This version of the page http://media.parlament.org.ua/new_media/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-28. The original page over time could change.
Нові медіа та цифрові технології >
Про Проект
 
 
Пошук:
Розсилка:
Мапа сайту     RSS



Проект здійснюється за підтримки Міжнародного фонду "Відродження"
 
Нові медіа та цифрові технології >
Календар подій

  Автореферати дисертацій  
  Парламентські слухання  
14.05.2009
ЯК ВИЖИТИ ГАЗЕТАМ В ЕПОХУ ІНТЕРНЕТ?
Західні видавці не знають, що робити. Ще на початку року вони вважали, що перенесення друкованих видань в онлайн-проекти - їх порятунок. Виявилося - лише продовження агонії. Європейські медіакорпорації почали шукати інші моделі виживання в епоху Інтернет. Вони перетворюють сайти газет у додаткове джерело доходу, але не від реклами, а від підписки. Паралельно ведуть боротьбу із новинними агрегаторами, що не бажають ділитися прибутком. А також намагаються багато разів заробляти на одному й тому самому контенті: їх співробітники тепер працюють одразу на декілька проектів.

Детальнiше 

14.05.2009
РОЛЬ СОЦІАЛЬНИХ МЕДІА У КОМУНІКАЦІЇ
Політологи шуткують, що США пройшли еволюцію від хатини дядька Тома до Барака Обами. Продовжуючи розмову про використання соціальних медіа в комунікації, не можна не звернути увагу на досвід попередніх президентських виборів у США. Це, безумовно, успішний досвід використання соціальних медіа, який змусив скептиків трохи замовкнути, і надав ваги соціальним медіа, як каналу комунікації в обличчях рекламодавців.

Детальнiше 

22.04.2009
СУПЕРЕЧКИ НАВКОЛО ДОМЕНУ .UA
В результаті судових позовів з приводу доменного імені google.ua адміністрування домену верхнього рівня .UA може перейти в державні руки.

Детальнiше 

15.04.2009
ЗРОСТУТЬ ІНВЕСТИЦІЇ В СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ, МОБІЛЬНУ РЕКЛАМУ, RICH MEDIA
Більшість компаній (92%), що займаються електронною комерцією, в найближчий рік планують інвестувати в першу чергу в нові формати онлайнової реклами. Це соціальні мережі, мобільну рекламу та rich media, а також персоналізовані додатки, які можуть покращити способи взаємодії із користувачем і збільшити кількість переходів.

Детальнiше 

02.04.2009
ПОПУЛЯРНІСТЬ СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ НЕУХИЛЬНО ЗРОСТАЄ
Приголомшливий ріст аудиторії блогів і соціальних мереж нагадує геометричну прогресію. Зараз відвідуваність таких ресурсів навіть вища, ніж у почтових серверів. На ранніх етапах розвитку інвестори не жаліли коштів на їх підтримку, розраховуючи на рекламні прибутки у майбутньому. Але сьогодні учасники ринку скептично оцінюють успішність монетизації суспільних мереж внаслідок переоцінки їх рекламного потенціалу.

Детальнiше 

27.02.2009
ЕЛЕКТРОННІ РОЗСИЛКИ, КОНТЕКСТ І МЕДІЙНА РЕКЛАМА - НАЙЕФЕКТИВНІШІ
Електронні розсилки, контекст і медійна реклама - найефективніші види маркетингу за результатами опитування 3 тисяч менеджерів із реклами найбільших компаній.

Детальнiше 

17.02.2009
РІК ДЛЯ ГАЗЕТ: ТЕНДЕНЦІЇ, ЯКІ ПРОДОВЖУВАТИМУТЬСЯ У 2009 РОЦІ
"Редакторський Портал" рекомендує цей матеріал усім, хто є персонально відповідальним за розвиток видань та видавничих компаній в цілому. Ми впевнені, що він надасть вам не просто корисну інформацію, але й поштовх до нових ідей.

