This version of the page http://www.sviato.in.ua/youthday.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-07-02. The original page over time could change.
Від свята до свята! Професійні та неофіційні свята

Професійні та неофіційні свята


Міжнародний день молоді

12 серпня.

17 грудня 1999 року в резолюції 54/120 І Генеральна Асамблея прийняла рекомендацію Всесвітньої конференції Міністрів у справах молоді (Лісабон, 12-18 серпня 1998 року) і проголосила 12 серпня Міжнародним днем молоді.

Девіз Міжнародного дня молоді 2006 – "Боремось з бідністю разом" Міжнародний День молоді перший раз святкувався 12 серпня. Міжнародний день молоді має на меті розповсюдити обізнаність, зокрема серед молоді про світову програму дій для молоді. Світова програма дій включає 10 сфер: освіта, працевлаштування, голод та бідність, здоров’я, захист довкілля, наркоманія, підліткова злочинність, заходи для відпочинку, дівчата та жінки, повна та ефективна участь молоді в житті суспільства та прийнятті рішень, глобалізація, інформаційні технології та спілкування, СНІД, молодь і конфлікт та діалог поколінь. Програма також передбачає впровадження на національному, регіональному та всесвітньому рівнях.

Молодь – визначена ООН як група віком від 15 до 24 років – складає 1/6 популяції планети. Більшість хлопців та дівчат живуть у країнах, що розвиваються і їх кількість стрімко зростає в 21 столітті.

Ідея створити Міжнародний день молоді була запропонована у 1991 році молодими людьми, які зібралися у Відні, Австрія, на першій сесії Світового Молодіжного форуму в системі ООН. Форум висунув рекомендацію проголосити Міжнародний день молоді, з метою поширення інформації та збору коштів для підтримки Молодіжного фонду ООН в партнерстві з молодіжними організаціями. У 1998, було прийнято резолюцію, яка проголошувала Міжнародний день молоді на першій сесії Світової конференції Міністрів відповідальних за молодь, яка проводилась в Португалії за підтримки ООН (Лісабон, 8-12 серпня, 1998). Ця рекомендація пізніше була підписана на 44 сесії Генеральної асамблеї, в її резолюції A/RES/54/120 під заголовком «Політика та програми за участю молоді» (17 грудня 1999).

При підготовці сторінки використовувались матеріали сайту http://irff.org.ua/.


Коментарі

З пошти сайту від 3 листопада 2007 р.
Вибачаюсь, але насправді досі так і не зрозуміло коли відзначается день молоді? Якщо взяти до уваги те що святкування пройшли в кінці червня то все нібито зрозуміло, але чому сказано, що ДенЬ Молоді святкуется ще й 10-го листопада? Поясніть будь-ласка! Буду щиро вдячний.
Олексій

Наша відповідь

Може ми Вас краще ще більше заплутаємо? :) На цій сторінці пишеться про Міжнародний день молоді 12 серпня. А ще є Міжнародний день солідарності молоді (24 квітня), про який ми ще й не написали. Отже, маємо: остання неділю червня – день молоді, який успадкувався з радянських часів і вже досить міцно вріс у народні традиції (та й підтримується на державному рівні), Міжнародний день молоді за версією ООН, підозрілий Всесвітній день молоді 10 листопада в день створення Всесвітньої федерації демократичної молоді і Міжнародний день солідарності молоді 24 квітня.


Маєте що додати, заперечити чи прокоментувати? Пишіть на e-mail або за допомогою форми під цим абзацом. Якщо Ви коректно підпишетесь і вкажете свій e-mail, ймовірність нашої відповіді буде значно більшою. Якщо помітили в тексті друкарську чи ще якусь помилку, вставте у форму фрагмент із цією помилкою і надішліть нам. Будемо дуже вдячні за допомогу.


Підпис (обов'язково):
e-mail (бажано):
Контрольне антиспамове поле.
Введіть маленькими українськими літерами
назву поточного місяця (обов'язково)
:
Чи показувати Ваш e-mail?
Чи надіслати Вам відповідь поштою?

Додому