This version of the page http://www.dzerelce.org.ua/programy/rizdvo.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-14. The original page over time could change.
Цикл Різдвяних програм

ОПИС ТЕАТРАЛЬНИХ ВИСТАВ
"ДЖЕРЕЛЬЦЯ"


Головна

Учасники "Джерельця"

Пам’ятні дати у житті "Джерельця"

Опис програм "Джерельця"

Публікації про "Джерельце"

Відгуки про "Джерельце"

Нагороди "Джерельця"

Фотоальбом "Джерельця"

Аудіоальбом "Джерельця"

Художній керівник Ірина Король

Місто-курорт Моршин

Моршинська школа мистецтв

Друзі "Джерельця"

Гостьова книга

Наші контакти






 

Цикл Різдвяних програм

Якісно новий виток у творчості “Джерельця” починається з першими числами січня 1988 року. Керівник колективу підготувала з дітьми Новорічно-Різдвяні віншування та коляди, у яких чи не вперше на Стрийщині сміливо заспівали діти замість “Рік Новий” “Син Божий народився”. Ми всі знаємо, які це були часи. Про свободу думки, слова боязно було й подумати, а тут малі діти виходять до людей, як біблійні пастушата з провіщенням найрадіснішої християнської звістки – Різдва Христового. Перші виступи відбулися перед працівниками, медперсоналом та відпочиваючими санаторіїв Моршина. Годі описати словами переживання глядачів, їхні сльози радості на обличчях.

Однак, підтримати таку сміливу ідею брався далеко не кожен. Цілком зрозумілою була відмова деяких викладачів-оркестрантів акомпанувати дітям. Вірним колективу у радості та біді залишався сьогоднішній директор Моршинської школи мистецтв Ростислав Фединець. Під супровід його скрипки, акордеону Ірини Король та сопілки випускника музичної школи Андрія Налисника ці виступи дітей стали першою ластівочкою-щедрувальницею майбутніх змін. З маленького почину коляд та щедрівок бере свій початок цілий цикл Різдвяних програм.

Цього, 2007 року виповнилось 19 років з часу виконання першої автентичної коляди “Джерельцем”.

techno


© 2002-2009 Зразковий театр української пісні "Джерельце" Моршинської школи мистецтв.
Матеріали даного сайту можуть використовуватися лише з письмового дозволу адміністрації з обов'язковим посиланням на джерело www.dzerelce.org.ua.
 

камины