Рус      Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Законотворчество
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Интернет-конференция
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте











Прямая речь


Также в разделе:

Віктор Янукович: Влада має захистити людей. Це – питання номер один, яке треба вирішити вже з першого липня. І якщо вони на це не підуть, ми будемо змушувати їх це зробити будь-якими засобами

Голова Партії регіонів Віктор Янукович відповів на запитання кореспондента телеканалу «Інтер» в ефірі програми «Подробиці тижня».


Віктор Янукович: «Політикам треба припиняти політичну війну. Ворог є один – бідність, з якою треба боротися, воювати, і яку треба перемагати»

Голова Партії регіонів Віктор Янукович відповів на запитання кореспондента «ICTV» в ефірі програми «Факти тижня».


Лідер опозиції закликає реформувати судоустрій і місцеве самоврядування вже сьогодні
Заява Голови Партії регіонів Віктора Януковича




Віктор Янукович: «Лише Президент, обраний народом, а не Верховною Радою, зможе реалізувати потрібні Україні реформи»



Віктор Янукович: Найголовніше - це соціальний захист громадян України від кризи





Виступ Прем'єр-міністра України Віктора Януковича на засіданні Ради розвитку регіонів




22.12.2006, 11:22

вернуться в раздел

Доброго дня, шановні колеги!


Я пам'ятаю, колись років 5 тому ми невеличким колом голів обласних державних адміністрацій збирались на окремі зустрічі. Ми вели розмову, що колись Рада розвитку регіонів буде працювати в Кабінеті Міністрів. І ця подія відбулась. Тому я поздоровляю вас і Уряд з цією подією, що врешті-решт у нас з'явилась можливість створити спільний механізм співпраці Уряду і регіонів.


Хоча окремі пілотні проекти працювали і в ті часи. І один з таких перших пілотних проектів, якщо не перший, був у Донецькій області. У 1997 році, в листопаді місяці, було перше виїзне спільне засідання Уряду і Донецької обласної державної адміністрації та обласної ради. Це була перша спільна з Урядом програма розвитку регіону, яка була прийнята в країні.


Хотів би вам декілька слів сказати, що ця програма практично постійно супроводжувалась звітами виконавців. Це були виконавці як з боку місцевої влади, так і з боку Уряду.

Безумовно, цей проект в тих умовах, в яких тоді ми працювали, виконувався досить складно, тому що модель управління державою була іншою. І Уряд мав велику залежність, перш за все, від парламенту, а саме парламент, як кажуть, відпрацьовує закони чи, як ми кажемо, правила гри, і, безумовно, Президент.


Сьогодні ситуація змінилася. Змінилася вона в бік покращення в практичній площині, тому що ми з вами сьогодні маємо можливість і маємо політичну волю розпочати на добровільній основі механізм співпраці, тобто підготовки як окремих проектів розвитку регіонів, так і міжрегіональних проектів. А такі проекти існують. Вони стосуються різних питань, наприклад, житлово-комунального господарства та інших, які є в нашій країні.


Кожний регіон має різні можливості в розробці таких проектів, оскільки має різну структуру економіки, яка дісталася всім нам у спадок від минулих років.


І, безумовно, природні умови, географічні умови, вони в кожному регіоні, так би мовити, складають модель народних підходів, мудрості в використанні цих можливостей. І, як кажуть, сам Бог нам велів створити такі умови, щоб ці можливості було реалізовано.


Ми знаємо, що сьогодні динаміка розвитку багатьох розвинутих країн також спрямована в бік розвитку регіонів, регіональної економіки. Не даремно зараз кажуть, що Європа – це, перш за все, Європа регіонів.


Децентралізація влади в Європі розпочалася багато десятиліть тому, а ми тільки-тільки розпочинаємо цей процес. Тому, я хотів би саме на цьому зробити наголос, шановні колеги, що ми повинні з вами розробляти такий механізм співпраці, який би створював мотивації кожної із сторін, чи кожного суб'єкта, який буде приймати участь в тих чи інших програмах. Безумовно, ми будемо користуватися і загальнодержавною Стратегією розвитку нашої країни. Безумовно, ми будемо виконувати наші щорічні програми соціально-економічного розвитку, але при цьому ми з вами маємо можливість створювати спільні механізми їх реалізації. Тому, я відкриваючи наше сьогоднішнє засідання Ради розвитку регіонів, хотів би всіх вас привітати з нашим першим засіданням і побажати нам з вами успіхів на цьому шляху.


