This version of the page http://www.slovo-unp.com/?i=cult (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-25. The original page over time could change.
"Народне слово" - загальнополітичний тижневик

RSS | PDA


архів | про газету | гарячі новини

СВІЖИЙ ВИПУСК
ЧИТАЙТЕ ЩОЧЕТВЕРГА

Партійні новини Політика Міжнародний вимір Економіка Регіони Суспільство Культура

культура

Дуби і леви

Не раз мені випадала нагода пересвідчитися в тому, що ірраціональне напрочуд часто виявляється переконливішим і точнішим од раціонального. Звісно, не тоді, коли йдеться про точність математичну, – в такій царині вихід поза рамці ratio не лише небажаний, а часто буває і небезпечний. Одначе там, де потрібна точність мистецька, художня, образна, – там раціонально «відфотографований» світ одразу блідне перед одним удалим штрихом чи мазком, а детальний скрупульозний опис із легкістю поступається двом-трьом «напіввипадковим» словам, ґраційно поєднаним у метафору…

 

Смакуй українське!

Не раз ми вже констатували, що літо відкриває широкі можливості для людей, залюблених у мандри. Тепла пора року дозволяє закинути до наплічника мінімум речей і податися до нових відкриттів. Одначе при цьому нам ніде не подітися від необхідності бодай інколи повноцінно харчуватися. При цьому спадає на думку мудра істина про те, що великою мірою ми складаємося з того, що їмо. І це не лише медично доведений факт. Можна надибати цілу низку цікавих досліджень про те, як національна кухня відображає характер народу, а водночас є своєрідною запорукою його здоров’я – адже наші предки протягом століть «випробовували» ті чи інші страви, а отже, до нас дійшли справді корисні саме для наших організмів рецепти.

 

Володимир СТУПАК: «Мінкультури має захистити український кінопростір від низькопробних російських фільмів»

«Можна лише вітати рішення Міністерства культури про заборону демонстрації в Україні низькопробної західної продукції. Одначе хотілося б, щоб міністерство також звернуло увагу й на російську «чорнуху», – заявив член Правління Української Народної Партії Володимир Ступак. Так він прокоментував рішення Мінкульту про заборону демонстрації в Україні американської комедії «Бруно» з коміком Сашею Коеном у головній ролі.

 

Слово у відповідь (Апокризис) православних християн України на міжконфесійні чвари, суспільні біди, спокуси й випробування

Православні християни України! Дорогі брати й сестри!
Людині насилаються біди й спокуси, щоб перевірити й випробувати її. Сьогодні одним з найтяжчих випробувань для України є розділ її духовного тіла між різними православними конфесіями. Цей розділ штучно підтримується з-за кордону, а подекуди й усередині нашої країни, тими, хто не хоче єдності нашого народу і нашої Богом береженої України.

 

Пошук у номері

 

Посилання


www.unp.ua


kostenko.unp-ua.org


unp.kharkov.ua


Реклама




Читай українське! Передплатна ціна «Народного слова» на 1 місяць – 2 грн; на 3 місяці – 6 грн. Iндекс 21558




© Газета "Народне слово" 2004-2009
При перепублікуванні матеріалів посилання на газету "Народне слово" обов’язкове
Розробка: Bativan Design Group
Тест драйв 2131 , кредит лада финанс