This version of the page http://www.vocnt.com.ua/narodni_promisli/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-14. The original page over time could change.
Монографії, збірки. Науково-видавнича діяльність.
на головну | мапа сайту
Офіційний сайт Вінницького обласного
центру народної творчості
Про нас Народні промисли Монографії, збірки Творчі колективи Всеукраїнські свята Фотогалерея Контакти
Всеукраїнське свято народного мистецтва “Українська витинанка”

Науково-видавнича діяльність

Обласний центр народної творчості приділяє велику увагу забезпеченню районних будинків культури методичними розробками та друкованою продукцією. Упродовж останніх років побачив світ ряд довідників, нотних збірників, поетичних збірок, наукових видань. Деякі з них ви можете придбати в ОЦНТ.

Одвічна Русава: етнографія та фольклор с.Стіна на Поділлі.-Вінниця ТОВ «Консоль», 2003. -224с.

Книга присвячена етнографії та фольклору с.Стіна, яке знаходиться в Томашпільськаму районі Вінницької області. Це результат фольклорно­етнографічної експедицїї великого кола науковців. Тут знайдете матеріали про минуле і сьогодення цього унікального подільського села, про народну архітекгуру, господарські занятгя, ремесла тa промисли, народний одяг, свята та звичаї.

 

Мельничук Л. Олексій Луцишин: спомин про Майстра Худож. В. Юкиш  Вінниця: Книга­ Вега, 2003.- 72 с.: іл.

У книзі йдеться про життя та діяльність заслуженого майстра народної творчості, члена Національкої спілки майстрів народного мистецтва України, спадкового гончара Олексія Григоровича Луцишина (1922-2001), який залишив пo собі значний художній доробок та мистецьку школу.

 

 

 

Каталог 55-ї обласної виставки народного мистецтва Вінниччини. (2003 р.)

 

 

 

Легендарна Буша: Історія, перекази, поезія. Упорядники Т.Цвігун, В.Сторожук. Вінниця: Книга-Вега, 2004.-120 с. iл.

Книга присвячена 350-річчю героїчної оборони Буші. До неї увійшли перекази і легенди, записані в селі, розвідки про бушанські килими й кам'яні хрести, історичну основу повісті М.Старицького “Облога Буші” та поезії.

 

Ф.Панчук Знаки-символи: живопис. Вінниця: Книга-Вега, 2004.

Сучасний подільський живопис.

 

Струни вічності: Твори для бандури. Упорядник Володимир Єсипок. -Вінииця: Книга-Вега, 2004.-108

C.

У збірці представлені різнохарактерні твори бандурного мистецтва, розподілені за жанрами - солоспіви у супроводі бандури, твори для ансамблів, інструментальна музика, розташовані за принципом зростання складності для виконавця.

 

Народна культура Поділля в контексті національного виховання. 36, наук. праць. Вінниця, 2004.- 400 с.

До збірника наукових праць увійшли статті учасників Міжнародної науково-практичної конференції «Народна культура Поділля в контексті національного виховання», яка відбулася 14-15 жовтня 2003 р. у Вінницькому державному педагогічному університеті ім. М.Коцюбинського.

 

Вінниччина фольклорна: довідник. Упорядкики А.Подолинний, Т.Цвігун. Вінниця. Книга-Вега, 2004.- 104 с.

Довідник - перше в області видання, де вміщено матеріали про збирачів фольклору, які народилися і проживають на Вінниччині.

Книга розрахована на широке коло шанувальників народної творчості.

 

Матеріали до етнології Поділля. Польові дослідження. Випуск 1. 3a наук. ред. В.Косаківського. -Вінниця, 2005.-147 с.

У збірнику подано матеріали польових етнологічних досліджень останніх років, які проводилися молодими вінницькими вченими в рамках обласної Програми збереження і розвитку народної творчості, художніх промислів і ремесел на період до 2005 p.

 

Янголи звіщають. Колядки та щедрівки. Вінниця, Книга-Вега, 2005.- 48 с. іл.

Ця невеличка книжка - для колядничків та щедрівничків. Тут зібрані колядки та щедрівки - давні та сучасні, народні та авторські.

 

Красуляк 3. Таїна. Поезі. Вінниця. Киига-­Вега, 2005. 128 с. іл.

