This version of the page http://www.generali.garant.ua/?view=in_garant_pr_pr (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-18. The original page over time could change.
Дженералі Гарант
Головна
  • Страхування
  • Дженералі Гарант Страхування
  • Для фізичних осіб
  • Майнове страхування
  • Страхування домашнього майна
  • Страхування автотранспорту (КАСКО)
  • Страхування тварин
  • Страхування суден, яхт, човнів
  • Страхування вантажів та багажу
Страхування домашнього майна

Страхування майна – це один з найдавніших класичних видів страхування, який захищає від можливих фінансових збитків в разі настання непередбачуваних подій з застрахованим майном, і є одним із важливіших умов захисту Вашої фінансової стабільності та впевненого і спокійного життя.
Відповідно до Закону України “Про страхування”, ліцензії №239058 та правил страхування ВАТ УСК «Дженералі Гарант Страхування», майно може бути застраховане на випадок (страхові випадки) його пошкодження, знищення або викрадення внаслідок настання таких подій (страхові ризики):

  • пожежі, удару блискавки, вибуху;
  • падіння літальних апаратів або їх уламків;
  • стихійного явища (буря, вихор, ураган, смерч, злива, повінь, паводок, землетрус, обвал, оповзень, каменепад, лавина);
  • крадіжки зі зломом, грабежу;
  • протиправних дій третіх осіб, включаючи крадіжку з проникненням, грабіж, розбій, навмисне знищення або пошкодження майна;
  • пошкодження водою з водопровідних, каналізаційних, опалювальних систем і систем пожежогасіння, в т.ч. проникнення води із сусідніх приміщень;
  • інших, в тому числі специфічних, ризиків.

Договір страхування може бути укладений як по окремих ризиках, так і за повним пакетом ризиків.
На страхування приймається майно, що належить Страхувальнику на правах власності, придбане у кредит і є забезпеченням цього кредиту, отримане за договором оренди або яким Страхувальник тимчасово користується чи розпоряджається на інших законних підставах.
Ми страхуємо (об'єкти страхування):

  • нерухоме майно: житлові приміщення у багатоквартирних будинках (квартири, кімнати тощо), житлові будинки, зимові та літні дачі, включаючи їх невід’ємні конструктивні елементи, інженерне обладнання та комунікації, внутрішнє оздоблення (ремонт) приміщень; котеджі, надвірні господарські будівлі та споруди, включаючи бані, сауни, сараї, гаражі, бесідки, навіси, колодязі тощо, окремо розташовані гаражі, що знаходяться на постійному місці та мають стіни та дах, будівлі та споруди для вирощування, зберігання сільгосппродукції та для утримання тварин та птиці (конюшні, пташники, теплиці та т.ін.), конструктивні споруди, що знаходяться на земельних ділянках, відведених для Страхувальника, а саме: огорожі, паркани, ворота, доріжки і т.ін.
  • рухоме майно: предмети домашнього умеблювання (меблі), предмети вжитку та особисті речі (килимові та інші ткацькі вироби, посуд, одяг і взуття, годинники, музичні інструменти, фото-, кіноапаратуру, тощо), оптичні прилади (біноклі, підзорні труби тощо), електронну та побутову техніку, господарський інвентар (включаючи столярний, слюсарний, садовий та ін.), предмети для відпочинку та занять спортом (одяг, взуття тощо) та ін.

Страхова сума встановлюється за згодою Сторін, в межах дійсної вартості майна на момент укладання договору страхування. Майно може бути застрахованим на повну дійсну вартість, на часткову вартість (виплати страхового відшкодування здійснюються пропорційно співвідношенню страхової суми до дійсної вартості майна) та на умовах страхування за першим ризиком (в межах ліміту відповідальності страховика) за спеціальними програмами страхування.

Страховий платіж (премія). Розмір страхового платежу визначається згідно зі страховим тарифом, розмір якого встановлюється у договорі страхування залежно від прийнятих на страхування ризиків, страхових сум, строку страхування та інших чинників, залежно від конкретних умов страхування. Форма оплати страхового платежу (готівкова, безготівкова) і порядок його сплати (одноразово або в розстрочку) узгоджуються Сторонами договору.
Договір страхування набирає чинності за умови сплати Страхувальником всієї страхової премії або першої її частини. Страховий платіж вважається сплаченим з моменту його зарахування на банківський рахунок або сплати в касу Страховика.

Страхове відшкодування. Відшкодування підлягає виплаті за умови отримання Страховиком всіх необхідних документів, що підтверджують причини та обставини настання страхового випадку та розмір збитку.
Розмір страхового відшкодування визначається Страховиком на підставі акта огляду пошкодженого майна або його решток, даних про дійсну вартість пошкодженого майна, страхової суми й інших документів, що підтверджують розмір збитку.

Місце дії договору страхування визначається при його укладанні і вказується в ньому. Відповідно до правил Страховик проводить страхування майна, що знаходиться на території України, а саме це будівлі або приміщення, а також земельні ділянки, що знаходяться за адресою, вказаною у договорі страхування і де розташовано майно.
При укладанні договору страхування на новий строк і відсутності виплат страхового відшкодування за минулий період, Страховик надає Страхувальнику щорічні знижки.


©2007-2009 GENERALI GARANT. Усі права захищені.