Детальнiше 

15.02.2009
КОРИСТУВАЧІ ІНТЕРНЕТ ЗНІМАЮТЬ МАСКИ: ЕПОХА АНОНІМНОСТІ ВІДХОДИТЬ У МИНУЛЕ
Коли фахівці вперше заговорили про концепцію Web 2.0, ніхто як слід не уявляв, що це таке. Багато зацікавлених очікували насамперед технічної революції, здатної кардинально змінити функціональні можливості Інтернету. Деякі з цих очікувань збулися. Але головним новаторством, привнесеним цим віянням у життя користувачів Всесвітньої павутини, виявилася особлива парадигма особистісних і суспільних відносин. На зміну загальній анонімності в моду ввійшла девіртуалізація.

Детальнiше 

15.02.2009
КОЛИ СПРОМОЖЕМОСЯ НАВЕСТИ ЛАД В ІНТЕРНЕТІ?
Інтернет і досі вважається новою ділянкою медіапростору, з проблемами якої ми ніяк не впораємось. Уже говорено-переговорено про ці проблеми стільки, що аж набридло. Тим часом виросло й подорослішало покоління людей, які ніколи не знали світу без інтернету. Уявіть: першокурсники вищих навчальних закладів тільки здивовано кліпають очима і посміхаються, коли їм розповідаєш про унікальні перетворення в медіасфері: мережа, мобілки – реалії їхнього життя, дані від початку, а ми здаємося їм такими ж викопними мамонтами, як і нам колись здавалися старші люди, які пам’ятають світ без телевізора. І вже соромно говорити молоді про те, що Мережа – це таке місце, де не все гаразд і з яким треба щось робити, але ми не знаємо як.

Детальнiше 

22.01.2009
УКРАЇНІ ЗНОВУ ПРОПОНУЮТЬ РЕГУЛЮВАТИ ІНТЕРНЕТ
Народні обранці також намагаються змінити законодавчі правила адміністрування домену.UA. Адміністрування знову ж планується доручити "некомерційній організації, яка утворюється асоціаціями операторів/провайдерів телекомунікацій", але утворюється "за участю уповноважених державних організацій". Крім того сама така організація визначатиметься "Кабінетом Міністрів України за поданням Державного комітету інформатизації України і НКРЗ з урахуванням міжнародної практики діяльності подібних організацій". Більше того, вводиться координаційна рада для "координації діяльності адміністратора адресного простору українського сегмента мережі Інтернет, у тому числі домену .UA,.. яка утворюється за участю заінтересованих органів виконавчої влади та самоврядних організацій суб’єктів ринку телекомунікацій, організацій захисту прав інтелектуальної власності".

Детальнiше 

21.01.2009
ЧОМУ ТЕЛЕБАЧЕННЯ ТА ІНТЕРНЕТ МАЮТЬ ОБ'ЄДНАТИСЯ?
Незважаючи на бурхливе зростання онлайн-відео контентів, телебачення ще користується популярністю. Директор управління розробок Goоgle Ківал Дісей вважає, що майбутнє ТБ має складатися із синергії двох медіа.

Детальнiше 

16.01.2009
3-D ТЕЛЕБАЧЕННЯ НЕЗАБАРОМ У КОЖНОМУ ДОМІ
Виставка CES 2009, що відбулася у Лас-Вегасі, наочно показала, що сьогодні на світовому ринку вже присутні, або готуються його підкорити різноманітні системи 3-D телебачення.

Детальнiше 

13.01.2009
МЕДІАБІЗНЕС: ГОЛОВНІ ПОДІЇ 2008 РОКУ
Галузеве видання "МедіаБізнес" підбиває підсумки 2008 року і пропонує власний список найважливіших подій минулого року в 5 ключових напрямках українського медіа-ринку: телебачення, зовнішня реклама, преса, інтернет і радіо.

Детальнiше 

12.01.2009
ОНЛАЙНОВЕ ВІДЕО - ПОРЯТУНОК ДЛЯ ГАЗЕТ І ЖУРНАЛІВ
"Традиційні" газети і журнали все більше переходять у цифрову форму. Але навіть на фоні цих зусиль намагання запровадити на сайтах газет і журналів онлайнове відео виглядає більш вражаючим.

