RSS    .:::15.07.2009 :::.   






.::::::: НОВИНИ :::::::.

 

11.03.2008
Микола Сердюк зустрівся з керівником проекту Tacis „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”

Сьогодні, 11 березня 2008 року, відбулася зустріч голови Одеської обласної державної адміністрації Миколи Сердюка з керівником проекту Tacis „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” Джейсінгхом Сахом.
Метою проекту є створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом самоорганізації та соціальної активізації громад, розроблення та впровадження невеликих за обсягом громадських ініціатив у всіх областях України та Автономній Республіці Крим. Бюджет проекту складає 13,33 млн. євро, у тому числі 12 млн. євро – внесок Європейської комісії (90%), 1,33 млн. євро – внесок Програми розвитку ООН.
Як зазначив голова Одеської обласної державної адміністрації, приблизно 1,2-1,4 млн. євро з цих коштів має бути спрямовано до Одеської області. На думку Миколи Сердюка, сьогодні серед пріоритетів фінансування удосконалення інфраструктури області за рахунок цих коштів – охорона навколишнього середовища, водопостачання, водовідведення та газифікація. Нагальним для Одещини є перше питання, оскільки, зважаючи на забрудненість питної води, у південних районах Одеської області спостерігається високий рівень онкологічних захворювань.
У свою чергу, Джейсінгх Сах зазначив, що реалізація проекту обов’язково передбачатиме сприяння вирішенню окреслених головою облдержадміністрації проблем.  

 


11.03.2008
В Одеській області розпочинає діяльність проект "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"

11 лютого 2008 року відбувся регіональний семінар–презентація спільного Проекту Європейського союзу та Програми розвитку ООН „ Місцевий розвиток орієнтований на громаду”.

Метою проекту є створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні шляхом самоорганізації та соціальної активізації громад, розроблення та впровадження невеликих за обсягом громадських ініціатив у всіх областях України та Автономній Республіці Крим. Бюджет проекту складає 13,33 млн. євро, у тому числі 12 млн. євро – внесок Європейської комісії (90%), 1,33 млн. євро – внесок Програми розвитку ООН.
Як зазначив голова Одеської обласної державної адміністрації, приблизно 1,2-1,4 млн. євро з цих коштів має бути спрямовано до Одеської області.

На семінарі було представлено Проект, стратегію впровадження та план дій щодо його виконання на обласному рівні. Окрему увагу було приділено поясненню підходу, покладеного в основу всього проекту. Підхід передбачає, що місцеві громади, органи місцевої виконавчої влади та самоврядування спільно визначатимуть пріоритети розвитку території, спільно плануватимуть та реалізовуватимуть заходи сталого розвитку свого села, селища чи міста.

Під час другої частини семінару головам районних адміністрацій та рад Одеської області було представлено процес впровадження Проекту на районному рівні та Умови партнерства з районами. Керівник проекту пан Джейсінгх  Сах оголосив про початок конкурсного відбору 8 районів на участь у проекті. Райони мають змогу подавати заявки на участь у проекті протягом наступних двох тижнів. У відібраних районах громади матимуть змогу сформулювати ініціативи для покращення їх умов життя; затверджені мікро-проекти отримають спів- фінансування від проекту та з місцевих бюджетів. Громадами – учасницями проекту можуть бути села, селища та малі міста  з населенням  до 10 тис. осіб.


11.03.2008
Микола Сердюк провів апаратну нараду

 

11 березня 2008 року пройшла апаратна нарада Одеської обласної державної адміністрації.

Нараду провів голова обласної державної адміністрації Микола Сердюк. На порядку  денному було розглянуто питання щодо організації виконання Указу Президента України „Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою”.

На початку наради Микола Сердюк зауважив, що в цьому році Одещина має стати ще гарнішою. Навесні, в рамках Весняної толоки, буде висаджено 210 тис. зелених насаджень.

Як повідомила заступник начальника Головного управління розвитку інфраструктури та енергозабезпечення Одеської обласної державної адміністрації Євгенія Абрамова, буде здійснено комплекс заходів щодо висаджування дерев, кущів, підсіву газонів та ремонту об'єктів зеленого господарства, утворення нових лісових насаджень та парків із забезпеченням їх закріплення за балансоутримувачами.

Також особливу увагу буде приділено ліквідації звалищ відходів у межах населених пунктів, у зонах масового відпочинку населення, на берегах водоймищ, річок, струмків. Буде здійснено вивезення й утилізація безхазяйних відходів та утримання в належному стані сміттєзвалищ.

