключа ЕЦП податкового органу, в який подається звітність.

5. За допомогою засобів електронної пошти надіслати "підписані" файли до податкового органу.

З 26 травня 2009 року податкову звітність у будь-яку податкову інспекцію Львівської області можна надсилати на єдину поштову адресу

Для забезпечення гарантованої доставки звітності на адресу податкового органу, а також інших контролюючих органів, можна скористатися послугами спецоператора (www.eis.net.ua).

6. Отримати квитанції про результати отримання та завантаження надісланої Вами звітності.

7. За допомогою ПЗ накладання ЕЦП перевірити автентичність отриманої квитанції та переглянути її зміст.

Зберігайте надіслані файли звітності та отримані квитанції для підтвердження факту подання звітності!

Додаткову інформацію про систему електронної податкової звітності можна отримати на сайті ДПА України у розділі Платникам податків про електронну звітність.

Консультації з питань впровадження електронної податкової звітності платники податків Львівської області можуть отримати безпосередньо у своїй податковій інспекції або в консультаційному пункті ДПІ у м.Львові за адресою м.Львів, вул.Щепкіна, 4, каб. 21.

Завантажити презентацію "Подання податкової звітності в електронному вигляді" у форматі MS PowerPoint 2003 (1.3 Mb)