This version of the page http://zik.com.ua/ua/chat/32 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2009-06-14. The original page over time could change.
ЗІК - Чат-конференції | Олег Тягнибок
...
УКР POL РУС ENG
RSS Експорт

  • ПРО НАС
  • АНАЛІТИКА
  • АНОНСИ
  • ЧАТ-КОНФЕРЕНЦІЯ
  • ФОТОГАЛЕРЕЯ
  • ОПИТУВАННЯ
  • АРХІВ

  • Відео
  • Влада
  • Політика
  • Економіка
  • Соціум
  • Культура
  • Мас-медіа
  • Євро-2012
  • Спорт
  • Кримінал
  • Надзвичайна ситуація
Неділя, 14 Червня 2009
1437

  • ZIK
  • Львівські новини
  • Львівщина райони
  • Тернопіль
  • Чернівці
  • Івано-Франківськ
  • Луцьк
  • Ужгород
  • Рівне

Чат-конференція з Олегом Тягнибоком, лідером ВО “Свобода”

11 Травня 2007
[ Харчук Олександр Миколайович ]
1) Пане Олеже, запитання стосовно ситуації, що мала місце півроку тому на передачі Савіка Шустера "Свобода слова", коли були присутні гості з Росії та Латвії. "Поважайте свою мову, спілкуйтесь українською!", - скандували ви, категорично не погоджуючись з тим, що Порошенко, Гриценко та інші перейшли на російську. А як, на вашу думку, повинні були би розуміти вас гості з Латвії, які не володіють українською (а синхронного перекладу забезпечено не було)? 2) За яких умов ви спілкуватиметеся на території України російською ?

1. Українські політики, тим більше представники влади, поважаючи націю, яку вони представляють, повинні спілкуватися на своїй території мовою свого народу. Незабезпечення синхронного перекладу – це проблема телевізійного каналу і нахтненників програми, котрі запрошують гостей з-за кордону. Тим більше, що саме ці гості дуже добре розуміли українську мову. 2. Коли буду допитувати шпигуна.

[ WTO ]
Шановний п. Олеже! Мій дід воював у Великій Вітчизняній війні і загинув. Як ви ставитесь до того, що Росія приватизувала усі права на Перемогу?

Це була війна між двома імперіями, а Росія є правонаступницею однієї з них. Термін Велика Вітчизняна війна – термін з радянської історіографії. Ми шануємо всіх солдат, які в окопах проливали кров за свою домівку і родину. Проблема України не в тому, що Росія приватизувала права на перемогу, а у тім, що святкування 9 травня у Москві транслювали в прямому ефірі майже усі українські національні телекомпанії.

[ TGV ]
п. Тягнибок! Перед минулими Парламентськими виборами ви казали, що ВО Свобода набере білше голосів аніж НСНУ. Як ви оцінюєте власні сили на позачергових виборах, особливо після того, як вас не взяли до Правиці?

Було б добре, якби Ви ще зазначили, де і коли Ви від мене таке почули. Можливо, Ви мали на увазі, що на минулих виборах НСНУ тут на Західній Україні виснажили себе не у боротьбі проти Партії регіонів та комуністів, а у борні проти «Свободи». Ми готові до позачергових виборів у самостійному форматі.

[ Коновалець Евген ]
Що ви знаєте про "Українську громаду Києва"?

«Українська громада Києва» сьогодні – чи не найактивніше об’єднання українців у столиці.Практично усі українозахисні акції в Києві організовує Українська громада. Як, наприклад, учорашнє пікетування Російського посольства в Україні на підтримку патріотичних дій естонської влади. Київська міська організація ВО «Свобода» входить в «Українську громаду Києва».

[ Галина Олегівна ]
Кого Ви вважаєте своїм більшим конкурентом по Львову (на парламентських виборах) - БЮТ чи Нашу Україну?

Ми їх однаково любимо.

[ фі вап по ]
Пане Олеже! З котрого року виходить ваша партійна газета? Як часто? Де її можна придбати?

З 1995 року, з перервами. Газета «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» виходить тепер регулярно раз на місяць. Найближчим часом плануємо збільшити обсяг до восьми сторінок, наклад та збагатити тематику текстів, зокрема, надати особливої уваги питанням соціального захисту й економічній аналітиці. Зараз готується до друку травневий номер, а також спецвипуск – детальний звіт депутатів фракцій ВО «Свобода» за рік роботи. Видання розповсюджується через партійні осередки активістами «Свободи». Для контакту – головний редактор Олексій Кайда 8(050)431-78-90.