 


11.03.2008
Інформація щодо стану здійснення компенсаційних виплат громадянам України

За станом на 11.03.2008р. Одеським регіональним управлінням Ощадбанку було внесено до реєстру 266 814чол. Кількість відкритих поточних рахунків – 155 136, сума коштів, зарахованих на рахунки – 27 402,19 тис. долл США. Кількість власників, які отримали кошти готівкою – 84 882 чол., сума коштів, виданих готівкою – 15 220,86 тис. долл США.


11.03.2008
Щодо можливості навчання у вищих навчальних закладах Таджикистану

Відповідно до міжвідомчої угоди про співробітництво Міністерство освіти Республіки Таджикистан висловило готовність виділити для громадян України квоту на повний курс навчання, зокрема для підготовки фахівців зі знанням східних мов, у вищих навчальних закладах Таджикистану. Випускникам шкіл області, які виявлять бажання вступати до вищих навчальних закладів Таджикистану, звертатися до відділу вищої освіти, науки і міжнародних зв’язків управління освіти і наукової діяльності Одеської облдержадміністрації до 25 березня 2008р. т/ф 7-283-601


11.03.2008
Парламентська практика (IPS) в німецькому Бундестазі

У 2009 році п’ятеро молодих українців в рамках Міжнародної парламентської практики (IPS) отримають можливість пройти практику в Німецькому Бундестазі, яка фінансуватиметься за рахунок німецького парламенту і триватиме 5 місяців. Програма розрахована на претендентів віком до 30 років, що цікавляться політикою і прагнуть займати активну позицію в громадському житті України. Передумовами участі є завершена вища освіта та дуже добре володіння німецькою мовою. Детальну інформацію, а також формуляри заявок розміщено на веб-сторінці Німецького Бундестагу http://www.bundestag.de/ips. Кінцевий термін подання заявок на участь у програмі – 30 червня 2008р.


11.03.2008
Про стан використання водойм області

11 березня відбулася прес-конференція заступника начальника Одеського обласного виробничого управління по водному господарству Миронової Л.М. на тему: «Стан використання водойм, оформлення договорів оренди водойм та надходження до бюджетів різних рівнів за оренду водойм в 2007 році» В ході прес-конференції Л. Миронова повідомила, що за даними проведеної у 2006 році інвентаризації водойм на території області налічується 1062 водойми, з них місцевого значення – 277, загальнодержавного значення - 785. З 1062 водойм 999 відносяться до штучних водойм, а інші - до природних прісноводних та морських водойм. З метою забезпечення надходжень до Державного бюджету України коштів від оренди водойм облводгоспом постійно проводиться робота з місцевими органами влади та самоврядування, а також з користувачами водних об’єктів щодо необхідності оформлення документів на користування водоймами згідно з чинним законодавством та необхідності сплати за оренду водойм до загального фонду Державного бюджету. Також було зазначено, що невідрегульованість чинного законодавства (Земельного та Водного кодексів), а також відсутність методики по встановленню орендної плати за водойми створює труднощі для забезпечення усунення порушень законодавства, що в свою чергу гальмує надходження від оренди водних об’єктів до бюджету різних рівнів. Л.Миронова підкреслила також, що протягом 2007 року був посилений контроль за використанням водойм для забезпечення постійного контролю за надходженням до держбюджету коштів від оренди водойм. Таким чином забезпечено перевищення планових показників за 2007 рік надходжень орендної плати до державного бюджету на 14%.


11.03.2008
Головне управління економіки інформує

На сайті Головного управління економіки розміщена Обласна цільова програма підготовки і проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Одеській області, яка була розроблена відділом розвитку територій та моніторингу державних та регіональних програм та затверджена рішенням Одеської обласної ради від 29 лютого 2008 року № 448-V. Ознайомитись з Програмою >>>


11.03.2008
Колегія управління культури і туризму обласної державної адміністрації

12 березня 2008 року об 11.00 в Одеському літературному музеї (м. Одеса, вул. Ланжеронівська, 2) відбудеться засідання колегії управління культури і туризму облдержадміністрації. Буде розглянуто підсумки діяльності закладів та установ культури області у 2007 році та нагальні проблеми функціонування галузі у 2008 році.

 

 

 


Календар новин
Июль 2009 г.
пвсчпсв
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

 

This version of the page http://oda.odessa.gov.ua/main.aspx?sect=News&Date=11.03.2008 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-15. The original page over time could change.
????? ???????? 2  
Головне управління державної служби
 
Антимонопольний комітет України
 
ОРІДУ НАДУ
 
ЄВРО - 2012
 
Голодомор 1932-33
 
Одещина туристична
 
Сторінками преси...
 
Інвестиційні пропозиції
 
Благодійна організація
 
 
Звернення громадян
 
Портал закупівель
 
Центр зайнятості 
 
 

 

 Розробка дизайн та розміщення: КП "Обласний інформаційно-аналітичний центр" © | телефон (0482) 429820 | 2009 р.