Детальнiше 

10.01.2009
БЛОГГІНГ ЯК НОВИЙ МЕДІАКАНАЛ
Портал PULT проаналізував блоггінг як явище сучасної інформаційної сфери і дізнався точку зору українських спеціалістів про даний канал комунікації.

Детальнiше 

09.01.2009
ПІДСУМКИ ПОДІЙ, ЩО НЕ ВІДБУЛИСЯ
Мовні меморандуми та рекомендації, ротація членів Нацради, переділ шкури невбитої "цифри", мультиплекс МХ-4, адаптація іноземних каналів – такі підсумки НЕ-подій 2008 року у регуляторній сфері телерадіомовлення.

Детальнiше 

22.12.2008
РЕЗУЛЬТАТИ ПЕРШОЇ ХВИЛІ ДОСЛІДЖЕНЬ АУДИТОРІЇ УКРАЇНСЬКОГО ІНТЕРНЕТ

Переглянути файл 
11.12.2008
РОСІЙСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ. ІНТЕРНЕТ БЕЗ КОРДОНІВ НЕ ПОТРІБЕН ПОЛОВИНІ ГРОМАДЯН
49 % росіян вважають, що інформація, представлена в Інтернеті, потребує регулювання. Ще 16 % респондентів впевнені, що будь-яка інформація повинна бути представлена у вільному доступі.

Детальнiше 

18.11.2008
ІНТЕРНЕТОМ КОРИСТУЄТЬСЯ КОЖЕН П’ЯТИЙ
10 мільйонів українців нині є активними користувачами Інтернету, а це майже 22 % населення, підрахував Державний комітет зв’язку. Ще 3 роки тому всесвітньою мережею мандрували лише 3 % користувачів. Кому сьогодні доступний Інтернет? Для яких потреб (інформаційних, розважальних, навчальних) його використовують? Які сайти користуються популярністю в Україні та в країнах Євросоюзу? А також якими є перспективи розвитку Інтернету в Україні?

Детальнiше 

14.11.2008
РЕКЛАМА В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ
За даними американського маркетингового агентства Razorfish, більшість користувачів соціальних мереж лояльно ставляться до розміщеної в них реклами, і, більше того, готові купувати, користуючись даними, отриманими саме з цього джерела.

Детальнiше 

13.11.2008
ВСЕ ПРО СТАТИСТИКУ В ІНТЕРНЕТІ
Напевно, кожен бачив на сторінках сайтів, зазвичай внизу, декілька невеликих картинок одного формату, на яких написані цифри. Це лічильники статистики. Ця стаття про те, навіщо і як правильно використовувати, і які можливості вони пропонують, як взагалі працюють і що ще з ними можна робити.

Детальнiше 

10.11.2008
ITV ПРОГНОЗУЄ ЗМЕНШЕННЯ ПРИБУТКІВ ВІД ОНЛАЙН-ПРОЕКТІВ
Фінансова криза відобразилася і на інтернет-рекламі у Великобританії. Прибутки від онлайн-проектів британського мовника ITV за перші три квартали 2008 року знизилися на 2,5 %. За прогнозами ITV, ситуація на ринку не зміниться і у 2009 році.

Детальнiше 

21.10.2008
ІНТЕРНЕТ-САЙТАМ ВАРТО ГОТУВАТИСЯ ДО ТЯЖКИХ ЧАСІВ
З точки зору аналітиків Bloomberg, найбільшим Інтернет-сайтам, пошуковикам і сайтам ЗМІ слід готуватися до тяжких часів, оскільки найбільші рекламодавці, що традиційно працюють у глобільній мережі, знаходяться у дуже складній ситуації і більшості з них зараз зовсім не до реклами.