[ Ольга Іванівна Бужинська ]
Скільки грошей зараз у вашому гаманці?

337 грн 25 коп. Холєра, і жодного доляра!

[ Тарас ]
Як остаточно вирішити єврейське і москальське питання?

Перепрошую, але спеціалізуюся на вирішенні УКРАЇНСЬКИХ питань.

[ Хмельницький ]
ваш рейтинг українофобів?

Комуністи, кучмісти, кагебісти, корупціонери (новітні помаранчеві).

[ Ольга ]
Кажуть, що у Вас дуже вродлива дружина,справжньої української вроди.Чому Ви з нею ніде не зявляєтеся? Це такі вимоги строго дисциплінованої партії "Свобода"?

У мене ще й до того троє дітей, з якими треба вчити алгебру, географію та іноземну мову. Але я тішуся, коли є час бути разом. До речі, моя дружина Оля на чотири дні раніше від мене вступила в партію в жовтні 1991 року. І партія, і я – це її свідомий вибір.

[ Христина ]
Чи можливі (навіть теоретично)переговори між "Свободою" і БЮТ, якщо очільник місцевих бютівців Денькович покладав квіти на День перемоги на Пагорбі Слави, а ви закликаєте до демонтажу всіх памятників комуністичного режиму? До речі, Холм Слави до них належить, на вашу думку?

Переговори можливі завжди. Проте БЮТ і «Свобода» – це ідеологічно різні політичні сили. Що й доводить Ваш приклад. Військові поховання мають залишитися, проте демонтувати слід окупаційну комуністичну символіку.

[ Іван Йосипович ]
Пане Олегу, яка успішність Ваших дітей в школі з рідної мови та літератури? Чи дозволяють вони собі матюки та суржик? Як Вашу розмовну мову оцінює Ірина Фаріон? Що Ви читаєте? Як Ви працюєте над собою?

Ярина, Дарина і Гордій тримаються на рівні.Щоправда, оцінки бувають різні. Матюки – ніколи, щодо суржику – звичайно, бо на них також впливає телевізор. І це, я гадаю, проблема всіх батьків. Із тим боремося. Пані Ірина робить слушні зауваження, які я з вдячністю сприймаю. Так, скажімо, вона звертає увагу на неправильну побудову речення. Зараз читаю «Чому ми боремося» Гійома Фая, французького популярного публіциста і правого політика. Басейн, футбол. Інтернет, література. Поради фахівців у різних галузях. Спілкування з мудрими і цікавими людьми.

[ Андрій ]
У БЮТ засіли антиукраїнські сили, щоб пролізти у парламент. Навіщо Ви з ними заграєте, чекаєте, що вони вас покличуть у список? Що треба змінити у Верховній Раді, щоб вона не перетворювала політиків, які туди потрапляють на пацюків та пацєт? Варто тільки подивитися на писки теперішніх нардепів від львівян...Чому то так?

Вам примарилося (щодо загравання з БЮТом). Перед виборами «Свобода» Вам казала: «Читайте списки та дивіться на писки».

[ Андрій ]
Як давно Ви були на Східній Україні? Як Вас там сприймають? Якщо на дострокових виборах переможуть Партія регіонів та БЮт, це стане катастрофою, крахом соборності України. Чи Ви так не вважаєте? Що зробити для збереження цілісності, соборності України?

Кілька тижнів тому я виступав в Умані, що на Черкащині, перед громадою міста. Найближчі плани: 17 травня – Луганськ, 18 травня – Харків. Зустрічі на сході і півдні України багаточисельні. Звичайно, приходять патріотично налаштовані українці. Хоча буває до десятка провокаторів або тих, котрі не зрозуміли, куди вони прийшли. Сприйняття українців завжди тільки позитивне. Зустрічі тривають 3-4 години. Так, сьогодні роглядаються варіанти щодо створення двопартійної політичної системи. БЮТ пропонує підвищення прохідного бар’єру до 10%, в результаті ПР і БЮТ ділять між собою всі посади в уряді і парламенті, ліквідовують прямі вибори Президента. Олігархи, як з тої, так і з другої сторони домовляються про переділ сфер впливу і національних багатств. А для народу через різні політичні ток-шоу зображатимуть «боротьбу» не на життя, а на смерть. Насамперед, українці і на сході і на заході повинні мати бажання розібратися в ситуації, не піддаватися на зомбування та маніпулятивні технології. Обрати таку владу, яка б мала внутрішню потребу робити кроки на збереження цілосності і соборності держави.

