This version of the page http://www.sidirom.org.ua/?p=75 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-21. The original page over time could change.
Мандрівка до Зарваниці | Sidirom's Blog

Мандрівка до Зарваниці

Привіт всім читачам мого блогу! Хочу розповісти про свої враження від християнської святині Зарваниці, що на Тернопільщині в якій я побував на Зелені свята.

Назва села Зарваниця, за легендою, бере початок в 1240 році. Сюди втік монах з Київа (1240 році монголи зруйнували столицю). Стомлений він заснув в лісі, під час сну йому явилася діва Марія з Ісусом на руках. Прокинувшись монах те місце де його зарвав сон назвав Зарваницею. Згодом монах збудував капличку. Люди котрі дізналися про чудо почали оселятися в цих місцях. За ще одною легендою ці землі зцілили теребовлянського князя Василька, який був тяжко хворий, в знак подяки князь побудував тут церкву.

Відправилися ми в Зарваницю з родиною в годині 12-тій. За годинку вже добралися до цілі. По дорозі не сумували, Мустанг (а я їздив з ним) завантажив мультики собі на телефон . Під’їжджаючи до місця святині, дуже захопилися панорамою Зарваниці, красиві церкви та каплички на фоні тихої, спокійної природи.

Залишивши машину, ми йшли пішком розглядаючи, що підготували продавці, які розташувалися по боках дороги. Їх тут було дуже багато. Продавали все: від ікон до “татуювань”(наклейок) та маленьких свистків, що мене дуже засмутило. Де-де а продавати свистки в тих місцях по меншій мірі не дуже доречно. Моя суб’єктивна думка.

Зарваницький комплекс, заворожує. Сподобалося все: Храм, який було видно далеко за межами села, Троїцька церква, 60-ти метрова дзвіниця, брама з дзвіницею. Ще тут є струмки з посвященою водою біля яких було багато людей, які хотіли набрати воду в пляшки.

Помолившись, ми пофотографувалися, походили розгледіли комплекс, набрали водиці, купили сувенірів на пам’ять та відправилися додому. В Зарваниці мені дуже сподобалося. Це чудове місце. Я би усім радив побувати там, ви не пошкодуєте.


В другій частині замітки викладаю фотки


Я з хлопцями біля входу

Роздивляємося панораму

Храм

Набираємо святу воду

На фоні каплички

Монах молиться за здоров’я людей

Я з Мустангом

І на завершення дві листівки які я купив


Рубрика: Свято, Цікаве, офлайн

  1. 13 Коментарів до цього запису


  2. Опублікував Romka о Jun 17, 2008

    Ти перший раз був у Зарваниці? Я живу приблизно за 30 км від Зарваниці , тому буваю досить часто (переважно кінець червня - початок липня). Судячи по твоїх враженнях що перший раз!!!

  3. Опублікував Sidirom о Jun 17, 2008

    Так, справді я там уперше, але сподіваюся, що не востаннє

  4. Опублікував Меланка о Jun 25, 2008

    Я теж побувала на тому святому місці. Там чудово. Все таке красиве, тихенько, чистенько, затишно. Хочеться повертатися туди знову і знову. Раджу всім побувати в Зарваниці, помолитись, оздоровитись, торкнутись до прекрасного, підзарядити свою ауру. Удачі та нових подорожей!

  5. Опублікував Мар"яшка)) о Jun 27, 2008

    Здоров, Рома)) А ху із хто на твоїх фотках? Де там Руслан, а де ти? Я шось вже вас плутаю…

  6. Опублікував Sidirom о Jun 28, 2008

    Я в світлішій сорочці

  7. Опублікував Мар"яшка)) о Jun 28, 2008

    Яй)) То виходить, шо то Руслан в синій сорочці?

  8. Опублікував Sid о Jun 29, 2008

    Люблю догадливих дівчат

  9. Опублікував Меланка о Jun 29, 2008

    Привіт Sidirom ! Щось давненько не було нових статей, напевне Ви готуєте щось грандіозне. З нетерпінням чекаю. Успіхів Вам і творчих задумів!

  10. Опублікував Sidirom о Jun 29, 2008

    Я пообіцяв, що більше не буде копірайтів, тому до кожної замітки готуюся ретельно

  11. Опублікував Мар"яшка)) о Jun 29, 2008

    Sid, сприйму це як комплімент))))))))
    Просто останній раз, коли я бачила Руслана (на фотці, звісно ж), то в нього на лиці і прищика ні одного не було)) Старіє))

  12. Опублікував Sidirom о Jun 29, 2008

    Це називається перехідний вік

  13. Опублікував Ada о Jul 1, 2009

    класная церква

  1. 1 Трекбек(-и)

  2. Dec 27, 2008: Підсумки-2008 | Sidirom's Blog

Залишити коментар

Before you submit form:
Human test by Not Captcha

© 2009 - Sidirom’s Blog. Дизайн від WpThemeDesigner & PCProwl.