Поезі Зої Красуляк - дзеркало прекрасної, ніжної і вразливої душі, котра вміє побачити незвичне у простому буденному і передати відчуття тієї краси іншим. Автор пише музику до своїх пісень і виконує їх.

 

Людське око бачить глибоко, Прислів'я та приказки. Фольклорні записи В. П. Вовкодава. Упорядкування А.М.Подолинного. Вінниця. Контикент-Прим, 2006.-56 с.

3бірка міститъ понад 600 прислів’ї, які зібрав В.П.Вовкадав протягом 40 років в Кармалюковому та сусідніх селах Жмеринського району на Вінниччині.

 

Сторожук В. Зелена неділя. Собі на сорок - сорок віршів.

Вінниця: Книга-Вега, 2006.

Нова поетична збірка В.Сторожук «Зелена Неділя» це спроба узагальнення певного життєвого шляху ліричної героїні, доля якої невіддільна вїд доліі України.

 

Буко В.А. Чуківські музики. Збірник творів для ансамблів сопілок та окарин. Вінниція. Нова Книга, 2006. -72с.

До збірника увійшли обробки відомих українських пісень та танцювальних мелодій для ансамблів сопілок - окарин. Мета автора - сприяти відродженню та пропагуванню українського фольклору, традиційного інструментарію.

 

Творун C. Українські обрядові хліби: Ha матеріалах Поділля. - Вінниця Книга-Вега, 2006.­96 с, іл.

Ha сторінках цієї книги ви ознайомитесь з обрядовими хлібами, короваями, калачами, коржами, що з давініх часів випікають в Україні до релігійно-­календарних та родинних свят, a також з традиційними віруваннями, обрядами, пов'язаними з хлібом.

Книга розрахована на широке кола читачів, які цікавляться народознавством, українською етнічною культурою.

 

Косенко М.А. Село, серцю миле: Збірка вокально-хорових творів. Вінниця: Нова Книга, 2006.- 76 с.

До збірки увійшли 20 пісень на слова відомих українських поетів та місцевих авторів і 17 українських народних пісень в обробці М.Косенка.

 

Співає народний хор: Українські народні пісні в обробці керівника народного аматорського хору працівників культури Вінницького району Ігоря Кочурського. Вінниця, Нова Книга, 2006, 80 с.

До першої збірки Хорових обробок Ігоря Кочурського yвійшли кращі зразки пісенного мелосу Поділля. Всі твори пройшли практичне випробування і є окрасою пісенного репертуару багатьох народних хорів Вінницької області.

 

Подільський фольклор у збиранні та дослідженні. Вінниця: ПП «Нова Книга», 2006,- 160 с.

Тези міжнородної науково-практичної конференції, присвяченої 105-ій річниці з дня народження Гната Танцюри.

 

Віктор Наконечний. Альбом каталог. Народні джерела, 2007.-112 с.-іл.

B альбомі представлені твори заслуженого майстра народної творчості України Віктора Наконечного з с.Клембівка Ямпільського району Вінницької області.

 

Куркова 3. В. Співає вокальний ансамбль “Мальви”. Репертуарний збірник. Вінниця, ВМГ “Розвиток”, 2007. 84 с.

У збірнику представлені аранжування, переклади та обробки, зроблені автором, переважна більшість яких виконана у жанрі a capella - найкращому традиційному стилі українського піснеспіву.

 

Зав'ю вінки на всі святки. Сценарії до державних та народних свят, пам’ятних дат і конкурсно-розважальних програм. Вінниця, Книга-Вега, 2007.-224 с. 

“Зав'ю вінки на всі святки” - це своєрідний методичний посібник, у якому зібрано кращі напрацювання обласник центрів народної творчості України.

 

Микола Джига. Стежина до калинового мосту. 3бірник сценаріїв. Вінниця, Книга-Вега, 2007.­104 с.

До збірника увійшли сценарії до державних свят, пам'ятних дат і конкурсно-розважальних програм. Видання розраховане на пpaцівників клубних закладів.

 

 

Придбати ці та інші підбірки і монографіїї ви можете, завітавши до нашого центру.

З 2003 року виходить альманах „Світлиця”, який висвітлює мистецькі події, що проходять в області.

 

 
Вгору ^На головну  E-mail  Мапа сайту
 
Copyright 2007.
Вінницький обласний центр народної творчості.
Вінниця, Україна.
8 (0432) 35-11-02
Розроблено в METASTUDIO