[ Руслана ]
Які у Вас стосунки з Андрієм Шкілем? Чи зустрічаєтеся з ним, чи вітаєтеся? Він вам паскудить у взаєминах з Тимошенко? Чому Тимошенко його сприймає, а вас ні, адже ж ви обидва націоналісти-унсовці.

З Андрієм Шкілем і зустрічаємося, і вітаємося. Правда, я ніколи не був унсовцем, а Шкіль давно перестав бути націоналістом.

[ Вікторія ]
Дорогий Олеже, тільки "Свобода" переймалася долею увічнення памяті Ігоря Білозіра. Що тепер робиться? Чи буде Львів мати памятник ІГОРЮ БІЛОЗІРУ?

Питання з встановленням пам’ятника Ігорю Білозіру у Львові, на жаль, наразі обмежується лишень теоретичними заявами. Є думка встановити пам’ятник на місці його загибелі, проте ця територія перебуває у приватній власності, що створює перешкоди.

[ Мала Світлана Ігорівна ]
У вас багато часу займає робота. Чи не скаржиться сімя?

Я отримую задоволення від своєї роботи, тому вона забирає майже весь час. Моя сім’я мене розуміє і підтримує.

[ Вовчик Пятечкін ]
Пане Олеже. Скажіть, чи разом з демонтажем памєятників Радянським воїнам у Львові не виникне аналогічної ситуації як між Росією та Грузією, Росією та Естонією? Якщо виникне, то хто у цій ситуації буде винним?

Ми закликаємо демонтувати символи, пам’ятники та топоніми тоталітарно більшовицького режиму, які принижують гідність та ображають почуття українців і негативно впливають на виховання молоді. Україна – суверенна держава і будь-яка інша країна світу, в тому числі і Росія, не має права втручатися у наші внутрішні справи.

[ москаль ]
1. Пане Олеже, чи є у вас подруга єврейка? 2.Пане Олеже, розкажіть, чому ви так не любите Олійника, де саме наш чудовий губернатор перейшов вам дорогу?

…І чукча теж.… І Олійника теж... Я тільки те й роблю, що його люблю.

[ Бреговіч Вячеслав Фаустович ]
Восени ви кілька разів говорили, що не проти союзу з іншими політичними партіями, блоками, "правицями-лівицями" і т.д. у тому випадку, якщо всі вони саморозпустяться і створять єлину політичну партію. На скільки ваш план реальний сьогодні? БЮТ - ситуативний партнер ВО "Свобода". Нині теж?

Про жодні «лівиці» ми ніколи не говорили. Позиція «Свободи» залишається незмінною – формування національної опозиції через внутрішню люстрацію і на основі спільної ідеології. Механізм єднання – через саморозпуск. Цей план цілком реальний, було б бажання. Ситуативний партнер – це партнер у певній ситуації. Так і з БЮТом.

[ Патріот ]
І як вам мер Садовий, з його заграванням з поляками й таємною любовю до Москви?

Загравання з поляками і таємна любов до Москви мені не подобається.

[ Іра ]
Доброго дня, п.Тягнибок. Перш за все хочу сказати, що я з чоловіом і з сином та донькою голосую за Вас, так шо можна сказати, шо я Ваша прихильниця на всі сто ). Але скажіть будь ласка, які гарантії того, що мої голоси не пропадуть і СВОБОДА всетаки потрапить у парламент?

Вдячний всій Вашій родині за прихильність. Гарантія в тому, що Ви й інші наші прихильники за нас проголосують, а не будуть вагатися і не піддаватимуться на маніпулятивні гасла на кшталт, «не зрадь майдан» і «ви за них не голосуйте, вони хороші, але непрохідні». На Ваші вагання і розраховують наші опоненти і ті, що не хочуть бачити націоналістів у парламенті. Щодо голосів, які пропадуть. Насправді, зникли голоси тих, хто не наважився голосувати за «Свободу». Помаранчева коаліція спільно отримала за резульатами виборчої кампанії 2006 року 243 депутати (БЮТ – 129, НСНУ – 81, СПУ – 33). Унаслідок перебіжок 47 депутатів з помаранчевої коаліції в табір антикризовиків зраджено 2 647 933 голосів виборців. А для проходження «Свободи» достатньо було б 750 тисяч голосів. То чиї голоси пропали?