Детальнiше 

21.10.2008
IPTV: ПЕРСПЕКТИВИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ В УКРАЇНІ
У кінці року на українському ринку може з’явитися декілька нових IPTV-проектів, які вже достатньо довгий час розробляються вітчизняними операторами фіксованого зв’язку. Проте, не всі гравці ринку вважають доцільним запуск даного сервісу в умовах великої кількості пропозицій платного телебачення в більш низьких цінових сегментах.

Детальнiше 

20.10.2008
ІНТЕРНЕТ ВІДЛУЧИЛИ ВІД КРИЗИ
Незважаючи на песимізм аналітиків, світовий ринок Інтернет-реклами так і залишається одним із найдинамічніших сегментів реклами. Про це свідчать опубліковані минулого тижня фінансові результати Google: прибуток компанії зріс на 31 %, а чистий прибуток на 20 %. Хороші перспективи відкриваються і перед українським ринком Інтернет-реклами: скорочення бюджетів в традиційних медіа дозволить йому збільшитись на десятки процентів у рік.

Детальнiше 

18.10.2008
МЕДІАРИНОК ТА КРИЗА
30 вересня 2008 року, президент (і власник 85 % акцій) Mirax Group Сергій Полонський оголосив журналістам, що через 7 років ніяких газет зовсім не буде, підкріплюючи цю радикальтну ідею тим, що журналісти публікують власні домисли замість інформації та в ситуації, коли читач може ознайомитися з особистим щоденником С.Полонського, ділові видання йому читати не обов`язково, можна отримати інформацію з перших рук.

Детальнiше 

15.10.2008
ТЕЛЕБАЧЕННЯ XXI СТОЛІТТЯ
Підрозділ Ericsson Consumer and Enterprise Lab щорічно проводить більше 35 тис. інтерв’ю у більш як 25 країнах світу з метою зрозуміти бажання користувачів послуг ТБ.

Детальнiше 

13.10.2008
ОНЛАЙН-ЗМІ В УМОВАХ ФІНАНСОВОЇ КРИЗИ
Сфера інформаційних послуг особливо чуттєва до знаків долі та нових умов у часи кризи. Що ж буде з онлайн-ЗМІ у кризовий період?

Детальнiше 

11.10.2008
ВІДЕОРЕКЛАМА ЦІКАВА ДО 25 РОКІВ
Аналітична компанія iPerceptions видала чергову доповідь "Voice of Customer" ("Голос споживача"), в якому аналізується реакція користувачів Інтернету на рекламні модулі в залежності від віку та прибутку респондентів. В процесі дослідження у серпні 2008 року було опитано 14 тис. відвідувачів різних сайтів. Виявилося, що відеореклама не дуже приваблива, більш забезпечені користувачі менше клікають на рекламу, а лояльна аудиторія сайту, навпаки, більш сприйнятлива для оголошень.

Детальнiше 

24.09.2008
ІНТЕРНЕТ: ЧОГО ОЧІКУВАТИ РЕКЛАМОДАВЦЯМ
Обсяг ринку Інтернет-реклами до кінця 2008 року досягне 20 млн. дол. Найпопулярнішою формою реклами традиційно залишаються банери, на які витрачається левова частка мережевих рекламних бюджетів. Інтернет-ЗМІ приймають на себе основний потік веб-рекламодавців.

Детальнiше 

23.09.2008
МАЙБУТНЄ ЦИФРОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ В УКРАЇНІ
Майбутнє цифрового телебачення в нашій країні залишається під знаком питання. З одного боку, відповідно до умов "Женеви-2006", наша країна повинна повністю перейти на цифрове ефірне мовлення до літа 2015 р., з іншого боку головні особи спектаклю "Перехід на цифру" до цього часу не дійшли згоди з ключових позицій сценарію.

Детальнiше 

20.08.2008
ІНТЕРНЕТ-ЗМІ НАСТУПНОГО ПОКОЛІННЯ: ПЕРШОДЖЕРЕЛА ТА ФІЛЬТРИ
Поки весь світ чекає включення великого адронного коллайда, поговоримо про онлайн-ЗМІ майбутнього.

