This version of the page http://hata.profi.co.ua/pticy/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-18. The original page over time could change.
Птицы » Хата - мікрокосмос родинного життя
Хата моя, бiла хата, рiдна моя сторона. Пахне любисток i м'ята, мальви цвiтуть край вiкна. Д. Луценко
Логiн
Пароль
 
Реєcтрацiя на сайтi!
Забули пароль?
  Скарбниця
Бiблiотека
Традицii
Iсторiя
Народнi пiснi
Легенди та перекази
Свiтлини
Міфи
  Корчма
Анекдоти
Тости
Байки
Флеш-приколи

  Майстерня
Автомобiлi
Ремонт
Побутова технiка
Фiнансовi справи
Садiвництво
  Кухня
Рецепти
Здоров'я
Краса
Виховання
Захоплення
  Дитяча
Казки
Пiснi
Розмальовки
Вiршi
Iгри
Оповідання
  Хлiв
Тварини
Риби
Птахи


  Сарай
Шпалери
Кориснi лiнки
Усяка - Всячина
Листівки



  Популярнi
» 29 червня відбудеться арт-шоу "Ніч у Луцькому замк ...
» На відпочинок дітей у Карпатах з бюджету Львова виділил ...
» Екс-суддя Зварич дає свідчення: є конкретні прізвища та ...
  Останнi
У Тернополі підприємці недопла ..
Протягом січня-червня 2009 року фахівці управління оподаткування фізичних осіб Тернопільської об’єднаної ДПІ провели 115 документальних перевірок. У кожній із них виявлено порушення податкового ...

Ющенкові на Говерлі готуватиму ..
17 липня біля підніжжя найвищої гори Українських Карпат - Говерли розпочав роботу триденний молодіжний табір “Говерла 2009 - творимо безпечну Україну разом”. Цей військово-патріотичний зах ...

Або нова коаліція, або дострок ..
Президент України Віктор Ющенко вважає, що ситуацію, яка склалася у Верховній Раді України, доцільно вирішити через проведення дострокових виборів, призначенню яких має передувати низка законодавчих к ...


mp3-плееры (flash)

Ixtone MC320F 1Gb
$32.00..$89.02
Объем памяти: 1024; MP3; WMA; Поддержка ID3 tag; FM-тюнер; Диктофон; Эквалайзер; ЖК-дисплей; Тип ЖК-дисплея: монохромный; USB-порт: USB 1.1 / 2.0; Возможность и

Samsung YP-T7FX
$95.00..$153.00
Объем памяти: 512; MP3; WMA; ASF; OGG; MPEG4; JPEG; Поддержка ID3 tag; Поддержка WinAmp Playlist; FM-тюнер; Возможность обновления прошивки; Диктофон; Линейный

Genius MP3-DJ VIVID 1Gb
$59.00..$70.00
Объем памяти: 1024; MP3; WMA; Поддержка ID3 tag; FM-тюнер; Возможность обновления прошивки; Диктофон; Эквалайзер; колич. настр. эквалайз.: 5; Соотношение сигнал


  Як навчити птахів ходити в туалет
14 января 2008 | Автор: Mokosh  
Ви чули, як кішок, собак і навіть кроликів навчають правилам поведінки удома, зокрема, ходити в туалет в строго певному місці, але птахів?.. Так, деяких птахів можна цьому навчити. Як і з іншими тваринами, в цьому необхідне терпіння, послідовність і позитивне підкріплення.


          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Як визначити стать у птаха?
17 декабря 2007 | Автор: Mokosh  
Достатньо важко визначити стать птаха тільки по зовнішності, оскільки нього статеві органи розташованіу  середині тіла, і тому звичайні методи тут не підходять. Ви можете постежити за поведінкою ваших птахів, протеі тут слід врахувати, що одностатеві особини можуть бути надзвичайно ніжні один з одним. Вони часто залицяються один доа одного і відкладають незапліднені яйця.

          Коментарi: 0      Детальнiше...


  Пісня гаїчки попереджає про небезпеку
22 ноября 2007 | Автор: Mokosh  
Щебетання гаїчки світлокрилої ( Parus atricapillus, звичайний вид для Північної Америки) зачаровує людей. А для гаїчок спів несе багато життєво необхідної інформації. Коли гаїчка світлокрила насвистує «чик-е-ді-ді» - це може бути попередженням для інших птахів у зграї: неподалік знаходиться хижак.

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Пташині сезони
9 октября 2007 | Автор: Mokosh  

При плануванні вашого саду з метою привабити птахів суттєвим є розуміння того, як різні пори року впливають на їхнє життя.