[ Вістовий Д. А. ]
Багато говорять, що Вас фінансує ІСД, це правда? Якщо відповідь негативна, то як Ви поясните те, що у передвиборчому списку до ВРУ 5 скликання були особи досить близькі до "донецьких"

Повна маячня – і щодо фінансування, і щодо наближеності до «донецьких». А хто перманентно торгується з «донецькими», вся країна спостерігає впродовж року.

[ Вістовий Д. А. ]
Ще цікаво, що ж Ви робитимете коли демонтують усі совецкі памятники катів українців і батьків голодомору? Навіщо це Вам? Попіаритися хочиться чи насправді душа болить, коли на ці памятки дивитесь?

Знаєте, коли моїй матері було п’ять років, її разом із братами і сестрами вивезли до Сибіру у Томську область. Вона до цього часу згадує, що шматок черствого глевкого чорного хліба, злегка посипаного цукром, для неї був тортиком. Один мій дід, лікар, загинув від куль енкаведистів в час, коли перев’язував пораненого бійця УПА. Другого діда живцем замурували в тюрмі на Лонського. І все це робили ті, кому і стоять пам’ятники, на честь кого названо вулиці, сквери, заводи. Яка Вам ще потрібна мотивація моїх вчинків?

[ Кондик Володимир Миколайович ]
Слава Україні!!! Чи відреагував Віктор Ющенко хоч якось на ваш останній лист?

Ні, як і на інші.

[ Мамай ]
Пане Олеже, як Ви розцінюєте нищення позавчора у Москві монументу і могил російських козацьких генералів, що воювали на боці Німеччини під час другої світової віни проти сталинського комуністичного режиму ?

Це внутрішня справа Російської Федерації.

[ OS ]
Пане Олеже! Чи Ваша партія співпрацює з правими партіями інших країн? Якщо можна назвіть їх.

Так, ВО «Свобода» є членом Євронату, який об’єднує націоналістичні партії Європи. Зокрема, в нас давні контакти з Національним фронтом Франції, до речі, нещодавно Львів і Київ відвідала молодіжна делегація НФФ. Це Австрійська партія Свободи, Фламанський блок, Білоруська партія «Свабода» та інші. Особливо тішимося з останньої перемоги на парламентських виборах шотландських націоналістів.

Новини

  • 14Червня 2009

    • 14:22
    • Під Левандівським мостом у Львові відновлено рух поїздів
    • 14:00
    • Вболівальники "Євро-2012" ночуватимуть у сільських хатах
    • 13:54
    • Латвія на межі дефолту
    • 13:49
    • Єврокомісар з питань енергетики Андріс Пібалгс: ппроблеми з оплатою Україною російського газу можуть виникнути
    • 13:46
    • Тимошенко виділила 17,2 млн грн на подолання наслідків буревію у Волинській області
    • 13:45
    • Білорусь може ввести більш жорсткий контроль на кордоні з Росією
    • 13:38
    • 8-800-507-30-90 – телефон гарячої лінії для допомоги постраждалим внаслідок стихії на Волині
    • 13:19
    • Дитячі сухі сніданки популярних марок містять неприпустиму кількість цукру і солі, - дослідження
    • 13:05
    • На фестивалі «Зашків-2009» помолилися за душі українських героїв
    • 13:01
    • Жодним документом не зобов’язано Львівську міськраду здійснювати перерахунок тарифів на послуги ЖКГ, – юристи ЛМР
    • 12:54
    • У Жовкву з офіційним візитом приїде Генеральний консул РП у Львові – поговорити про малий прикордонний рух
    • 12:52
    • 100-річчя від дня народження поета Богдана-Ігоря Антонича відзначать на державному рівні
    • 12:50
    • У польському Сташовському повіті – Дні України
    • 12:46
    • Яворівський національний природний парк відродив туристичний маршрут через Головний Європейський вододіл
    • 12:29
    • До 23 серпня на вул. М. Кордуби у Львові буде перекрито рух транспорту

Доступные цены на стиральные машины в Киеве

Фоторепортаж