Детальнiше 

10.08.2008
ПЕРСПЕКТИВИ АЛЬТЕРНАТИВНОГО ПОШИРЕННЯ ТБ
Російський сайт Newstube.ru запустили у червні, а вже у серпні на нього заходило близько 20 тис. людей на день. Таємниця успіху дуже проста. За домовленістю з дев`ятьма телеканалами портал оперативно вивішує в мережу сюжети з новинних випусків. У більш розвиненому, ніж Росія, світі мережевий суррогат телебачення пішов набагато вперед. Там з`явилися канали, які "живуть" виключно в Інтернеті.

Детальнiше 

05.08.2008
ЄВРОПА ВІДДАЄ ПЕРЕВАГУ ТРАДИЦІЙНИМ МЕДІА
Глобальна дослідницька компанія Synovate опублікувала результати своїх загальноєвропейських досліджень European Media & Marketing Surveys. З`ясувалося, що незважаючи на існуючу тенденцію до витіснення друку та телебачення їх цифровими аналогами, у Європі продовжується стабільний попит на друковані видання та традиційне телебачення.

Детальнiше 

02.08.2008
ГЛОБАЛЬНИЙ МЕДІАПРОГНОЗ PRICEWATERHOUSECOOPERS' 2008
Компанія PricewaterhouseCoopers, яка надає консультаційні та аналітичні послуги, цього тижня опублікувала прогноз развитку медіасфери на найближчі п`ять років. Джеймс О'Шонессі (James O'Shaughnessy), голова правління PricewaterhouseCoopers Entertainment & Media Practice у Нью-Йорку, та Марсель Фенез (Marcel Fenez), керуючий партнер компанії у Гонконгу, наголосили на тому, що у звіті зосереджується увага на зростанні ринків, що розвиваються, та на безпрецедентних успіхах сформованих ринків.

Детальнiше 

01.07.2008
ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТЕХНОЛОГІЙ ЦИФРОВОГО ТЕЛЕБАЧЕННЯ
Сучасний технічний прогрес мовленнєвих технологій стосується всіх ланок мовленнєвого тракту, і тому тут розглядається стан сучасного прогресу у відповідних напрямках.

Детальнiше 

18.06.2008
ЗА ЯКИМ ПРИНЦИПОМ І МОТИВАМИ ПОДІЛИЛИ ЦИФРОВИЙ МУЛЬТИПЛЕКС МХ-4
За яким принципом і мотивами поділили цифровий мультиплекс МХ-4; хто стоїть за невідомими новими телеканалами, які виграли конкурс; що за 10 нових загальнонаціональних мовників ми побачимо незабаром, і коли це станеться...

Детальнiше 

30.05.2008
ОСНОВНЕ, ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРИ ДОСЛІДЖЕННІ АУДИТОРІЇ ІНТЕРНЕТ-САЙТІВ
Для ефективного планування розміщення реклами в Інтернет, як і на будь-якому іншому носії реклами, необхідно знати кількість контактів з рекламним повідомленням. Тобто - кількість відвідувачів тієї сторінки Інтернет-сайту, на якій планується розміщення реклами. Крім того, потрібно знати і склад аудиторії - хто саме відвідує певну сторінку. Де можна отримати ці дані, і на скільки вони правильні?

Детальнiше 

21.05.2008
ВУЛИЧНЕ ЦИФРОВЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ
Поки держава витрачає роки на те, щоби з’ясувати, яке саме відомство займатиметься втіленням програми переходу України з аналогового на цифрове мовлення – Мінтрансзв’язку чи Нацрада з питань телебачення і радіомовлення і Держкомтелерадіо; поки Нацрада розподіляє частоти в мультиплексах, призначених під «наземну цифру» (DVB-T), а телеканали беруть участь у конкурсах на цифрове мовлення

Детальнiше 

17.04.2008
ЩО ВІДОМО І ЩО НЕВІДОМО ПРО ПЕРШІ УКРАЇНСЬКІ САЙТИ
Журналістика в Уанеті вже має свою історію, але її витоки залишаються не до кінця з’ясованими. Знайти докладну інформацію про перші українські мережеві ЗМІ сьогодні досить непросто, і це дивно, адже з часу їх появи минуло не сто і не двісті років, а ледве більше десяти.

