This version of the page http://www.letrodectus.te.ua/?cat=15 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-24. The original page over time could change.
LetrOdectUS

2

Oct

Як встановити реалістичні цілі на навчальний рік

Закінчився перший місяць навчального року, у декого вже навіть розпочалася перша сесія. Саме тому я вирішила зробити переклад статті How to Set Realistic Goals this School Year, що була опублікована на блозі Student Hacks. Це вже третя стаття на цю тематику, попередні дві - Як покращити свою пам’ять: 8 порад студенту та Як запам’ятати все, що читаєш: 5 незамінних порад студенту.

Сподіваюся, ці поради стануть вам у нагоді:

1. Намагайтеся записати свої цілі у позитивному світлі:

(more…)

16

Aug

Як покращити свою пам’ять: 8 порад студенту

Судячи із коментарів, переклад статті Як запам’ятати все, що читаєш: 5 незамінних порад студенту виявився досить корисним, тому я вирішила зробити ще один переклад допису із студентського блогу Student Hacks, а саме статтю на схожу тематику - як покращити свою пам’ять (How to Add RAM to Your Brain – 8 Memory Hacks).

Запам’ятовувати тонни інформації стає набагато легше, якщо використовувати для запам’ятовування своєрідну схему. Ось 8 схем, які допоможуть “зацементувати” інформацію у пам’яті (якщо у вас є свої особливі методи покращення пам’яті - поділіться ними в коментарях):

(more…)

1

Aug

Як запам’ятати все, що читаєш: 5 незамінних порад студенту

На вулиці літо, навчання вже давно закінчилося і, боюся, ця стаття буде не надто доречна. Але зрештою зовсім скоро у багатьох почнеться (silverok, vovanada, masterpiecer) чи продовжиться навчання в універах. Сподіваюся ви почерпнете корисні для навчання поради:

* це переклад статті How to Start Remembering Everything You Read із studenthacks.org.

1. Конспектуй прочитане

Записуючи прочитане своїми словами ти змушує розум аналізувати, синтезувати та оцінювати інформацію  набагато краще. Ти не просто пасивно читаєш, а спонукаєш мозок поєднувати ідеї та “перетравлювати” їх. Роби маленькі нотатки після кожного прочитаного параграфу, чи теми.

(more…)

7

Apr

Як написати дієве резюме - мотиваційний лист (частина третя)

Прочитати перші дві частини із серії Як правильно написати дієве резюме можна тут і тут.

Мотиваційни лист (cover letter CL) – це документ, що доповнює Ваше резюме при влаштуванні на роботу. В навчальних цілях (при подачі заявки на стипендію, грант і т.п.), мотиваційний лист носить назву statement of purpose та пишеться дещо по іншому.

Мотиваційний лист це короткий діловий лист (200-250 слів), з написанням якого виникає найбільше труднощів.

Резюме не дає достатньо інформації… З (мотиваційного) листа можна багато чого побачити: як людина мислить, як висловлює свої думки, наскільки серйозно ставиться до цієї вакансії і т. д. Зрештою, я вважаю супровідний лист проявом елементарної ввічливості. - Ярина Ключковська Nords PR Ukraine.

(more…)

Останні записи

Довгенько ж мене не було!
Jun, 8

Найкумедніші пошукові запити на Зроби Сам(А)
Apr, 3

Моє 8 Березня
Mar, 9

Останні коментарі

Досить цікава статистика і кумедна дуже )))...
dv

скажіть пліз, де можна придбати кольорові лінзи??? можливо х...
jurij

бгиии... :) з твоїми коментарями звучить супер ;)...
FredCat