Миколаївська обласна бібліотечна асоціація (МОБА)

Ресурси бібліотек міста Миколаєва
Зведений електронний каталог
http://www.e-catalog.mk.ua
 Українська   Русский 

Віртуальні презентації нових надходжень до фонду Науково-педагогічної бібліотеки міста Миколаєва

2009:
Мовознавство  Літературознавство: основи і здобутки  Педагогіка: наука і мистецтво  Журнали видавництва "Основа"  Довідкові видання - шлях у країну знань  Подарунки від Російської національної обищини "Русичъ"  Книги подаровані бібліотеці Посольством США в Україні  Ю.С. Крючков – летописец Николаева
2008:
Психологія  Методи ефективного управління навчальним закладом  Організація навчального процесу  Шляхами історії  Школа класного керівника  Діти Індиго
2007:
Виховна робота  Управління школою  Математика  Хімія  Фізика  Біологія  Географія  Історія
Шляхами історії

Вашій увазі пропонуємо книги серій "Великі цивілізації" та "Гіди цивілізації", які будуть корисними всім тим, хто цікавиться історією.

 

Делюмо, Ж. Цивилизация Возрождения / Ж. Делюмо; Пер. с франц. И. Эльфонд. - Екатеринбург: У-Фактория, 2006. - 720 с. - (Серия "Великие цивилизации").

Ця книга, одного із самих відомих французьких істориків, відображає сучасний погляд на епоху Відродження, поєднану багаточисельними лініями з попередніми століттями і дивовижним чином передбачає наш час.
В цю епоху вперше на передній план виступає особистість, жінка, дитина, освіта, фінанси, релігія та мистецтво. Величезна енергія, жага слави і пізнання людської природи -такою є ця епоха, що породила Еразма і Рабле, Лютера і Томаса Мора, Жанну д'Арк, Мікеланджело і Рафаеля.

 

Ле Гофф, Ж. Цивилизация средневекового Запада / Ж. Ле Гофф; Пер с франц. под общ. ред. В.А. Бабинцева. - Екатеринбург: У-Фактория, 2007. - 560 с. - (Серия "Великие цивилизации").

Автор книги, спеціаліст з історії Середніх віків, не тільки розглядає реалії епохи і матеріальні аспекти часу, а й відкриває сучасному читачеві повсякденне життя людини, яка переходила від насилля до мирного життя, від віри до знань.

 

Шоню, П. Цивилизация классической Европы / П. Шоню; Пер. с франц. В.А. Бабинцева. - Екатеринбург: У-Фактория, 2005. - 608 с. - (Серия "Великие цивилизации").

Книга докладно розкриває цивілізацію Європи класичної епохи 1630-1760 років (включаючи і Росію). Епоха розглядається з двох точок зору: з точки зору демографії, законів, які регулюють життя величезних людських мас, і з точки зору духовної історії, історії релігії, мистецтва і думок, що формували свідомість епохи Просвітництва.

 

Сурдель, Д. Цивилизация классического ислама / Д. Сурдель, Ж. Сурдель; Пер. с франц. В.А. Бабинцева. - Екатеринбург: У-Фактория, 2006. - 544 с. - (Серия "Великие цивилизации").

Автори виділяють в ісламській цивілізації класичний період, який починається з 622 року - з часу пропвіді Мухаммада і закінчується ХІІІ століттям, епохою розпаду великої ісламської імперії, що розкинулась колись від Іспанії до Індії з заходу на схід і від чорної Африки до Чорного та Каспійського морів з півдня на північ.
Ця велика імперія розглядається в книзі, по-перше, в її політичному, регіонально-соціальному, економічному і культурному аспектах, по-друге, в аспекті її внутрішньої єдності і розмаїття, по-третє, як цивілізація глибоко своєрідна, підпора цивілізації Заходу, але пов'язана з нею спільним історико-культурним контекстом.

 

Елисеефф, В. Японская Цивилизация / В. Елисеефф, Д. Елисеефф; Пер. с франц. И. Эльфонд. - Екатеринбург: У-Фактория, 2006. - 528 с. - (Серия "Великие цивилизации").

Історія японської цивілізації - це історія національної гордині, нищівної воєнної поразки, історія становлення національної самосвідомості, величезної працелюбності, відповідальності, історія народу, що створив велику культуру і мистецтво.

