This version of the page http://news.if.ua/de-yure/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-19. The original page over time could change.
Де-Юре — Івано-Франківськ, Новини, Аналітика, Фото
 Наступна сторінка

«Межі повноважень - чи адміністративне безсилля?»

14 Липня 2009, 15:43
Україна позиціонує себе державою з демократичними принципами та за нормами Конституції , - з пріоритетом прав людини над  державним устроєм. Ймовірно, так  би повинен бути налаштований і державний  апарат. Тим паче, що з 1991 року Україна на правах молодої держави могла б запроваджувати нові правила відносин між державою та громадянином.

      Разом з тим, за час існування української  держави її апарат виріс, проте не став ближчим до людей, і навіть, не став гуманнішим.


Мін'юст: Уряд cкасував підвищення судових зборів

09 Липня 2009, 9:15
Кабінет Міністрів на засіданні 8 липня скасував урядову постанову №3612 від 14 квітня 2009 року щодо розмірів витрат з інформаційно-технічного забезпечення судових процесів, пов’язаних з розглядом цивільних та господарських справ. Постановою вводилися підвищені розміри ставок платежів за інформаційно-технічне обслуговування судових процесів.

Колегія МВС України: «Запровадження контролю за концентрацією вмісту алкоголю в крові водія наразі неможливо»

06 Липня 2009, 13:45
Зважаючи  на значний суспільний резонанс, викликаний матеріалами в  засобах масової  інформації щодо запровадження контролю за концентрацією вмісту алкоголю в крові водія, що оприлюднені після брифінгу в Департаменті ДАІ МВС України,  Колегія МВС України повідомляє, що такі нововведення можливі лише за умови створення відповідної матеріально-технічної та методичної бази. Водночас, щоб запровадити такий контроль,  Міністерству внутрішніх справ необхідно вишукати кошти на придбання сучасних приладів для діагностики,  відомих як алкотестери. Згідно з попередніми розрахунками для цього необхідно виділити понад 30 мільйонів гривень.

Пленум Верховного Суду України прийняв низку постанов, спрямованих на підвищення ефективності захисту прав громадян України

02 Липня 2009, 12:00
12 червня 2009 року під головуванням Голови Верховного Суду України Василя Онопенка відбулося чергове засідання Пленуму Верховного Суду України.

     Пленум призначив Першого заступника Голови Верховного Суду України. Ним знову обрано Петра Пилипчука, який обіймав цю посаду з червня 2004 року. На розгляд Пленуму було винесено ряд проектів постанов, спрямованих на підвищення ефективності захисту прав громадян. Пленум прийняв постанови «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» та «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства, що регулюють провадження у справі до судового розгляду».


Канадська допомога з питань сучасного адміністрування у судах

01 Липня 2009, 23:38
Світова судова практика показала, що організація роботи суду великою мірою впливає на його ефективність, доступність, оскільки забезпечує належні умови для справедливого відправлення правосуддя, винесення суддями своєчасних, чітких і добре обґрунтованих рішень, зрозумілих як для учасників справ, так і для широкого загалу.

Франківські судді провели семінар на тему торгівлі людьми

15 Червня 2009, 16:46
11 – 12 червня 2009 року в Івано-Франківську проходив міжнародний семінар «Особливості розслідування та захисту свідків у справах про торгівлю людьми та організовану злочинність »  за участю Радника з правових питань Посольства США Девіда Льюіса, голови Апеляційного суду Івано-Франківської області П.О. Гвоздика, голови Івано-Франківського міського суду  А.Ю. Малєєва, заступника прокурора Івано-Франківської області  В.П. Головчака, представників Генеральної прокуратури України та департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми МВС України.

Памятка для відвідувачів Івано-Франківського суду

25 Травня 2009, 13:45
Завдання цивільного судочинства - справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою захисту порушених, невизнаних прав або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Права осіб які беруть участь у справі

23 Травня 2009, 21:09

Особи, які беруть участь у справі позовного провадження, для підтвердження своїх вимог або заперечень зобов'язані подати всі наявні у них докази чи повідомити про них суд до або під час попереднього судового засідання.

Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно дотримуватися   своїх   процесуальних   прав   і   виконувати   процесуальні   обов'язки.


«Суд обличчям до людей»

15 Травня 2009, 10:27
Те, що Ви зараз бачите перед собою і читаєте — один із видів взаємовідносин Івано-Франківського міського суду та громадськості. Ця сторінка створена не для того, щоб підняти собі рейтинг.

Проект «Обличчям до людей»  - новий проект Івано-Франківського міського суду, спрямований на забезпечення доступного, справедливого та ефективного правосуддя, налагодження постійного «спілкування, діалогу» між судом та громадянами.


Оплата роботи судів змінюється

14 Травня 2009, 15:32
27 квітня 2009 року набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2009 року № 361 «Про внесення змін до розмірів витрат з інформаційно-технічного забезпечення судових процесів, пов’язаних з розглядом цивільних та господарських справ».

У зв’язку з цим виникла необхідність роз’яснення  суті внесених змін, порядку оплати, визначення розміру зазначених витрат та інших питань щодо  нормативного врегулювання у цивільному судочинстві процедур звільнення від оплати, відстрочки, розстрочки та повернення сплачених коштів.


 Наступна сторінка