This version of the page http://www.eu-edu.org/ua (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-15. The original page over time could change.
Європейский освітній портал
УКР ENG

Розсилка


Наші партнери

Національний університет
"Києво-Могилянська академія"


 

 

Тренінг від Євроклубу «Право і захист»: підготовка та реалізація проектів, спрямованих на сприяння євроінтеграційним процесам

15.06.2009
29 – 31 травня 2009 року у готелі «Берег» в м. Судак, АРК, було проведено тренінг “Підготовка та реалізація молоддю проектів, спрямованих на сприяння євроінтеграційним процесам в Україні». Тренінг було проведено в рамках проекту «Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти» за фінансової підтримки Фонду демократичних грантів Посольства США в Україні. Тренінг було присвячено первинній підготовці представників євроклубів та профільних НУО України до втілення своїх ідей у вигляді дієвих проектів, зокрема спрямованих на активізацію участі молоді у євроінтеграційних процесах України.
Новина докладніше
Контекст: Гранти Європейської Комісії: загальна інформація
Інші матеріали за темою:
Докладніша інформація про тренінг (формат .pdf)
Докладніша інформація про тренінг(формат .doc)
Євроклуб „Право і Захист” проводить тренінгову програму для євроклубів України
«Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти» - відкрито конкурс на участь у тренінгах

Стипендії віденського Міжнародного центру культурних досліджень для науковців

14.06.2009
Міжнародний центр культурних досліджень (International Research Centre for Cultural Studies, Відень, Австрія) оголошує конкурс на здобуття семестрових стипендій для науковців, котрі мають значний авторитет у своїй науковій галузі, зокрема на міжнародному рівні. Стипендія обсягом близько 2 325 євро надається на один семестр 2010–2011 навчального року (з 1 жовтня по 31 січня або з 1 березня по 30 червня). Стипендіатові надається помешкання та робоче місце з доступом до Інтернету; покриваються також дорожні витрати. Дедлайн подачі заявок - 1 липня 2009 року.
Новина докладніше
Контекст: Австрія
Інші матеріали за темою:
Докладніша інформація про стипендію
Формуляр анкети
Дослідницькі гранти Інституту відкритого суспільства для викладачів гуманітарних та суспільних наук
Ґрант Центральноєвропейського університету (Будапешт) для вчених зі Східної Європи
Короткотермінові викладацькі семінари-тренінги Ресурсного центру Центральноєвропейського університету (Будапешт)

Інтерв’ю з Миколою Федорцем: «В умовах інформаційного суспільства стандарти освіти та критерії її якості стають міжнародними»

11.06.2009
Микола Федорець, голова Асоціації педагогів Молдови «Інноваційна школа», 1999 року створив та очолив Авторський ліцейський комплекс «Інтелігентність», маючи на меті впровадження сучасних підходів до середньої освіти на пострадянському просторі. Про унікальні особливості такого комплексу та неодмінність відходу від школи «репродуктивного» типу Микола Федорець розповів в інтервю «Європейському освітньому порталу».
Новина докладніше
Контекст: Українська освіта: аналітика
Інші матеріали за темою:
Авторський ліцейський комплекс «Інтелігентність» Миколи Федорця - нова школа європейського рівня
„Економіка знання” починається в школі: європейська шкільна реформа
Вивчаючи європейський досвід: освітня система Німеччини та її значення для України
Аналітика: ціложиттєве навчання в Україні - світ, повний вічних студентів
 

Аналітика: Авторський ліцейський комплекс «Інтелігентність» Миколи Федорця - нова школа європейського рівня

10.06.2009
Микола Федорець, голова Асоціації педагогів Молдови «Інноваційна школа», більше 30 років пропрацював у галузі доуніверситетської освіти та педагогічного менеджменту – учителем та директором кишинівської середньої школи, завідувачем районним відділом народної освіти, доцентом кафедри наукових основ управління школою Кишинівського педуніверситету, проректором з наукової роботи Білгородського обласного інституту підвищення кваліфікації вчителів, директором департаменту Академії державного управління при президенті Молдови. 1999 року він створив та очолив Авторський ліцейський комплекс «Інтелігентність», маючи на меті впровадження сучасних підходів до середньої освіти на пострадянському просторі. Про унікальні особливості такого навчального комплексу – аналітичний матеріал «Європейського освітнього порталу».

