This version of the page http://novynar.com.ua/business/42382/print (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-08-01. The original page over time could change.
Новинар | Один з найбільших українських забудовників скорочує третину персоналу
Бізнес

Один з найбільших українських забудовників скорочує третину персоналу

3 листопада 2008
Рада директорів компанії XXI Століття ініціювала скорочення адміністративних та інших витрат, у тому числі 30-відсоткове скорочення персоналу, і вживає додаткові заходи щодо подальшого скорочення операційних витрат з метою поліпшення ліквідності. Відповідне рішення було ухвалене 29 жовтня.

Рада директорів також прийняла і оголосила переглянуту бізнес-стратегію, відповідно до якої компанія фокусується на основних бізнес-сегментах торгової та офісної нерухомості, а також житло преміум-класу.

Для того, щоб виконати свої поточні фінансові зобов'язання, компанія веде переговори з продажу непрофільних активів і бізнес-сегментів, а також проводить переговори з потенційними інвесторами як за індивідуальними проектами, так і щодо партнерської участі в проектах компанії.

Незважаючи на всі ці ініціативи, для компанії в умовах посилення кризи на ринках капіталу можливий ризик по невиплаті певних фінансових зобов'язань у найближчому майбутньому, враховуючи деякі боргові зобов'язання.

Варто нагадати, що чисті збитки компанії XXI Century Investments (Кіпр), холдингової компанії девелоперської групи XXI Століття (Київ), у першому півріччі 2008 року склали $ 76763 млн., тоді як перше півріччя 2007 року компанія завершила із чистим прибутком $ 1 млрд. 18432 млн.

Раніше компанія вже повідомляла про масові скорочення персоналу і вихід із сегментів складської нерухомості та логістики.
За рік компанія подешевшала більш ніж на 92%.

Компанію очолює депутат Київради Лев Парцхаладзе. 

 XXI Століття є українським девелопером, який працює на ринку нерухомості з 1999 року.

Компанія розвиває і керує проектами в Україні у торговельній (мережа ТРЦ "Квадрат), офісній, готельній, логістичній та житловій нерухомості.