 

Робер, Ж.-Н. Рим / Ж.-Н. Робер. - М.: Вече, 2006. - 384 с. - ("Гиды цивилизаций").

Ця книга про Стародавній Рим та велику і могутню імперію, яка заклала культурні та державні основи для більшості європейських держав. Тут можна знайти детальну хронологію римської імперії, розділи, присвячені державному й військовому усторю, економіці, культурі та побуту.

 

Робер, Ж.-Н. Этруски / Ж.-Н. Робер. - М.: Вече, 2007. - 368 с. - ("Гиды цивилизаций").

Етруски - творці першої розвинутої цивілізації на Апенінському півострові. Їх перші поселення це - процвітаючі общини, розташовані в центральній частині західного узбережжя Італії, в області, що мала назву - Етрурія.
В епоху найвищої могутності етруски поширювали свій вплив на значну частину півострова, впритул до підніжжя Альп на півночі й околиць Неаполя на півдні. Підкорився їм і Рим.

 

Оке, Ж.-К. Средневековая Венеция / Ж.-К. Оке. - М.: Вече, 2006. - 384 с. - ("Гиды цивилизаций").

Колись Венеція була столицею могутньої держави, яка мала великий вплив в Середземномор'ї. Автор книги обмежує час подій 1500 роком. На думку автора, саме середньовіковий періодВенеціанської республіки найбільш цікавий, оскільки саме в цей час в повній мірі визначились риси унікальної цивілізації, яка вплинула на культурний і політичний розвиток Європи.

 

Поло де Болье, М.-А. Средневековая Франция / М.-А. Поло де Болье.- М.: Вече, 2006. - 384 с. - ("Гиды цивилизаций").

Ця книга свого роду путівник, тому в ній є все, що притаманне літературі цього жанру: опис країни, державного устрою, уряду, столиці, населення, способу життя, культури й багато іншого. Мандруючи з цією книгою, ви не будете розчаровані, адже автор запрошує вас відвідати Францію часів класичного Середньовіччя - одну із самих яскравих та цікавих епох цієї країни.

 

Анго, М. Классическая Индия / М. Анго.- М.:Вече,2007.-400 с.- ("Гиды цивилизаций").

Велика цивілізація Індостан представлена нам такою, якою вона була дійсно (і продовжує існувати у вікових традиціях народів Індії). До цього часу є нерозгадані загадки в тій спадщині, яку залишила нам Індія в галузі релігії, астрономії, математиці, культурі любовних стосунків.

 

Каменарович, И. Классический Китай / И. Каменарович. - М.: Вече, 2006. - 416 с. -("Гиды цивилизаций").

Книга доступно та докладно розкриває різні сторони життя класичного Китаю. В ній ви знайдете коментарі до хронології, короткі нариси з давньої культури, релігійного життя та побуту, які допоможуть відкрити для себе загадкову давню цивілізацію, що вже протягом багатьох століть дивує світ.

 

Рюкуа, А. Средневековая Испания / А. Рюкуа. - М.: Вече, 2006. - 384 с. -("Гиды цивилизаций").

Іберійський півострів - унікальний регіон, на території якого протягом багатьох віків жили разом християни, євреї та мусульмани. Це спільне існування дало початок єдиній у своєму роді цивілізаційній моделі.

Віртуальні презентації нових надходжень до фонду Науково-педагогічної бібліотеки міста Миколаєва

2009:
Мовознавство  Літературознавство: основи і здобутки  Педагогіка: наука і мистецтво  Журнали видавництва "Основа"  Довідкові видання - шлях у країну знань  Подарунки від Російської національної обищини "Русичъ"  Книги подаровані бібліотеці Посольством США в Україні  Ю.С. Крючков – летописец Николаева
2008:
Психологія  Методи ефективного управління навчальним закладом  Організація навчального процесу  Шляхами історії  Школа класного керівника  Діти Індиго
2007:
Виховна робота  Управління школою  Математика  Хімія  Фізика  Біологія  Географія  Історія

 З питаннями щодо функціонування цього сайту Ви можете звернутися до адміністратора проекту - admin@e-catalog.mk.ua