Шановні колеги, я декілька слів хотів сказати і зробити наголос на деяких питаннях, які, на наш погляд, зараз привертають увагу в нашій країні.


Перш за все, я переконаний в тому, що наше робоче засідання, яке ми тільки що розпочали, дасть поштовх нашим солідарним діям, діям партнерства, і ми з вами маємо можливість практично забезпечити політичну стабільність і соціально-економічний розвиток в нашій країні в умовах нашої з вами співпраці.


Я також хотів би зробити наголос на тому, що практично всі політичні сили, (ми уважно слідкували, як кажуть, один за одним під час минулих передвиборчих перегонів), йшли на вибори з ідеєю демонтувати систему державного управління, при якій в Києві вирішується все і за всіх.

Вважаю, що у нас з вами є можливість не революційним, а еволюційним шляхом реалізувати цю ідею на практиці. Скажу більше: якби сьогодні Уряд і парламентська коаліція мали змогу швидко провести Конституційну реформу і провести децентралізацію влади, і ми знаємо, що ці думки збігаються у нас із Президентом, ми б швидко зробили передачу максимально широких повноважень в регіони, як кажуть, за рекордно короткі терміни. Але для цього треба попрацювати. І я підкреслю, що в кожному регіоні є представники Верховної Ради. Ви з ними співпрацюєте, і ви реально можете впливати на їх рішення в парламенті. І вони, в усякому випадку, повинні знати нашу з вами позицію.

Тому я декілька слів хотів би сказати, в яких умовах зараз почав працювати Уряд. Ви всі добре знаєте, тому що практично більшість з вас, крім присутніх тут представників Уряду, працювали і в минулому році, і в позаминулому, і в минулих роках. І ви знаєте, що цей рік був досить складний в економічному плані. І минулий Уряд працював в цих складних умовах, тому нам і дістався такий дефіцит бюджету – близько 8 млрд. грн., який треба було долати. Я сподіваюсь, що нам це вдасться зробити. Сьогодні Міністр фінансів Микола Янович Азаров нам буде доповідати з цього питання.

Ми поставили для себе завдання ліквідувати цей дефіцит до кінця року, і ми це робимо разом з вами, разом з платниками податків, які працюють в регіонах. В багатьох регіонах рівень зростання економіки зараз цьому сприяє.


Ми добре розуміємо всю повноту своєї відповідальності перед українським народом, перш за все у питанні забезпечення гідних соціальних стандартів. Ці проблеми ми також з вами постійно обговорюємо, і при зустрічах в різних форматах робимо на цьому наголоси, що ми зобов'язані боротися з бідністю. Це пріоритет нашої з вами діяльності, діяльності виконавчої влади, парламенту і Президента.


Нам не потрібно в цьому, як кажуть, "допомагати" в лапках і я вважаю, що головне, щоб нам не заважали і хоча б трошки сприяли, це дуже важливо. Тому в цьому питанні дуже важливо, щоб всі гілки влади працювали злагоджено. Про це я вважаю, мріємо не тільки ми з вами, а про це мріє і український народ вже всі 15 років незалежності.


Ми ставимо за мету вже у найближчій перспективі забезпечити гідну оплату праці всім, хто добросовісно працює і суттєво збільшити рівень пенсійного забезпечення. І сподіваюся, що ми з вами це завдання будемо постійно виконувати.


Але передусім, треба врешті-решт всім нам об'єднатися і стимулювати економічне зростання нашого національного виробника – це головна передумова. Для того, щоб зростали доходи бюджету, треба, щоб зростала економіка. Необхідно створювати позитивний інвестиційний клімат та бізнес-середовище, впорядкувати державне фінансування, і ми зробимо все, для того, щоб у 2007 році бюджет виконувався на 100% згідно з бюджетним розписом, це також буде завдання і для Уряду, і для регіонів.


Ви знаєте, що бюджетний процес у цьому році мав, як кажуть, свої специфічні ознаки, перш за все, тому що ми тільки в серпні місяці почали працювати, я маю на увазі Уряд, і в таких досить непростих умовах. Але нам вдалося цей бюджет відпрацювати, врахувати більшість пропозицій Президента, народних депутатів і прийняти цей бюджет, як ви знаєте, вже вдруге в парламенті кілька днів тому.


