This version of the page http://dki.org.ua/closing_europe_digital_divide (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-04. The original page over time could change.
Долаючи цифровий розрив в Європі : звіт від Економіст | Громадська рада при Державному комітеті інформатизації України

Долаючи цифровий розрив в Європі : звіт від Економіст

The Economist Intelligence Unit у жовтні 2008 за підтримки компанії Intel випустив звіт "Долаючи цифровий озрив в Європі" ("Closing Europe’s digital divide"). Мета звіту:

  • Демонструючи вигоди від роботи з критичними суспільними групами, переконати уряди розвивати програми е-включення
  • Показати приклади програм, які спрацювали у країнах Європи (напр. Франції, Португалії, Данії, Великобританії, Румунії)
  • Надати загальні рекомендації, як зробити такі програми успішними

Висновки і рекомендації, які містяться у звіті, є особливо аткуальними саме тепер, адже під час хвилі економічного спаду збільшується число громадян, що потрапляють до критичних суспільних груп.

Успішне залучення різних "виключених" у цифровому відношення груп ніколи не було легким, але тепер уряди в озброєні досвідом піонерів е-включення і мають кращу основу для руху вперед. Майбутні проекти зобов'язані мати ясні цілі та користь, яка піддається вимірам. Досвід успішних проектів має широко публікуватися.

Як свідчить статистика ЄС, 41 % населення населення жодного разу не користувалася комп'ютером, отже простір для поліпшення рівня життя європейців є величезним. Проте найважливішим, на думку авторів звіту, є залучення населення до діяльності урядів через програми е-включення.

Прикріплений файлРозмір
Closing_Europe_digital_divide.pdf999.74 КБ