Новина докладніше
Контекст: Українська освіта: аналітика
Інші матеріали за темою:
„Економіка знання” починається в школі: європейська шкільна реформа
Вивчаючи європейський досвід: освітня система Німеччини та її значення для України
Аналітика: ціложиттєве навчання в Україні - світ, повний вічних студентів
 

Стипендії для навчання в Естонській школі дипломатії

10.06.2009
Естонська школа дипломатії (Estonian School of Diplomacy, ESD, Таллін, Естонія) спільно зі Шведською агенцією з розвитку міжнародного співробітництва надає сім стипендій для навчання в Школі дипломатії у 2009 – 2010 навчальному році. Стипендії присуджуються молодим українським дипломатам, державним службовцям та фахівцям у галузі міжнародних відносин і міжнародної політики. Школа залучає до роботи лекторів з Естонії, інших країн Євросоюзу, США та Росії. Мова навчання у школі – англійська. Кінцевий термін подачі документів: 31 липня 2009 року.
Новина докладніше
Контекст: Освітні програми європейських країн
Інші матеріали за темою:
Веб-сайт Естонської школи дипломатії
Оголошено конкурс на участь в Українській школі політичних студій (2009)
Центральноєвропейський університет та європейські аналітичні центри: інтерв’ю з Ніку Попеску

„Дослідницький ландшафт Німеччини“ - Семінар DAAD

09.06.2009
15 травня 2009 р. відбувся в рамках Фестивалю науки НАН України Інформаційний семінар DAAD „Дослідницький ландшафт Німеччини“, в якому взяли участь більше 200 українських науковців (70 вчених, 50 аспірантів та кандидатів наук, 50 викладачів ВНЗ та понад 20 студентів). На цьому  заході Посол ФРН д-р Ганс-Юрген Гаймзьот святково відкрив „Дні німецької науки в Україні 2009”. Представники найважливіших німецьких дослідницьких організацій та організацій, що надають підтримку дослідникам доповідали про дослідницький ландшафт Німеччини та можливості отримання фінансової підтримки. Усі презентації Семінару DAAD „Дослідницький ландшафт Німеччини“ уже розміщені на сторінці "Днів німецької науки в Україні 2009”.
Новина докладніше
Контекст: Німеччина
Інші матеріали за темою:
Сторінка Днів німецької науки в Україні
Дослідження в Німеччині, д-р Зігберт Клее, Німецька служба академічних обмінів (DAAD) [pdf; 1,192.26 k]
The Max Planck Society, д-р Ганс-Георг Лібуда (англійською мовою) [pdf; 1,659.53 k]
Helmholtz Association, д-р Мартін Зандгоп (англійською мовою) [pdf; 788.89 k]
Німецьке науково-дослідне товариство та його інструменти для сприяння міжнародній науковій кооперації, д-р Хрістіан Шайх (німецькою мовою) [pdf; 194.06 k]

Рейтинг українських вищих навчальних закладів «Top 200 Україна» від ЮНЕСКО

06.06.2009
Газета «Дзеркало тижня» оприлюднила результати рейтингового дослідження українських університетів, що вже втретє проводиться кафедрою ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика». Результати аналогічних досліджень 2006 та 2007 років були презентовані у 2008 році на міжнародній конференції в Шанхаї. Організатор конференції, Міжнародна експертна група з визначення рейтингів (International Rankings Expert Group, IREG, Бухарест, Румунія), наголосила на тому, що методика рейтингу ЮНЕСКО узгоджується з Берлінськими принципами оцінювання вузів, затвердженими експертною групою у 2006 році.
Новина докладніше
Контекст: Принципи європейської освітньої політики
Інші матеріали за темою:

Стаття в газеті Дзеркало Тижня

Європейська Комісія розробить свій рейтинг університетів

У світовому рейтингу ВНЗ перші місця посідають американські та британські навчальні заклади

Журнал «Кореспондент» оприлюднив результати рейтингу ВНЗ України «Компас – 2009»

Всі права застережено
Розробка і дизайн AIStudio
Використання матеріалів сайту можливе тільки за умов посилання на джерело. Проект виконує Центр міжкультурної комунікації НаУКМА та ГО “Молодіжний гуманітарний центр” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” і Національного університету "Києво-Могилянська академія". Міжнародний Фонд "Відродження" Національний університет "Києво-Могилянська академія"