Сьогодні у нас відбулася досить зрозуміла розмова з Президентом України. Сподіваюся, що ми сьогодні витратимо стільки, скільки потрібно часу на те, щоб його підписати. Як кажуть є надія, і ми її ніколи не втрачали. Вона залишається, і впевнений, що ми у 2007 рік ввійдемо з бюджетом і ситуація буде стабільною. Чому? Тому що всі в цьому зацікавлені. І ми добре розуміємо, що невчасне прийняття бюджету в цілому несе нестабільність і непрогнозованість розвитку подій, перш за все, в економіці і, безумовно, в соціальній сфері. А хто буде за це відповідати, ми добре розуміємо. Перш за все, ті, хто ближче всього стоїть до людей. Я маю на увазі нас з вами, тому що люди прийдуть до нас і будуть питати, що не так і чому.


Тому перед нами є складне завдання – це, я вважаю, виконання цього бюджету. Ми пройдемо процес його прийняття. Ми закладали в цей бюджет інноваційно-інвестиційну модель розвитку нашої країни. Чому? Тому що ми вважаємо, що це є основою майбутнього економічного зростання в нашій країні.


Найбільш небезпечним для країни і суспільства, я вважаю, є прагнення деяких політичних сил до дестабілізації, внутрішньополітичної, перш за все, і спроби штучного створення передумови для різних дострокових виборів. Повторюю – різних.


Кому вони потрібні, я не знаю. Тільки хочу сказати одне, що нормальним людям вони не потрібні, тому що вони вже всім набридли.


Як назвати чи кваліфікувати такі дії? Можна їх по-різному називати, ми такі думки чуємо постійно і досить різкі від різних політичних сил.


Тому, я вважаю, нехай буде на совісті тих людей, хто займається цим питанням, і створює штучні труднощі не для Уряду чи в цілому виконавчої влади, а перш за все, труднощі ці створюються для людей.

Я кажу вам про це абсолютно відверто. Сподіваюсь, що ми з вами в цих питаннях однодумці. Я переконаний в тому, що ці деструктивні процеси не мають перспективи. Ми з вами добре розуміємо, що нарешті в країні настала ера відповідальної політики. І сьогодні влада, як ніколи, зацікавлена в стабільності в державі і зростанні добробуту нашого народу. Тому що сьогодні влада несе солідарну відповідальність, і це вперше за 15 років. Створена коаліція в парламенті, створено коаліційний Уряд, і в багатьох регіонах політичні сили на різних регіональних рівнях підтримують політику нині діючої влади.


Тому така модель управління державою є найбільш ефективною і найбільш перспективною. А саме ефективності не вистачало майже всі 15 років незалежності. Тому і була проблема, і вона наростала весь час. Головна проблема – це недовіра народу до влади.

Зараз ми з вами повинні подолати цю проблему. Я вважаю, що це не так просто, і одразу це не вдасться. Але поступово, за рахунок наших з вами спільних дій, врешті-решт, нам вдасться це зробити.

Тому, саме відповідальність кожного політика несе в собі гарантії і для тих, хто працює в органах виконавчої влади, і в бюджетній сфері, і багатьом мільйонам наших громадян.

Шановні колеги, я ще раз наголошую, що Уряд виступає за порозуміння між усіма гілками влади і ми не хочемо жодних конфронтацій, готові йти на компроміси, але зрозумілі.

Ми, як я вже казав, уважно дослухалися до думок Президента, окремих депутатів, політиків і робили максимум для того, щоб врахувати при прийнятті будь-яких управлінських рішень ці думки. Я неодноразово виступав ініціатором подібних процесів, в тому числі, і з Главою держави, в ім'я того, щоб запобігти виникненню непорозумінь чи взаємної недовіри. А фундаментом стосунків завжди була, є і залишається взаємна довіра.

Багато в чому нам вдалося досягти позитивних результатів, що, власне кажучи, інколи не подобається окремим політикам з різних таборів: і з так званої непримиренної опозиції, і, будемо казати правду, з тих політичних сил, які сьогодні начебто підтримують коаліцію. Такі випадки є, на жаль.

Я впевнений в тому, що в цій справі вкрай важливу роль має відіграти у майбутньому наша з вами рада – Рада розвитку регіонів. Серед пріоритетів, які Уряд закладає в свою політику, це – реалізація комплексу правових, економічних, організаційних заходів, спрямованих на створення сприятливих умов розвитку регіонів та ефективної роботи місцевих органів влади.

