This version of the page http://www.reni.od.ua/news_v4iteli.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-12. The original page over time could change.
Новости :: Рени ИнфоПортал

Информационный
портал
Ренийского района

На главную

Бизнес-новости

Ваша реклама

 Сайты власти

О проекте

Город и район
     ::Банки  
     ::Гостиницы  
     ::История  
     ::Карты города  
     ::Транспорт  
     ::Предприятия  
     ::Статистика  
     ::Фотогалерея  
     ::Форум  
 

Общество и власть
     ::Администрация  
     ::  ::Глава РГА  
     ::Ветеринария  
     ::Городской совет  
     ::Инспектор труда  
     ::Налоговая  
     ::Общественность  
     ::Отдел МЧС  
     ::Полит. партии  
     ::Предотвращение коррупции  
     ::Районный совет  
     ::Реестр избирателей  
     ::Сельские советы  
     ::Центр занятости  
     ::Юстиция  
 

   
Статистика
   
 

Наши партнеры
 


 
  Стать партнером  
 


 

Уряд вживає заходів на підтримку вчителів

Останніми роками Уряд послідовно робить кроки для відродження престижу та суспільної ролі професії вчителя. Зберігається обсяг державного замовлення на навчання освітян у вищих навчальних закладах, практично вирішена проблема з виплатами за стаж та на оздоровлення, відповідно до 57-ї статті закону „Про освіту”, поступово зростає рівень заробітної плати вчителів, – фактично за останні два роки вона збільшилась майже вдвічі.

Та все ж, за даними Держкомстату, середня заробітна плата в галузі освіти, особливо вчителів, ще й сьогодні майже в 1,5 раза менша ніж у промисловості. Крім того освітяни досі не можуть похвалитися сильною мотивацією, зокрема й фінансовою, що спонукала б до професійного вдосконалення і росту.

Уряд розуміє і знає цю проблему, прагне вирішувати її комплексно. Так, за словами Міністра освіти і науки Станіслава Ніколаєнка одним із перших підписаних ним на посаді міністра наказів у 2005 році, був наказ про введення доплат: за класне керівництво – у розмірі 25% від базової ставки, за стаж – 30%, за перевірку зошитів – 10%.

11 квітня цього року з метою вдосконалення системи оплати праці в галузі освіти на засіданні Уряду була затверджена постанова „Про встановлення розмірів підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки”.

Міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко, коментуючи цю постанову, аргументував необхідність такого рішення кількома життєвими прикладами: „До сьогодні вчитель, викладач-методист, майстер виробничого навчання 1 категорії, педагог-організатор, отримували за ці звання від 1 до 17 гривень. Тепер вони будуть отримувати 10 – 30% від базової ставки, в середньому це складатиме від 70 до 106 гривень. Це збільшення приблизно в 6 разів.

Керівнику гуртка доплачували 3,14 гривні. Тепер доплата збільшена у 31,5 раза і становитиме 15% від базової ставки. (це складатиме 99 гривень) За керівництво стрілецьким тиром або кімнатою зберігання зброї вчитель раніше отримував 0,76 гривні, віднині доплата становитиме 10% від базової ставки (приблизно 66 гривень), що у 86,8 разів більше від попереднього рівня.

Керівники спортивних секцій отримають доплати приблизно у 5 – 10 разів більші від тих, що були. Якщо раніше педагогам за роботу в спортивних гуртках нараховували 8 – 9 гривень, то тепер доплата становитиме до 200 гривень.”

Важливим на думку Міністра є те, що для вчителів фізичної культури, які мають сьогодні спортзал, гімнастичний чи атлетичний зал, доплата становитиме не 1 – 2 гривні, як раніше, а 10 – 15% від базового окладу. Майстрам виробничого навчання професійно-технічного навчального закладу за керівництво майстернею раніше платили 1,60 гривні, тепер доплата становитиме 99 гривень. За звання та використання в роботі іноземної мови керівним та педагогічними працівниками профтехосвіти та дошкільних навчальних закладів надбавка збільшена в 4 рази, і складатиме від 40 до 70 гривень.

Станіслав Ніколаєнко наголосив, що випускники педагогічних закладів, які здобули дипломи з відзнакою і підуть на роботу за фахом, отримуватимуть 5% надбавку до заробітної платні. Якщо ж випускник працюватиме у навчальному закладі в сільській місцевості, то держава підтримає його разовими „підйомними” у розмірі 5 мінімальних окладів, (приблизно 2 300 грн.). Ці кошти мають бути виплачені за місцем навчання.

Міністр зазначив: „За підсумками 2006 року середня заробітна плата в початковій та середній освіті складала приблизно 929 гривень, до кінця 2007 року вона складатиме 1150 гривень. Якщо взяти до уваги, що сьогодні в галузі працює 570 тис. педагогів, то фактично ціна питання, якого стосується урядова постанова, – приблизно 1 тис. гривень на кожного працівника. Ця постанова вступає в дію поетапно: частково – з 1 травня, а повністю – з 1січня 2008 року.”

Источник: http://www.kmu.gov.ua

 
         


При любом использовании материалов сайта
гиперссылка на данный сайт обязательна.


Создание и поддержка сайта :: студия "Алозавр"