This version of the page http://www.dpa.uzhgorod.ua/node/5483 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-17. The original page over time could change.
ДПА України має намір посилювати боротьбу з незаконним виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів | ДПА в Закарпатській обл.

ДПА України має намір посилювати боротьбу з незаконним виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів

ср, 08/10/2008 - 06:03

Державною податковою адміністрацією України розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на руйнування схем ухилення від оподаткування». До зазначеного проекту Закону запропоновано включити норми трьох законопроектів, які розроблено Департаментом контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА України.

Так, одним із них передбачено посилення відповідальності за порушення чинного законодавства у сфері виробництва та обігу спирту, алкоголю і тютюну, а також надання чіткого визначення, які алкогольні напої та тютюнові вироби вважаються немаркованими та підлягають конфіскації.

Другим передбачається запровадження ліцензійних умов – переліку організаційних, кваліфікаційних, технологічних та інших вимог, обов’язкових для виконання у процесі виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів та контроль за їх дотриманням.

Третім – врегулювати питання виробництва та обігу спиртовмісних технічних рідин шляхом запровадження їх виробництва в режимі акцизного складу виключно із спирту етилового денатурованого (спирту технічного), за умови видачі податкового векселя та встановлення нульової ставки на спирт етиловий для їх виробництва, а також встановлення податкових постів, що дасть можливість зменшити нелегальне виробництво і обіг спирту та алкогольних напоїв, посилити відповідальність за виробництво та обіг спирту етилового, горілки та лікеро-горілчаних напоїв, зокрема, встановити штрафні санкції за ввезення/вивезення з території акцизного складу або транспортування цієї продукції без відмітки представників ДПС на товарно-транспортних накладних, за виготовлення її з неоприбуткованої сировини та за зберігання необлікованого спирту та алкогольних напоїв.

На думку директора Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПА України Михайла Зальотіна, ухвалення зазначених законопроектів сприятиме посиленню боротьби з незаконним виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та забезпечить державний контроль у цій сфері діяльності, здійснення ефективних заходів боротьби з фальсифікованою, неякісною та необлікованою продукцією, її нелегальним виготовленням і торгівлею. Це сприятиме збереженню здоров’я громадян, а також збільшенню надходжень до державного бюджету.

Прес-служба ДПА України