This version of the page http://www.ugcc.org.ua/499.0.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-25. The original page over time could change.
Українська Греко-Католицька Церква: 24.01.2009
 
 
 
  • Запитуємо cвященика
  • Форум
  • Web-пошта
  • Контакти
  • RSS
Головна - Бібліотека - Покуття - Січень 2009 - 24.01.2009

24 січня 2009 року

Субота по Богоявленні.
Преп. Теодосія, спільного життя начальника
.

 

  • Короткий життєпис святого дня
  • Рядовий Апостол
  • Рядове Євангеліє
  • Оповідання для роздумів
  • Прохання про молитву

 

Святий Теодосій Великий

Святий Теодосій Великий народився 423 року в містечку Гарисі у провінції Каппадокії, що в Малій Азії. Юнаком вирушив до Єрусалима, щоб у пустелі вести богопосвячене життя. За благословенням св. Симеона Стовпника замешкав на горі Сіон. Невдовзі він поселився у печері, де прожив 30 років у молитві, пості й чуванні. Теодосій збудував великий монастир, в якому монахи жили за правилами чернечого життя св. Василія Великого.

Теодосій мужньо обороняв святу віру від єретиків. Його красномовні проповіді та численні чуда навертали до правдивої віри багато людей. Коли імператор довідався, що в Єрусалимі одна жінка зцілилася від раку, діткнувшись одежі Теодосія, то вигнав його з країни. Повернувшись із заслання, Теодосій прожив ще 11 років і відійшов у вічність 529 року.

Послання ап. Павла до Ефесян 6, 10-17

Браття, зміцнюйтеся Господом та могутністю Його сили. Зодягніться у всю Божу зброю, щоб ви могли протистояти підступності диявола. Адже наша боротьба не з тілом і кров'ю, але з началами, з владами, зі світовими правителями темряви цього [віку], з піднебесними духами злоби. Тому візьміть усю Божу зброю, щоб ви змогли дати опір у день зла і, все подолавши, вистояти. Отож, стійте, підпережіться істиною, зодягніться в броню праведності, взуйтеся в готовність благовістити мир. Понад усе візьміть щит віри, яким зможете погасити всі вогненні стріли лукавого; візьміть шолом спасіння і духовний меч, яким є Боже Слово.

Євангеліє від Матея 4, 1-11

В той час возведений був Ісус Духом у пустиню спокуситися від диявола. І постив сорок днів і сорок ночей, і нарешті зголоднів. Тоді підійшов до Нього спокусник і сказав: Коли Ти Син Божий, скажи, щоб це каміння стало хлібом. Він відповів: Написано є, що чоловік житиме не самим хлібом, а й кожним словом, що виходить з уст Божих. Тоді диявол взяв Його у святе місто, ставить на наріжник храму й каже: Коли Ти Син Божий, кинься додолу, написано бо: Він ангелам Своїм заповість про Тебе, і вони візьмуть Тебе на руки, щоб Ти ногою не спіткнувся об камінь. Ісус сказав до нього: Написано також: Не будеш спокушувати Господа, Бога Твого. Знову бере Його диявол на височенну гору і показує Йому всі царства світу і їхню славу, кажучи: Оце все дам Тобі, як упадеш ниць і поклонишся мені. Тоді Ісус сказав до нього: Іди від мене, сатано. Написано бо: Господу, Богу твоєму, поклонишся, і Йому єдиному будеш служити. Лишив тоді Його диявол. І ось ангели приступили і служили Йому.


Хто вестиме?

Американська дівчина, беручи уроки танцю у старомодній танцювальній школі, постійно виявляла схильність вести партнера. Це часто викликало протести на зразок: «Гей! Хто веде – ти чи я?»

Одного разу її партнером виявився молодий китаєць, який після кількох хвилин танцю ввічливо зашепотів: «Хіба насправді не буде краще, якщо під час танцю дама уни­катиме всіляких упереджень щодо напрямку, в якому повинна рухатися пара?»

Ентоні де Мелло "Молитва жаби", том 1 - Свічадо, 1999


Прохання про молитву

З 9 грудня 2003 року на цьому місці у "Покутті" Ви можете подати своє прохання про молитву. А ми передамо його сестрам-монахиням Української Греко-Католицької Церкви, які будуть молитися у Вашому намірі. Якщо Ви не заперечуватимете, прохання буде активізоване тут (тільки текст прохання, без вказівки імені та прізвища того, хто просить про молитву).

Запрошуємо відвідувачів нашої сторінки до спільної молитви, адже Господь наш Ісус Христос сказав: "Де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них" (Мт. 18, 20), - а також: "Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам" (Мт. 7, 7). Як відомо, молитви є різні (одна триває декілька хвилин і інша - лічені секунди), тому просимо про таку молитву, яку матимете змогу промовити.

Просимо помолитися

- за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея (Шептицького) та Ісповідника віри Патріарха Йосифа (Сліпого);
- за Боже благословення для Андрія та Оксани, за мир, злагоду і любов у їхній сім'ї, і щоб Господь Бог подарував їм дитину;
- за здоров'я та Боже благословення для Ольги, Романа, Марії, Дмитра, за мир, злагоду і любов у їхніх сім'ях;
- за упокій душі Володимира;
- за здоров'я душі і тіла Марії;
- за Боже благословення та навернення до Христової Церкви Вікторії;
- за здоров'я та Боже благословення для Михайла, Галини, Андрія, Ігора, Олега, Ольги, Люби та Віталія.


(Формулювання прохання має бути чітким і лаконічним).


Ваше ім'я:
Ваше прохання:

В розділіi...



      Створення web-сайту - WebСвіт