Поведінка птахів в сильній мірі регулюється сезонним циклом, особливо змінами світового дня. Подовження днів навесні є спусковим механізмом для початку розмноження птахів, тоді як восени скорочення світлового дня є сигналом для мігрантів, таких як серпокрильці і ластівки, прямувати на південь на зиму.


          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Родоначальник домашніх кур
5 октября 2007 | Автор: Mokosh  

БАНКИВСКІЙ ПІВЕНЬ (Gallus gallus), птах сімейства фазанових

Довжина самця близько 65 см, самка дещо менше. Для самців характерні високий м'ясистий гребінь на голові, голі щоки і 1 або 2 сережки. Голова, шия, передня частина спини і поясниця півня оранжево-червоні; спина пурпурно-червона; хвіст і нижня сторона тіла блискучого зеленувато-чорного кольору. У курки гребінь менше, забарвлення оперення менш яскраве.


          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Птахи і сад: дещо з історії
17 сентября 2007 | Автор: Mokosh  
До приходу людей Україна була землею гаїв та лісів, дерева росли на більшій території долинних ландшафтів. Ми знаємо дуже небагато про життя птахів у ті доісторичні часи, та цілком ймовірно, що таких лісових видів як синиці та дятли було досить багато, тоді як птахи відкритих ландшафтів, такі як жайворонки та щеврики, були не такі звичайні і поширені як сьогодні.

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Побудова штучних гніздівель для білого лелеки
17 сентября 2007 | Автор: Mokosh  
Навесні лелеки повернуться до своїх домівок, бажано їх зустріти у всеозброєнні. Для цих птахів також істотною проблемою є "квартирне питання". Старих розлогих дерев із зламаними верхівками стає все менше, солом'яну стріху зараз взагалі майже не побачиш. Оскільки меншає кількість традиційних місць для побудови гнізд, все більше їх з'являється на нових – електричних стовпах. А це небажано для людей, та й небезпечно для самих птахів.

          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Беркут
4 сентября 2007 | Автор: anya  
Інша назва, котрою послуговуються європейські народи - золотий орел, німецька назва - кам'яний орел. Фінська назва - котка, угорська - szirtisas. З древності на Русі відома також інша назва птаха - халзан.

Це великий (до 85-90 см і масою від 3-х до 6.5 кг), енергійний, рухливий птах. Таксономічно вважається типовим орлом. Має довгі та відносно вузькі крила, потужні лапи з гострими кігтями. Самки помітно більші за самців, але мають однакове темно-буре забарвлення. Задня частина голови та шиї забарвлені у рудуватий колір. Молоді особини мають світлий хвіст з темною смугою. Для виду характерна суттєва морфологічна мінливість в залежності від регіону походження.

Вид поширений у Євразії (від лісотундри до Кавказу), Північно-Західній Африці, Північній Америці. В Україні зустрічається в Карпатах, в Білорусі за даними 1986 р (В.Алешка), відмічена пара птахів у Вітебському районі. Однак, за останнє десятиліття жодної гніздної пари не знайдено в Могильовській, Гроднинській, Мінській областях. Покинув цей птах і територію Прип”ятьського заповідника. Оселяються беркути звичайно в великих лісових масивах, на островах в заболочених місцевосцях. В Карпатах беркути гніздяться у важкодоступних містинах у горах. Гнізда беркутів можуть сягати діаметра 3-х і висоти 2-х метрів. Зручні гнізда використовуються птахами багато років підряд, якщо вони не відчувають загрози або негативного впливу оточуючого середовища. Кожна пара може мати кілька запасних гнізд в межах кормових угідь. В гнізді звичайно 1-2 яйця біло-кремового кольору (з”являються в квітні). Насиджування триває півтора місяці.


          Коментарi: 0      Детальнiше...
  Кабінет

Менеджмент
Пошукова оптимізація
Інтернет поради
Саморозвиток
Конкурентна розвідка



  Світлиця новин
Політика
Геополітика
Економіка
Культура
Музика
Бізнес
Світ
Спорт
Наука та здоровья
Шоу-бізнес
Огляд преси
Уряд
Наука й освіта
Суспільство
Дипломатія
Корупція
Релігія
Мас-медіа
Екологія
Туризм
Збройні сили
Правоохоронні органи
Кримінал
Пожежа
Надзвичайна ситуація
Євро-2012


  Телебачення-онлайн

24 канал новин
УТР Україна


  Радіо-онлайн

Радіо Зірочка

Твоє Радіо

Молоде радіо

Світ Радіо

НРКУ

УХ Радіо

Львівська Хвиля



  Потрібне
www.





Регистрация доменов
  Календар
«    Июль 2009    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  Голосування

Дух холоду (вітру)
Радянський Миколай
Тато
Дядько з вулиці
Уособлення Новорічного свята