This version of the page http://www.eu-edu.org/quality (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-15. The original page over time could change.
Європейський освітній портал - Забезпечення якості вищої освіти
УКР ENG

Розсилка


Наші партнери

Національний університет
"Києво-Могилянська академія"


 

Забезпечення якості вищої освіти

11 серпня 2008 року відбулося офіційне відкриття Європейського Реєстру із забезпечення якості вищої освіти (European Quality Assurance Register, EQAR) Реєстрація пропонується усім агентствам і закладам, що займаються контролем за якістю вищої освіти в спільному Європейському просторі вищої освіти.  

 
Створення цього добровільного реєстру є наріжним каменем Болонського процесу, адже допомагає посилити мобільність студентів, дослідників і викладачів, підвищуючи рівень довіри і взаєморозуміння між ВНЗ із різних освітніх систем. В список Реєстру матимуть право увійти лише ті агенції і заклади, що вже продемонстрували свою відповідність принципам забезпечення якості в Європі. До подачі заявки про приєднання до Реєстру агенції повинні пройти зовнішнє оцінювання з боку незалежних експертів. Вимоги і правила приєднання можна знайти на офіційному сайті Реєстру www.eqar.eu   

Нагадаємо, що ініціаторами створення і засновниками Реєстру є 4 європейські асоціації (так звана група  E4) що є консультативними членами Болонської реформи: Європейська університетська Асоціація, Європейська Асоціація інституцій вищої освіти, Європейський студентський союз, Європейська асоціація забезпечення якості у вищій освіті.
Всі права застережено
Розробка і дизайн AIStudio
Використання матеріалів сайту можливе тільки за умов посилання на джерело. Проект виконує Центр міжкультурної комунікації НаУКМА та ГО “Молодіжний гуманітарний центр” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” і Національного університету "Києво-Могилянська академія". Міжнародний Фонд "Відродження" Національний університет "Києво-Могилянська академія"