Детальнiше 

14.04.2008
MOBILE TV
Four countries in the European Union - Finland, Italy, Germany and the United Kingdom - have released full-scale mobile TV offerings; eleven countries are conducting trials in preparation for a launch in 2007 or 2008. The predominant standart in trials and offerings is DVB-H. BT-UK has recently announced it will abandon its DAP-based Movio service partly because of the EU endorsement of the competing DVB standard. That leaves DMB-based Mobile Fernsehen in Germany as the only significant non-DVB-H offering. However, a DVB-H offering is planned for Germany as well. DVB-H is a clear contender to become a single standard in the EU market.
Переглянути файл 
02.04.2008
"ВОЛЯ" РЕАЛІЗОВУЄ ПЛАН ПЕРЕВЕДЕННЯ АБОНЕНТІВ НА ЦИФРОВЕ КАБЕЛЬНЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ
Компанію «Воля-кабель» називають локальним монополістом у сфері надання послуг кабельного телебачення у місті Києві. Тож початок реалізації «Волею» плану переведення усіх абонентів на так зване цифрове кабельне телебачення (про це детальніше дивіться статтю Євгена Моренцова) схвилював багатьох киян – і тих, хто вже мусить купувати або брати в оренду цифрові декодери, і тих, до кого черга дійде у найближчі місяці. «Телекритика» відстежувала цю історію від початку, і тепер вирішила розібратись, якими були результати заступництва Національної ради телебачення і радіомовлення для абонентів компанії.

Детальнiше 

14.03.2008
ПРО ОРГАНІЗАЦІЇ РЕГІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНО-КОНСУЛЬТАТИВНОГО ЦЕНТРУ ЦИФРОВОГО ТЕЛЕ- ТА РАДІОМОВЛЕННЯ (ТЦЦТРМ). ПРОПОЗИЦІЇ
Документ розроблений у вигляді обґрунтування пропозиції на організацію регіонального центру цифрового теле- та радіомовлення (умовна робоча назва – Технологічно-консультативний Центр Цифрового ТелеРадіоМовлення), котрий на думку авторів сприятиме вирішенню конкретних (в т.ч. невідкладних) технічних та суспільно-політичних завдань, пов’язаних з існуючою ситуацією в плані розвитку телерадіомовлення на Рівненщині (а, можливо, і в інших регіонах України).

Детальнiше 

28.02.2008
ТЕЛЕБАЧЕННЯ ПРОТЯГОМ 5 РОКІВ СТАНЕ ПЛАТНОЮ ПОСЛУГОЮ
У любителів голубого екрану залишилося зовсім небагато часу для того, щоб безкоштовно дивитися улюблені передачі. До 2015 р. платити потрібно буде за будь-який канал, навіть "Перший національний", не говорячи вже про 17 інших, які входять в "універсальну послугу". Ніяка антена - кімнатна, яка йде у комплекті з телевізором або встановлена на даху будинку - сигнал прийняти не зможе. Питання буде поставлено таким чином: або абонплата "кабельнику", або ніякого телевізора взагалі.

Детальнiше 

04.02.2008
КАКИМ БУДЕТ НОВОЕ ТЕЛЕВИДЕНИЕ
Уже через несколько лет зрители будут смотреть и другое телевидение, и другие телевизоры. Мы хоть и с отставанием, но тоже сможем этим полюбоваться.

Детальнiше 

30.01.2008
ЭФИРНОЕ TV УМИРАЕТ
Украинскому телевидению, от ширпотребной продукции которого уже отказывается думающая молодёжь, жить осталось недолго. По крайней мере, в том виде, в каком оно сейчас существует.