Водночас, і я вже вкотре про це кажу, ми будемо вимагати підвищення відповідальності керівників місцевих органів за якість та ефективність роботи на місцях. І це природно, тому що ми також будемо дуже відповідально ставитись і до своїх дій у відношеннях з вами.

На вирішення цих завдань Урядом напрацьована система управління в схемі регіональної політики. Вона буде весь час поліпшуватись, і впливати на це буде можливість у представників кожного регіону чи кожному представнику в цій Раді.

Що вона включає? Урядовий комітет з питань реґіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства, до компетенції якого належить вирішення всього комплексу питань регіонального розвитку. Конкретні керівники центральних органів виконавчої влади закріплені за адміністративно-територіальними одиницями, треба тільки відпрацювати модель цих стосунків. Започаткований новий механізм взаємодії з регіонами шляхом укладання середньо- та довготермінових угод, я про це казав, між Кабінетом Міністрів та областями. Це надасть максимальної стабільності, прогнозованості у відносинах центру і регіонів в окремих проектах, незалежно від змін політичного курсу.


Крім того, запровадження договірних засад, на наш погляд, дозволить максимально узгодити державні і регіональні інтереси з розвитку конкретних територій, сконцентрувати фінансові ресурси на пріоритетних напрямках їх розвитку.

Наступне. Урядом розроблено державну Стратегію регіонального розвитку на період до 2015 року, що визначає пріоритети та головні завдання державної регіональної політики, яка насамперед ставить за мету забезпечити динамічний і збалансований розвиток територій, зменшити гостроту міжрегіональних диспропорцій.

Шановні колеги, впродовж останніх місяців Уряд постійно працював над зміцненням фінансової основи місцевих бюджетів. Проблема формування бюджетів залишається найсерйознішою для регіонів. Я маю досвід роботи в регіоні і добре розумію величезну важливість цього питання. Тому в бюджеті на 2007 рік Урядом передбачено обсяг фінансового ресурсу для місцевих бюджетів у сумі 73,2 млрд. грн., що майже на 17 млрд. грн., або на 30,3% більше, ніж у 2006 році.

Питома вага загального фонду місцевих бюджетів у зведеному бюджеті 2007 року становить 45% проти 41% у нинішньому році.

Ми також передбачаємо збільшувати цей показник щороку не менше, ніж на 3%. Впевнений, що фінансова децентралізація запровадження чітких зрозумілих стабільних механізмів у міжбюджетних відносинах надасть місцевим органам влади необхідних важелів для реального покращення соціально-економічної ситуації в регіонах, реалізації ефективних місцевих програм економічного розвитку.

Безумовно, на це питання найближчим часом може вплинути прийняття Закону "Про реформу місцевого самоврядування" чи змін до Конституції. Як тільки буде прийнятий цей закон, а я сподіваюсь, що ми з вами будемо працювати над тим, щоб він був прийнятий якомога швидше. Чи ні? Будемо працювати? (Голос із зали) – Будемо.


Віктор Янукович: – Будемо. Я на всяк випадок питаю. Можливо, хтось думає інакше.

Як тільки цей закон буде прийнятий, ми з вами почнемо опрацьовувати механізм його реалізації. Це не означає, що з 2008 року, умовно кажучи, ми з вами вже здійснимо реформу. Ця реформа займе багато часу. Її постійно треба буде наповнювати змістом.

Реформа місцевого самоврядування – це не одноразова, як кажуть, акція. Це питання вдосконалення стосунків між центром і регіонами. Це децентралізація влади, але до такої межі, при якій регіони матимуть достатньо повноважень і рівень відповідальності, а центральна влада матиме достатньо важелів впливу в цілому на політику розвитку країни. І ми з вами відчуємо колись, як цей процес буде впливати на життя наших людей. Сподіваюсь, що нам це вдасться при нашому з вами житті.

Цей процес дає можливість підвищувати не тільки рівень повноважень, а й рівень відповідальності і підзвітності органів місцевого самоврядування.

Більш детально ми обговоримо ці проблеми під час сьогоднішнього засідання.

Шановні колеги, закінчуючи свій виступ, я хотів би запропонувати, щоб всі взяли активну участь в обговоренні всіх питань порядку денного.




версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2009 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии