This version of the page http://www.unp.ua/ua/bodynews/10374.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-26. The original page over time could change.
ХАРКІВ. Напередодні Різдва Христового обласна організація УНП привітала харків'ян традиційною колядкою | УНП
УКР
АрхівПошук по сайту:
додати до вибраного | зробити стартовою
  
Про партію Команда Новини Медіа Спілкування Зворотній звязок
Новини
повернутися


06/01/2009

ХАРКІВ. Напередодні Різдва Христового обласна організація УНП привітала харків'ян традиційною колядкою

Напередодні Різдва Христового активісти Харківського обласного осередку Української Народної Партії та її симпатики, в яких бринить мистецька жилка, привітали харків'ян традиційною колядкою. Акція стала можливою за ініціативи першого заступника голови Харківської обласної організації УНП Богдана ВОЛОСА та за підтримки Харківської обласної організації Української Народної Партії.

«Ой чи є, чи нема пан-господар дома?»... Так викликали харківські колядники господарів та господинь, котрі чомусь барилися з’явитися у воротах і припросити добрих гостей до хати. Ну що ж, усі ми поступово пригадуємо старі народні традиції: колядники – як виконувати дійство, хазяї – як приймати й віддячувати.

Надихав співаків грою на баяні професор політології Анатолій ЗОРИК. А приймали коляду в домівках представники харківської інтелігенції, котрим близький цей звичай, – та от справити його як слід досі якось не випадало чи не завжди, не всім удавалося.

«...А чи є, чи нема, чи поїхав до млина?»... Як з’ясувалося, того дня жоден пан-господар до млина таки не поїхав – і то вже дуже добре. Відтворилося головне в сутності свята: людська щедрість від напрацьованого в минулому поєднується з добрими зиченнями на прийдешнє. А звичаєві, репертуарні, виконавські, організаційні подробиці, потребу в удосконаленні яких відчули самі учасники дійства, – звичайно ж, відшліфуються при подальшому житті традиції. Часу на це попереду – ще рік. І багато майбутніх літ.
 

повернутися





Архів





   



Підписка на новини

   


  Вхід

Логін:
Пароль:
   
Запам'ятати
Реєстрація | Нагадування паролю



 Посилання


Офіційний сайт Юрія Костенка

Сайт Української Народної Молоді

Сайт тижневика "Народне слово"

Форум





 Символіка



детальніше



© 2003-2008, Українська Народна Партія
Про партію    |    Команда    |    Новини    |    Медіа    |    Спілкування    |    Зворотній звязок  
З питань роботи сайту звертатись: expert@unp-ua.org

Розробка сайта: AdWork