Детальнiше 

11.01.2008
УКРАЇНА: РІК ПІСЛЯ ВИБОРІВ. МОНІТОРИНГ РЕГІОНІВ
Вашій увазі пропонується дослідження, в якому представлені результати регіонального моніторингу десяти областей України, який тривав упродовж року після парламентських виборів 2006 р. Інформацію подано за чотирма тематичними блоками, одним з яких є засоби масової інформації.

Детальнiше 

04.01.2008
ОГЛЯД ЗАРУБІЖНИХ СТАНДАРТІВ МОБІЛЬНОГО МОВЛЕННЯ, ДОСВІДУ ЇХ ВПРОВАДЖЕННЯ ТА ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПЕРЕХОДУ НА МОБІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ В ЗАРУБІЖНИХ КРАЇНАХ
У статті подано огляд основних стандартів мобільного цифрового мовлення, розглянуто досвід їх впровадження в європейських країнах, висвітлено основні тенденції у правовому регулюванні мобільного мовлення. Створення публікації стало можливим завдяки підтримці Міжнародного фонду "Відродження" та Офісу з питань демократичних і соціальних перетворень, Бюро по країнах Європи та ННД Агентства США з міжнародного розвитку в рамках Контракту № 121-A-00-03-00004-00 з Інтерньюз Нетворк.
Переглянути файл 
25.12.2007
"ЦИФРА" ДЛЯ ЧАЙНИКІВ
Про те, чим "цифра" відрізняється від аналогу, які є способи стиснення інформації і нащо це все потрібно українцям, – просто і дохідливо.

Детальнiше 

25.12.2007
ІНФОРМАЦІЙНЕ СУСПІЛЬСТВО ЗАТИСНУЛИ В РАМКИ ЗАКОНУ
Шостого лютого набув чинності Закон України "Про основні засади розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2007–2015 роки".

Детальнiше 

25.12.2007
ВПРОВАДЖЕННЯ ЦИФРОВОГО МОВЛЕННЯ В КРАЇНАХ ЄВРОПИ
Як показує європейський досвід, швидкість переходу із аналогу до цифри передовсім залежить від того, наскільки в тій чи іншій країні розповсюджено кабельне чи супутникове мовлення (на противагу ефірному наземному).
Переглянути файл 
24.12.2007
САЙТЫ NEWS COMEDY – МОСТИК КО СМИ НОВОГО ТИПА
Медиабизнес, как и любой другой, нужно постоянно развивать, модифицировать и улучшать, иначе его съедят конкуренты, в полном соответствии с рыночными принципами. Это особенно актуально сегодня.

Детальнiше 

24.12.2007
ЦИФРА ПО-ФРАНЦУЗЬКИ
Нацрада з питань телебачення та радіомовлення на засіданні 3 жовтня внесла зміни до «Плану розвитку інформаційного простору щодо впровадження цифрового мовлення». Згідно з цим рішенням, цифрове мовлення в Україні буде впроваджуватися одразу у двох стандартах –“ MPEG 2 та MPEG 4.

Детальнiше 

20.12.2007
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПЕРЕХОДУ НА ЦИФРОВЕ МОВЛЕННЯ В УГОРЩИНІ
В дослідженні розглянуті такі питання: основні завдання та етапи переходу на цифрове мовлення в Угорщині; ліцензування операторів мультиплексів; перехід суспільного мовлення на цифровий формат; абонентська плата; інформування користувачів програмних послуг; захист економічної конкуренції в процесі переходу на цифрове мовлення; політика стосовно стимулювання виробництва і встановлення технічних засобів прийому цифрового сигналу; фінансування переходу на цифрове мовлення
Переглянути файл 

 

 
Заходи/події
Проекти/гранти/конкурси
Медіа освіта






Корисні посилання
Партнери

Адреса
м.Київ, 04071,
вул.Нижній Вал 33, оф.8.
Адреса для листування:
м.Київ, 04070, а/с 20.
Тел.: (+38 044) 531 37 68,
факс: (+38 044) 425 25 33.